Si të fshini një telefon – një metodë e padurueshme

Pavarësisht nëse jeni duke shitur telefonin tuaj të vjetër apo duke e shkëmbyer atë për një të ri, është e rëndësishme që të fshini plotësisht të dhënat tuaja nga telefoni. Interneti është plot me udhëzues “si të fshihet telefoni”. Sidoqoftë, keni nevojë për një metodë pa mend që mbron të dhënat tuaja nga shfrytëzimi.

Ne njohim njerëz që nuk i fshijnë fare gjërat personale përpara se të shesin ose shkëmbejnë telefonat e tyre dhe mund të jetë gjëja më e pakujdesshme që mund të bësh. Sasia e teknologjisë dhe hileve që duhet të abuzojmë me identitetin e dikujt është e çmendur. Meqenëse hakerat dhe hajdutët e të dhënave po bëhen më të zgjuar, duhet të merrni një hap përpara tyre për të mbrojtur të dhënat tuaja personale dhe informacionin nga rënia në duar të gabuara.

Sa i përket metodës së marrëzisë, nuk ka garanci. Të dhënat tuaja mund të rikuperohen me programin e duhur dhe me një mendje të zgjuar. Sidoqoftë, ju mund ta bëni punën e vështirë duke fshirë saktë telefonin. Ne kemi përpiluar një udhëzues hap pas hapi për sisteme të ndryshme operative për t’ju ndihmuar të kuptoni se si ta fshini telefonin tuaj në mënyrën më të mirë të mundshme.

Në rast se keni një telefon më të vjetër ose një sistem unik, ju lutemi kontrolloni dokumentacionin e dhënë nga ndërmarrja prodhuese për fshirjen e plotë të telefonit ose vizitoni faqen e internetit të prodhuesit.

IMG

Tabela e Përmbajtjes

Si të fshini një telefon Android

Ju duhet ta fshini telefonin tuaj android të pastër para se ta shisni. Procesi është mjaft i thjeshtë dhe kërkon vetëm 5 hapa. Ne kemi procesin këtu:

Hapi 1: actaktivizoni Mbrojtjen e Rivendosjes së Fabrikës (FRP)

Nëse telefoni Android ka lëpirë 5.0 ose më vonë, ai ka aktiv FRP, që do të thotë se telefoni do të jetë i padobishëm nëse rivendoset. Në raste të tilla, pronari i ri do të kërkojë një hyrje të llogarisë Google për të hyrë në telefonin android. Pra, hapi i parë është të çaktivizoni FRP nëse dëshironi të shisni smartphone.

Hapi 2: Fikni Mbylljen e Ekranit

Cilësimet > Lock Screen dhe Siguria > Bllokimi i ekranit > Fikni të gjitha metodat e bllokimit të ekranit.

Shënim: Rrjedha mund të jetë paksa e ndryshme në smartphone të ndryshëm Android.

Hapi 3: Hiq llogarinë Google

Cilësimet > Përdoruesit dhe llogaritë > Takoni llogarinë > Takoni hiqni llogarinë.

Hapi 4: Hiq Llogarinë OEM

Cilësimet > Përdoruesit dhe llogaritë > Takoni llogarinë > Takoni hiqni llogarinë.

Hapi 5: Rivendosja e të dhënave të fabrikës

Cilësimet > Menaxhimi i Përgjithshëm > Reset > Rivendosja e të dhënave të fabrikës

Shënim: Vetëm të dhënat e aplikacionit do të hiqen me anë të kësaj metode. Informacioni si SMS dhe mesazhet e bisedave mund të rikuperohen lehtësisht me çdo mjet për rikuperimin e të dhënave.

Si të fshini një telefon Windows

Telefonat e Windows janë më shumë të kujdesur për të dhënat pasi ato ekskluzivisht u ofrojnë encryption përdoruesve. Mënyra më e mirë për të fshirë një telefon në Windows është të kryeni një rivendosje të fabrikës dhe më pas të ngarkoni disa të dhëna të gjumit, në mënyrë që mbetjet e të dhënave origjinale të mund të rishkruhen.

Hapi 1: Rivendosni Windows Phone

Cilësimet > për > Rivendosni telefonin tuaj.

Hapi 2: Lidhuni me kompjuterin

Lidhni telefonin me një kompjuter. Nëse është një Mac, duhet të shkarkoni aplikacionin Windows Phone.

Hapi 3: Ngarko të dhënat e Dummy

Tani, ngarkoni të dhënat e gjumit në telefon përmes kompjuterit. Ju duhet të shmangni skedarët personalë si fotot; në vend të kësaj, shtoni skedarë muzikorë ose filma. Ideja është që të mbushni telefonin sa më shumë që të keni mundësi.

Hapi 4: Rivendosni përsëri Windows Phone

Rivendosni telefonin siç u përmend më lart në hapin 1 dhe pastaj përsëritni hapin 3. Për siguri maksimale, përsërisni këto hapa disa herë në mënyrë që të dhënat origjinale të humbasin.

Hapi 5: Rivendosja përfundimtare

Pasi të jeni të kënaqur, rivendosni telefonin e Windows një herë të fundit. Pastaj, hapni llogari.microsoft.com/devices dhe hiqni telefonin numër serik nga llogaria juaj.

Si të fshini një iPhone

Pajisjet Apple me iOS 5 ose më vonë vijnë me kriptim harduerik, i cili aktivizohet automatikisht me një kodkalim. Kur fshini telefonin, çelësi i enkriptimit gjithashtu mbishkruhet. Pas kësaj, është pothuajse e pamundur për këdo që të rikuperojë të dhënat nga një iPhone.

Procesi i fshirjes së një iPhone është përshkruar këtu:

Hapi 1: Pajisjet e palara

Para së gjithash, zhbironi çdo pajisje të lidhur si Apple Watch. Gjithashtu, fikni tiparin “Gjeni iPhone tim” duke ndjekur këtë rrugë; Cilësimet > emër > iCloud > Gjeje iphonin tim > fikur.

Hapi 2: Dilni nga të gjitha llogaritë

Hapi tjetër është të dilni nga të gjitha llogaritë në iPhone. Prioritet duhet t’i jepet iMessage dhe Apple ID. Për të qëndruar në anën më të sigurt, sigurohuni që të hapni çdo aplikacion (Twitter, Facebook, LinkedIn, etj.) Dhe të dilni individualisht.

  • Për iMessage: Cilësimet > mesazhet > Fikni butonin iMessage.
  • Për Apple ID: Cilësimet > iTunes & Dyqani i Aplikacioneve > Apple ID (adresa e emailit) > Shenja.

Hapi 3: Dilni nga iCloud

Shtë e rëndësishme të identifikoheni nga iCloud para se të filloni të fshini të dhënat, përndryshe fshirja do të vijë edhe në llogarinë tuaj të iCloud, e cila mund të jetë makthi juaj më i keq.

Cilësimet > iCloud > Nënshkruaj.

Hapi 4: Fshini iPhone

Tani, ju mund të filloni procesin e rivendosjes me paqe të plotë të mendjes.

Cilësimet > i përgjithshëm > Reset > Fshini të gjithë përmbajtjen dhe cilësimet.

Hapi 5: Hiqni numrin serik

Shkoni te Apple ID dhe hiqni numrin serial të pajisjes nga llogaria juaj e Apple.

Masat e sigurisë për fshirjen e ndonjë telefoni

Ekziston një listë kontrolli e veprimeve që duhet të kryhen para se të fshini ndonjë telefon.

  • Krijoni kopjimin e të dhënave, mos harroni kontaktet
  • Hiqni kartën SIM dhe kartën SD (fshini kartën SD nëse nuk planifikoni ta përdorni atë në të ardhmen).
  • Shkruajeni numrin serial të telefonit për mbajtjen e regjistrave.
  • Dal nga aplikacione të ndryshme në telefon.

Ka edhe një gjë tjetër që duhet të bëni pasi të keni fshirë telefonin;

Revokoni aksesin e telefonit tuaj nga shërbime të ndryshme të mediave sociale si Facebook dhe Google.

  • Për Google: myaccount.google.com > Hyni & siguri > Aktiviteti i pajisjes & njoftimet > Hiqni telefonin (numri i modelit).
  • Për Facebook: Cilësimet > siguri > Pajisjet e njohura > Hiqeni telefonin.

Përfundim: Ju duhet ta fshini plotësisht telefonin

Telefoni juaj përmban të dhënat më të rëndësishme sepse është pajisja e vetme që përdorni gjatë gjithë ditës. Diçka që përdoret kaq shpesh ka më shumë shanse për t’u dëmtuar, humbur ose vjedhur.

Ne kemi sqaruar se si të fshini plotësisht të dhënat në telefonin tuaj. Në rast se keni ndonjë vështirësi ose çështje, ju lutemi na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë dhe ne do t’ju kthehemi me një zgjidhje.

Dëshironi të rimarrni privatësinë tuaj në internet? Ju mund të dëshironi të kontrolloni udhëzuesit më poshtë:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me