Si të fshini Safari në Mac ose iOS


Si të fshini Safari në Mac ose iOS

Ju mund të jeni një tifoz hardcore i produkteve Apple si Mac ose iPhone, por nuk do të jeni padyshim një admirues i çdo aplikacioni që vjen me të. Safari është në mesin e atyre aplikacioneve që nuk kanë arritur të fitojnë aq shumë ndjekës, sa shfletuesit e tjerë të internetit, përkatësisht Google Chrome ose Mozilla Firefox.


Në fund të ditës, përdoruesit përpiqen të kërkojnë udhëzues se si të fshijnë safarin në pajisjet e tyre. Sidoqoftë, heqja e Safarit nga pajisjet tuaja me energji Apple nuk është aq e lehtë. E thënë të vërtetën, nuk është e mundur nëse nuk merreni me një metodë më pak tradicionale.

IMG

Tabela e Përmbajtjes

Pse është e vështirë të fshini Safarin nga pajisja juaj

Epo, ndryshe nga sistemet e tjera operative, thjesht nuk mund të zvarritni dhe shkatërroni çdo aplikacion “amtare” në Apple OS. Aplikimet amtare të Mac ose iOS mbrohen me veçorinë e Mbrojtjes së Integritetit të Sistemit (SIP). Tipari SIP ndalon përdoruesit të fshijnë aksidentalisht çdo aplikacion amtare, i cili, në fund të fundit, mund të ndikojë në funksionalitetin e përgjithshëm të sistemit operativ.

Ngjashëm me Safarin, nuk mund të fshini asnjë aplikacion tjetër vendas si Facetime, Llogaritësi, Kalendari apo edhe aplikacioni Home në iOS të ri që lejon lidhjen e IoT.

Megjithëse mund ta fshini shfletuesin natyror Apple OS nga Mac, nuk mund të prisni të njëjtën gjë në pajisjet tuaj iPhone ose iPad. Por, mos e humb shpresën. Ende mund ta çaktivizoni atë në pajisjet tuaja të zgjuara për të dekompetuar ekranin ose për të bërë vend nga një aplikacion tjetër.

Si të fshini Safari në Mac

Nëse nuk doni të mbani shfletuesin Safari në Mac tuaj, për çfarëdo arsye, mund ta fshini atë në njërën nga mënyrat e mëposhtme:

 • Me anë të çaktivizimit të veçorisë së Mbrojtjes së Integritetit të Sistemit
 • Përdorimi i aplikacioneve të palëve të treta si CleanMyMac 3 ose Pastruesit Mac

Ju mund të fshini Safari nga Mac duke çaktivizuar së pari funksionin SIP nga terminali dhe më pas të hiqni aplikacionin. Sidoqoftë, veprimi i tillë do të rrezikonte funksionimin e sistemit operativ. Pra, do të ishit më mirë nëse nuk dëshironi të prishni Terminalin dhe, kështu, vetë sistemin operativ.

Thënë kështu, ju mund të përdorni aplikacionet e palëve të treta për të pastruar Mac dhe për të hequr të gjitha aplikimet e padëshiruara, madje edhe aplikacionet amtare. Ja se si mund të shkoni për të:

 1. Shkoni te macpaw.com dhe shkarkoni CleanMyMac 3 aplikacion
 2. Tani shkoni te dosja e shkarkuar dhe klikoni dy herë për të instaluar .DMG skedar
 3. Zvarritni dhe lëshoni ikonën CleanMyMac 3 në Aplikimet dosje
 4. Shkoni te dosja Aplikimet dhe klikoni dy herë në aplikacion për ta lëshuar atë
 5. Sapo të hapet aplikacioni, tërhiqeni dhe lëshoni ikonën Safari në dritaren e aplikacionit
 6. Tani, zgjidhni Safari në aplikacionin CleanMyMac 3 dhe klikoni Hiq
 7. Viola! Ju keni fshirë me sukses Safari nga Mac-i juaj

Si të fshini Safari nga iPhone dhe iPad (ose iOS)

Siç u tha më herët, fshirja e Safarit nga pajisjet tuaja iOS si iPad ose iPhone nuk është e mundur. Sidoqoftë, nëse thjesht dëshironi të prishni ekranin fillestar të iOS nga aplikacione të padëshiruara ose të papërdorura, thjesht mund ta çaktivizoni atë nga cilësimet e iOS. Ja si:

 1. Para së gjithash, shkoni te Parametrat nga ekrani fillestar iOS
 2. Tani, trokitni lehtë mbi General
 3. Takoni kufizimet për ta ndryshuar atë
 4. Do të keni mundësi të përdorni më tej Kufizimet sapo të futni kodkalimin 4-shifror
 5. Nën seksionin Lejoni, trokitni lehtë mbi Safari për të Disable
 6. Pasi të keni mbaruar, nuk do ta shihni më Safarin në Ekranin bazë

Mos Dëshironi të Hiqni Safarin nga Pajisjet tuaja Mac ose iOS?

 1. Nisja Shfletuesi Safari dhe klikoni hapur bookmarks menuja përmbysëse
 2. Shkoni tek Redaktimi i Faqerojtësve
 3. tani Ctrl + Kliko faqeshënuesit dhe zgjidhni Fshij

Si të fshini faqeshënuesit Safari në iOS

 1. Nisja ekspeditë gjuetine në iOS tuaj
 2. Takoni Ikona e faqerojtësve dhe pastaj trokitni lehtë mbi redaktoj
 3. trokitje e lehtë fshini
 4. (ikonë e kuqe) për të hequr Faqerojtësit

Si të fshini historinë e Safari dhe Cache në Mac

 1. hapur ekspeditë gjuetine në Mac tuaj
 2. Shko tek histori dhe pastaj Histori e qartë
 3. Në pop-up, zgjidhni varg data

Shënim: Pasi të pastroni Historinë në shfletuesin tuaj Safari, do të pastronte jo vetëm historinë e shfletimit, por edhe cookies dhe cache.

Si të fshini historinë e Safari dhe Cache në iPhone dhe iPad

 1. Shko tek Cilësimet nga e juaja Ekran në shtëpi
 2. Tani trokitni lehtë mbi ekspeditë gjuetine për më shumë opsione
 3. trokitje e lehtë Histori e qartë dhe Të dhënat e faqes në internet

Shënim: Nga Parametrat > Safari, gjithashtu mund të bllokoni cookies, të parandaloni ndjekjen dhe të bëni më shumë.

Fshirja e Safarit nga shqetësimet e privatësisë?

Nuk ka dyshim se Safari ka disa tipare të shkëlqyera të intimitetit. Sidoqoftë, kurrë nuk mund të dini se cilat taktika të fshehta ose hakerat mund të përdorin për të shkelur sigurinë dhe intimitetin e shfletuesit tuaj të Safari dhe spiunuar në aktivitetet tuaja private.

Prandaj, është e domosdoshme që të pajisni pajisjen tuaj Mac ose iOS me një shërbim të besueshëm VPN. PureVPN ju jep mundësinë e fundit për të siguruar të dhënat tuaja me kodim ushtarak. Jo vetëm që kriptimi i mban të mbrojtura të dhënat tuaja në çdo kohë, por pishina anonime e IP e shërbimit VPN ju lejon të mbuloni gjurmët tuaja dixhitale.

Me PureVPN Mac, mund të:

 • Parandaloni ISP-në tuaj nga ndjekja e aktiviteteve tuaja
 • Shmangni mbikëqyrjen e qeverisë ose ruajtjen e të dhënave
 • Qasja në përmbajtjen e bllokuar të vendndodhjes duke ruajtur anonimatin
 • Siguroni të gjithë rrjetin tuaj në shtëpi dhe më shumë…

Dëshironi të rimarrni privatësinë tuaj në internet? Ju mund të dëshironi të kontrolloni udhëzuesit më poshtë:

no-log-img

PureVPN nuk ifiedertifikohet pa Log!

Politika e Jo-Log e PureVPN është vërtetuar nga një prej auditorëve kryesorë të pavarur me qendër në SHBA. Jo vetëm që është PureVPN më i shpejtë, por edhe një ofrues i verifikuar i No-Log VPN!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map