Si të fshini në mënyrë të përhershme llogarinë tuaj në Twitter

Ndërsa shumë zgjedhin Twitter-in mbi rrjetet e tjera sociale, shumë nuk e konsiderojnë aspak miqësor për jetën private.

Në Twitter, postimet tuaja janë praktikisht të disponueshme për të gjithë. Onedokush mund të kërkojë dhe shikojë postimet e tua edhe pa hyrë në llogaritë e tyre në Twitter.

Për më tepër, Twitter është një nga rrjetet sociale më pak miqësore për përdoruesit. Mund të postoni vetëm tweets me jo më shumë se 280 karaktere. Për më tepër, nuk ka asnjë mënyrë që të shmangni mijëra tweet që vijnë në rrugën tuaj ndërsa jeni duke kërkuar burimin e lajmeve në Twitter.

Nuk është për t’u habitur që disa përdorues janë të mërzitur nga vëllimi i madh i përmbajtjeve të dërguara në baza ditore. Nëse jeni të interesuar të rritni intimitetin tuaj në internet dhe dëshironi të keni pak paqe duke thënë lamtumirën e përhershme në Twitter, ky udhëzues është për ju.

Vini re se pasi të keni fshirë llogarinë tuaj në Twitter, nuk ka asnjë mënyrë që të mund ta merrni atë. Pra, mendoni dy herë para se të vazhdoni.

IMG

Shko te…

Si të çaktivizoni në mënyrë të përhershme llogarinë tuaj në Twitter

Hapi 1: Vizitoni https://www.twitter.com/ dhe regjistrohuni duke përdorur emrin dhe përdoruesin tuaj.

IMG

Hapi 2: Në këndin e sipërm të djathtë të shfletuesit tuaj, klikoni në foton e profilit tuaj dhe më pas drejtohuni tek Cilësimet

IMG

Hapi 3: Pasi të shkoni në fund të faqes, klikoni “Deaktivizoni llogarinë time”.

IMG

Hapi 4: Lexoni të gjitha informacionet në këtë faqe dhe klikoni “Deactivate”.

IMG

Hapi 5: Për të konfirmuar fshirjen, shkruani fjalëkalimin tënd në Twitter dhe kliko në “Deaktivizo llogarinë”.

IMG

Done! Tani e keni fshirë llogarinë tuaj në Twitter për mirë!

Si të çaktivizoni llogarinë e eksitim në Android

Pavarësisht nga cila pajisje Android përdorni, hapat për çaktivizimin e llogarisë Twitter mbeten të njëjta. Ja se si mund ta çaktivizoni atë:

  1. Klikoni në ikona e profilit ose menyja
  2. Shko tek Cilësimet dhe privatësia
  3. Kliko llogari
  4. Tani, klikoni Actaktivizoni llogarinë tuaj
  5. Kliko Deactivate
  6. Hyni tuaj fjalëkalim
  7. Kliko po për të vazhduar me çaktivizimin

Si të çaktivizoni llogarinë e eksitimit në iOS

Nëse dëshironi të çaktivizoni llogarinë tuaj në Twitter në iPad ose iPhone tuaj, ndiqni këto hapa:

  1. trokitje e lehtë Ikonë e profilit dhe shkoni në Cilësimet dhe privatësia
  2. trokitje e lehtë Actaktivizoni llogarinë tuaj
  3. Hyni tuaj fjalëkalim dhe trokitje e lehtë Deactivate

Twitter është çaktivizuar! Por a do ta fshijë kjo përgjithmonë llogarinë time?

jo. Deaktivizimi i thjeshtë nuk do ta fshijë llogarinë tuaj përgjithmonë – jo të paktën për 30 ditë.

Prandaj, nëse ndryshoni mendim përpara 30 ditësh, gjithmonë mund të ruani llogarinë tuaj në Twitter nga fshirja e përhershme.

A është Twitter i sigurt për t’u përdorur?

Me sa duket, Twitter është i sigurt për përdorim. Sidoqoftë, rrjeti social kompromenton intimitetin dhe sigurinë tuaj duke ju bërë të prekshëm ndaj kërcënimeve të jashtme nga hakerat dhe kriminelet në internet. Për shembull, një haker mund të mësojë shumë më tepër rreth jush duke kontrolluar Tweetet tuaja në Twitter. Ata mund të përdorin këtë informacion për t’ju dëmtuar dhe hakuar në llogaritë ose pajisjet tuaja.

Cyberstalkers gjithashtu përdorin këtë informacion për të monitoruar aktivitetet tuaja të përditshme dhe të mbledhin informata të mjaftueshme në mënyrë që ata të mund t’ju shantazhojnë ose dëmtojnë në çfarëdo mënyre.

Ju mund të lexoni më shumë rreth Twitter dhe politikën e tij të privatësisë këtu.

Si të shkarkoni arkivin tuaj në Twitter?

Fshirja e llogarisë suaj në Twitter do të thotë të humbasësh të gjitha ato cikleta të çmuara, informacione dhe kujtime që ke postuar në Twitter. Lajmi i mirë është që ju mund ta shkarkoni arkivin tuaj në Twitter lehtë para se të fshini llogarinë tuaj. Ja se si mund ta bëni:

  • Vizitoni https://www.twitter.com dhe regjistrohuni duke përdorur emrin dhe fjalëkalimin tuaj. IMG
  • Në këndin e sipërm të djathtë të dritares së shfletuesit tuaj, klikoni foton e profilit tuaj dhe më pas drejtohuni tek Cilësimet.
    IMG
  • Pasi të lëvizni poshtë në faqe, klikoni “Kërkoni arkivin tuaj.” IMG
  • Twitter më pas do t’ju njoftojë se ka marrë kërkesën tuaj dhe do t’ju dërgojë një email për t’ju informuar kur arkivi juaj është gati për të shkarkuar. IMG
  • Ndiqni lidhjen në atë email për të shkarkuar arkivin tuaj në Twitter. IMG

A po grumbullon Twitter informacionet e mia private?

Twitter nuk është aspak miqësor ndaj intimitetit dhe është i njohur për mbledhjen e një mori informacioni për ju. Ky informacion përfshin:

  • Informacioni bazë i llogarisë suaj: emrin tuaj, emrin e përdoruesit, fjalëkalimin, adresën e postës elektronike dhe numrin e telefonit.
  • Informacioni juaj i kontaktit: nëse ngarkoni ose sinkronizoni librin e adresës tuaj të telefonit me Twitter, ai do të mbajë një kopje të kontakteve tuaja në serverët e tyre. Gjithashtu, nëse dërgoni një email në ekipin e Twitter, përmbajtja, si dhe çdo informacion kontakti, mund të mbahen prej tyre për përdorim në të ardhmen.
  • Vendndodhja juaj: nëse keni një zakon të cicëroni nga telefoni juaj, Twitter mund të përdorë gjithashtu informacionin e vendndodhjes tuaj.
  • Informacioni juaj për pagesën: me sa duket, nëse ndani informacionin tuaj të pagesës (numrin e kartës së kreditit, adresën e faturimit, etj.) me Twitter për çfarëdo qëllimi, këto informacione do të ruhen nga Twitter. Sidoqoftë, ju keni mundësinë për të hequr këto në çdo kohë.
  • Lidhje dhe cookie: zhvillimet e fundit zbulojnë se Twitter është i etur të vëzhgojë se si bashkëveproni me lidhje nëpër shërbimet e tyre dhe ato mund të përdorin cookie për të mësuar rreth preferencave tuaja. Twitter gjithashtu mund të monitorojë pajisjen, OS dhe shfletuesin e internetit që përdorni për të hyrë në shërbimet e tyre.

Pasi të mblidhen informacionet tuaja, Twitter mund ta përdorë atë për reklama. Rrjeti social zbuloi kohët e fundit se informacioni juaj do të përdoret për qëllime reklamimi. Kjo do të thotë që informacioni juaj i mbledhur nga Twitter do të përdoret për t’ju treguar reklama në shënjestër.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me