Si të instaloni Kodi në Amazon Fire Stick dhe TV Fire

Botuar: 17 Tetor 2019

Dua të shikosh Kodin? Pastaj mësoni se si të instaloni Kodi në Amazon Fire Stick dhe Fire TV në këtë udhëzues. Për më tepër, merrni PureVPN për vetëm 0,99 $ për të hyrë në shtesat më të mira të Kodi dhe për të hequr qafe mërzinë në shtëpi.

Amazon Fire Stick është një shërbim i shkëlqyer për streaming për njerëzit që janë gjithmonë në lëvizje dhe duan të marrin tërë përvojën e tyre argëtuese sa herë që shkojnë në një vend të ri. Ajo përmban përmbajtje të larmishme si shfaqje televizive, filma dhe dokumentarë të zhanreve të ndryshme. Ju keni shumë në dispozicion, por ju mund ta nxisni jetën tuaj me përmbajtje të pafund duke marrë Kodi në Fire Stick.

Fatkeqësisht, Amazon Fire Stick aktualisht është më i përqendruar në shënjestrimin e përdoruesve amerikanë që kanë një llogari të Amazon Prime. Nëse nuk keni një të tillë, mund të përdorni vetëm një version bazë të Amazon Fire Stick i cili ofron shumë pak përmbajtje.

Ndërkohë, Kodi është një lojtar i shkëlqyeshëm i mediave me rrjedhë që ka një kod me burim të hapur, duke ju lejuar të përdorni një numër të pakufizuar të shtesave dhe të përdorni përmbajtje të pakufizuar brenda aplikacionit të media player Kodi. Meqenëse Kodi është një aplikacion i palës së tretë, ai nuk mund të instalohet në Fire Stick nëse nuk e aktivizoni pajisjen tuaj të lejojë shkarkime dhe instalime nga burime të panjohura – më shumë për atë më vonë.

Sidoqoftë, kjo është ajo që njerëzit kanë bërë kohët e fundit, dhe kjo është pikërisht ajo që ky artikull synon të shpjegojë, “Si të përdorim Amazon Fire Stick me Kodi”.

Si të merrni llogari Amazon në rajonin tuaj

për fat të keq, Amazon TV Fire Stick është i kufizuar në disa vende vetëm si SH.B.A., Mbretëria e Bashkuar, Gjermania, Australia dhe Japonia. Jashtë këtyre vendeve, nuk mund të hyni në Amazon Prime për shkak të kufizimeve rajonale.

Amazon Fire Stick kufizon hyrjen tuaj bazuar në rajonin tuaj, kështu që nëse jeni të vendosur në ndonjë rajon tjetër, siç është Franca, Spanja, apo kudo tjetër në Azi, do të vazhdoni të përballeni me bllokimin dhe mos disponueshmërinë e shërbimeve. Për të hyrë në shërbim jashtë rajoneve të përmendura më lart, do t’ju duhet të ndryshoni adresën tuaj IP, dhe mënyra më e mirë për ta bërë këtë është duke përdorur një VPN.

Si të instaloni Kodi në Amazon Fire Stick

Instalimi i Kodi në Fire Stick është jashtëzakonisht i lehtë. Nëse keni instaluar një aplikacion në Amazon Fire Stick ose Amazon Fire TV më parë, instalimi i Kodi nuk do të jetë problem për ju. Sidoqoftë, nëse nuk keni instaluar ndonjë aplikacion më parë, mund të ndiqni udhëzimet e dhëna më poshtë dhe të lundroni me lehtësi gjatë procesit të konfigurimit:

Qasja në Cilësimet e pajisjes

Shkoni menunë e cilësimeve në Amazon Fire Stick dhe klikoni në Pajisjen

Aktivizoni aplikacionet nga burimet e panjohura

Nga menyja e Pajisjes, lundroni te opsionet e Zhvilluesit. Shikoni për opsionin që thotë “Aplikacione nga burime të panjohura” dhe sigurohuni që ai të jetë aktivizuar.

Merrni një Aplikacion për Shkarkuesin

Ka shumë aplikacione të shkëlqyera të shkarkuesve në dispozicion për shkarkime falas. Ju mund të zgjidhni një për të cilin gjeni komente më të mira dhe përdorshmëri.

Shkarkoni Kodin Duke përdorur Shkarkuesin

Pasi të keni shkarkuar Shkarkuesin në Amazon Fire Stick, vazhdoni me instalimin e Kodi. Nisni shkarkuesin tuaj dhe shkruani URL-në vijuese për drejtimin e shkarkuesit në skedarin e instalimit Kodi.

Merrni shtesa Kodi që ju preferoni

Instalimi i shtesave në Kodi është i thjeshtë. Thjesht duhet të jesh i sigurt për shtesën e duhur që ju nevojitet. Kjo për shkak se ka mijëra shtesa video në dispozicion për shkarkime falas, dhe secila prej tyre ofron përmbajtje të larmishme. Për të mësuar më shumë rreth asaj se si të instaloni shtesa video për të parë Kodi në Fire Stick.

Gjithmonë përdorni një VPN me Kodi

Kodi ka qenë në qendër të debateve të nxehta midis prodhuesve të përmbajtjes dhe shpërndarësve së fundmi. Shumë pohojnë se Kodi e bën piraterinë e përmbajtjes të lehtë, dhe për këtë arsye duhet të ndalohet. Si pasojë, shumë vende kanë rregulluar përdorimin e Kodit në demografinë e tyre, duke goditur shpesh përdoruesit e Kodi me gjobë të rëndë.

Ky nuk është i vetmi dobësi për të përdorur Kodi pa një VPN. Shumica e shtesave Kodi të disponueshme në internet janë me burim të hapur. Prandaj, vërtetësia dhe transparenca e këtyre shtesave nuk mund të garantohen kurrë. Në të kaluarën, shumë shtesa Kodi janë raportuar se po vjedhin të dhëna konfidenciale të përdoruesit pa pëlqimin ose dijen e tyre.

Për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta në internet dhe për të qëndruar të sigurt nga gjobat e vendosura nga qeveria juaj për përdorimin e Kodi, përdorni një VPN premium siç është PureVPN. Pas lidhjes, adresa juaj e vërtetë IP, e cila ka informacionin tuaj për vendndodhjen, maskohet dhe zëvendësohet nga një adresë e re IP pseudo. Kjo ju jep një identitet të ri në internet, duke ju mundësuar të shmangni të gjitha kufizimet dhe të hyrni në përmbajtjen tuaj të preferuar në Kodi me paqe të plotë të mendjes.

Ja se si mund ta instaloni PureVPN në Amazon Fire Stick,

  1. Regjistrohu për PureVPN
  2. Merrni PureVPN për Fire Stick
  3. Instaloni, regjistrohuni me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj, dhe pastaj lidheni
  4. Zgjidhni SH.B.A si serverin tuaj të preferuar
  5. Shijoni shërbimet e Amazon nga e gjithë bota

Pasi të keni instaluar me sukses PureVPN, do të keni mundësi të përdorni të gjitha shërbimet e Amazon, të cilat më parë ishin bllokuar në rajonin tuaj. Vendosja dhe shikimi i Kodi në Fire Stick është aq i lehtë sa bëhet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me