Si të gjeni përdoruesin dhe fjalëkalimin e routerit (nuk kërkohet rivendosje e rivendosur)

Ndonjëherë mund të përfshiheni aq shumë në punën tuaj sa mund të jetë e vështirë të keni një gjurmë të gjërave që rrotullohen rreth jush. Në mënyrë të ngjashme, është rasti kur harroni fjalëkalimin tuaj të routerit, dhe përpiquni të mendoni për një zgjidhje për ta kujtuar atë. Ju pastaj përpiqeni të gjeni fjalëkalimin e routerit, por nuk keni sukses në këtë mënyrë. Një nga mënyrat do të ishte përdorimi i funksionit të rivendosjes për të fshirë të gjitha cilësimet e ruterit.

Por, çfarë nëse nuk dëshiron ta rivendosësh routerin tënd, por të rivendosësh në njëfarë mënyre kredencialet e tij, kështu që ka ndonjë mënyrë tjetër se si të gjesh emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimet? Epo, ekzistojnë disa teknika për ta zbuluar atë, por ne do të përshkruajmë vetëm 4 mënyra të thjeshta pasi metodat e tjera janë mjaft komplekse për tu realizuar.

Gjithashtu, mbani në mendje se mund të jeni i ndaluar të regjistroheni nëse keni bërë tre deri në pesë përpjekje me disa lloje të ruterit. Tani le të hedhim një vështrim se si të gjejmë emrin e përdoruesit të routerit dhe fjalëkalimin pa rivendosur.

Përdorni Kracker-in e Ruterit

Fjalëkalimi i routerit Kracker është një mjet për t’u përdorur falas për të rikuperuar emrin e humbur të përdoruesit dhe fjalëkalimet e ruterave. Mund të përdoret gjithashtu për të rikuperuar fjalëkalimet për modemët. Në përgjithësi, ruterat dhe modemët kontrollojnë aksesin e tyre në rrjet përmes teknikës së vërtetimit HTTP. Kjo do të thotë kur lidhni sistemin tuaj me ruterin tuaj, do t’ju kërkohet të shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Ju nuk duhet të rivendosni routerin vetëm për të gjetur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin.

Nëse harroni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj për ruterin, atëherë nuk do të jeni në gjendje të bëni ndryshime për ruterin ose modemin tuaj. Në raste si këto, Kracker do t’ju ndihmojë të ringjallni fjalëkalimet tuaja të humbura. Kjo metodë mund t’ju ndihmojë kur përpiqeni të hapni një sistem sigurie. Kjo teknikë përdor një teknikë të fjalorit të rimëkëmbjes për të guxuar fjalëkalimin e saktë të routerit, pasi ajo ka një bazë të dhënash të plotë me fjalëkalime.

Si parazgjedhje, ajo vjen me një skedar fjalori për ruterat. Për më tepër, ju mund të gjeni listat e fjalëve për fjalëkalimin në internet. Prandaj, nëse keni një fjalëkalim shumë të ndërlikuar të harruar për ruterin tuaj, ky mjet mund të mos jetë për ju. Kracker përmban fjalëkalime që zakonisht vendosen nga njerëzit, duke bërë shanset për të goditur fjalëkalimin relativisht të lartë. Nëse keni krijuar një fjalëkalim ose emër përdoruesi nga vetja, atëherë me mend se e bën më të lehtë për Kracker pasi që në përgjithësi beson se e keni konfiguruar atë.

Përdorni RouterPassView

Kur ruani cilësimet e konfigurimit të routerit tuaj në laptop ose PC, RouterPassView do të japë një shkallë më të lartë suksesi në gjetjen e fjalëkalimit tuaj të harruar. Për të shpjeguar me terma të thjeshtë, ky mjet mund të deshifrojë të gjithë kodin e pranishëm në konfigurimin tuaj. Kur keni kohë të bollshme, mund të merrni përsëri me sukses emrin tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimin.

Shumë ruterë modernë tani lejojnë të kopjojnë cilësimet e tij në një skedar dhe pastaj mund ta rivendosni këtë skedar kur të jetë e nevojshme. Skedari rezervë zakonisht përmban disa të dhëna shumë të ndjeshme si kredencialet e ruterit, çelësin e rrjetit pa tel dhe detaje të tjera gjithashtu. Nëse e keni harruar fjalëkalimin e routerit Asus ose çelësin tuaj, por keni ruajtur skedarin tuaj të konfigurimit, atëherë RouterPassView mund të ndihmojë në gjetjen e fjalëkalimit të humbur nga skedari juaj i ruterave.

Shikoni ngjitësin në pjesën e prapme të ruterit tuaj

Mënyra më e lehtë se si të gjeni fjalëkalimin e ruterit është duke kontrolluar ngjitësin në pjesën e prapme të kutisë së ruterit. Afishe do t’ju tregojë fjalëkalimin së bashku me detaje të tjera si numrin serik, adresën e mac dhe detaje të tjera që ju nevojiten për të hyrë në ndërfaqen e ruterit.

Nëse afishe nuk gjendet, atëherë gjithmonë mund të telefononi agjentin tuaj të ndihmës së klientit për të marrë informacionin që ju nevojiten dhe duke u provuar atyre identitetin tuaj. Ju shpejt do të merrni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj të paracaktuar.

Përdorni emrin dhe fjalëkalimin e paracaktuar të ruterit

Gjithmonë mund të ulni programin e fjalëkalimeve të paracaktuar të routerit, i cili është i përputhshëm me pajisjet që funksionojnë Windows 7 dhe më lart. Tjetra, ju duhet vetëm të nxirrni programin dhe të vazhdoni ta përdorni. Mjet do të përpiqet të gjejë adresën IP bashkangjitur me ruterin tuaj dhe të sigurojë një lidhje për ruterin tuaj për të hyrë në ndërfaqen e tij. Thjesht klikoni në këtë lidhje për t’ju drejtuar në faqen e tastierës së ruterit pa pasur nevojë të zbuloni adresat IP me dorë.

Duke vazhduar më tej, ju mund të zgjidhni ruterin ose modemin që po përdorni, dhe programi do të lokalizojë emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e parazgjedhur të ruterit tuaj. Më në fund, mund të kopjoni letrat kredenciale në ndërfaqe dhe të identifikoheni. Nëse nuk e gjeni të renditur markën tuaj të routerit, atëherë gjithmonë mund të përpiqeni të përdorni fjalëkalimet e paracaktuar të së njëjtës linjë produktesh.

Si të përcillni portet pa e ditur fjalëkalimin

A doni të dërgoni portet e ndërfaqes tuaj të routerit për lojëra, serverë ose ndonjë program tjetër të lidhur me rrjetin? Ju mund ta bëni këtë pa e ditur as fjalëkalimin. Kjo gjithashtu vjen në dispozicion nëse përdorni rrjetin e dikujt tjetër dhe nuk keni akses në fjalëkalimin e tij.

Shumë ruterë janë kompetentë për të bashkuar dhe luajtur universale (UPnP), gjë që lejon programet në sistemin tuaj t’i hapin ato për ju ose jo. Nëse keni një program që nuk siguron hartografimin dhe përcjelljen e portave, mund të përdorni një mjet të quajtur UPnP PortMapper për të përcjellë me shpejtësi portet nga një aplikacion desktopi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me