Si të fshehni adresën IP

A keni menduar ndonjëherë se si një faqe në internet e veçantë zbulon vendndodhjen tuaj në internet? Ju mund të keni pyetur veten se si Facebook, Netflix ose ndonjë shërbim tjetër në internet e njeh vendin tuaj, edhe kur e keni fikur vendndodhjen tuaj GPS nga cilësimet.

Arsyeja pse është e lehtë për të zbuluar vendndodhjen tuaj është se adresa juaj IP është lehtësisht e zbulueshme për çdo faqe në internet. Dhe duke qenë se adresa juaj IP mund të zbulojë shumë informacione për ju, është gjithmonë e dobishme për ju të mësoni se si të maskoni adresën IP.

Para se të vazhdojmë me këtë, së pari duhet të mësoni se çfarë është një adresë IP.

Si të fshehni adresën IP

Farë është një adresë IP?

Një adresë IP – ose Protokoll Interneti – është një numër unik i numrave që shpesh përdoren për të identifikuar çdo pajisje që lidhet me internetin.

Secila pajisje që keni ka një adresë unike IP. Kjo adresë funksionon në mënyrë të ngjashme me një letër postare. Nëse, për shembull, pyetja juaj në internet është një letër, adresa juaj IP funksionon si adresa e kthimit në zarf. Qudo pyetje që ju bëni ka adresën tuaj IP të shkruar në të. Dhe përgjigja për kërkesën tuaj dërgohet në këtë adresë kthimi, i cili është sistemi juaj.

Adresa IP e pajisjes tuaj nuk është caktuar rastësisht. Zakonisht ju ofrohet nga ISP-ja juaj. Kjo do të thotë që adresa juaj IP mund të përdoret për të zbuluar vendndodhjen tuaj fizike.

Pse më duhet të fsheh IP-në time?

Ju mund të pyesni veten pse kam nevojë për të fshehur IP-në time. Arsyet janë të shumta, dhe këto shpesh lidhen me privatësinë tuaj në internet. Disa njerëz duan të qëndrojnë shumë të kujdesshëm kur shfletojnë në internet. Dhe ata kanë arsye për të qenë. Kjo për shkak se shumë njësi të fuqishme dihet se spiunojnë njerëzit në internet. Këto përfshijnë agjenci të fuqishme qeveritare si NSA, CIA, etj.

Nëse nuk jeni të vetëdijshëm se sa serioz është ky kërcënim për intimitetin tuaj, atëherë duhet vetëm të kontrolloheni në zbulimet e postuara nga Edward Snowden jo shumë kohë më parë. Sipas tij, agjensitë përdorin adresën tuaj IP për të kontrolluar historinë tuaj të shfletimit. Dhe ata nuk ndalen këtu. Ata kanë qenë gjithashtu të njohur për të këputur kamera dhe spiunuar njerëzit edhe kur gjatë momenteve të tyre më intime.

Edhe nëse anonimiteti në internet nuk është diçka për të cilën ju interesojnë, ka ende arsye që ne të mësojmë se si ta fshehim IP-në time në internet. Një tjetër arsye për të mësuar maskimin e IP, ose teknikat fantazmë të IP-së, është të merrni akses në kanalet streaming në internet.

Nëse, për shembull, doni të përdorni dhe transmetoni Disney + nga një vend ku nuk është i disponueshëm, do t’ju duhet të maskoni adresën tuaj origjinale të IP dhe të përdorni një adresë të rreme IP. Por si mund ta bësh atë? Është e lehtë!

Si ta fsheh adresën time IP?

Siç u shpjegua më lart, fshehja e adresës suaj të IP-së është e nevojshme në shumë raste. Dhe mënyra më e mirë për të fshehur adresën tuaj IP është të aplikoni kamuflazh. Kjo do të thotë që ju do të qëndroni të fshehur ndërsa jeni në pamje të thjeshtë. Dhe asnjë entitet në internet nuk do të jetë në gjendje të gjejë vendndodhjen tuaj aktuale ose identitetin tuaj.

Ka shumë mënyra për të fshehur adresën tuaj IP. Disa nga këto janë përmendur më poshtë:

Si të fshehni IP me VPN?

Mënyra më e lehtë për të aplikuar kamuflazh mbi adresën tuaj IP është të përdorni një VPN. Përdorimi i një VPN ka shumë përparësi. Ajo nuk ofron vetëm anonimitet në internet; gjithashtu ju lejon të ndryshoni IP-në tuaj në një vend tjetër dhe t’i qaseni kanaleve tuaja të preferuara me lehtësi.

Një VPN është në thelb një rrjet i serverëve që mund të arrihen përmes aplikacionit të klientit VPN. Këta serverë janë përhapur përgjithësisht në vende të ndryshme. Dhe ata kanë një funksion kryesor, për t’ju ndihmuar të ndryshoni adresën tuaj IP.

Kurdoherë që të lidheni me një server VPN, adresa juaj e IP merr formën e adresës IP të këtij serveri. Kjo ndryshon vendndodhjen tuaj të IP gjithashtu, dhe ju mund të pretendoni të jeni një vizitor nga një vend edhe nëse jetoni mijëra milje larg.

VPN-të vijnë në forma të ndryshme. Shërbimet më të mira VPN janë ato premium. Këto përfshijnë pëlqimet e PureVPN, ndër të tjera. Këto shërbime VPN ofrojnë qasje në rrjetet më të mëdha të serverëve, dhe ato gjithashtu ofrojnë karakteristikat më të mira të sigurisë dhe intimitetit për përdoruesit e tyre.

PureVPN, për shembull, ofron qasje në 2,000+ serverë në 140 vende. Ajo ofron qasje në 300,000+ adresa IP në të cilat mund të ndryshoni. Ajo gjithashtu ofron encryption fund-në-fund për të mbajtur të sigurt komunikimet tuaja në internet. Për më tepër, ju mund të përdorni kanalet tuaja të preferuara, përfshirë Netflix SHBA dhe Disney + nga kudo.

Lidhja me një shërbim si PureVPN është mënyra më e sigurt dhe e lehtë për të fshehur adresën time IP.

Përdorimi i Tor për të kërce Adresa IP

Tor është një mjet tjetër që ju ndihmon të fshihni adresën IP. Shtë gjithashtu metoda më e vjetër për të maskuar adresën IP. Në fillim të viteve 2000, Tor erdhi me një mënyrë për t’ju mbajtur të fshehur në internet.

Në thelb, Tor është si një shfletues që mund të kërcejë adresën tuaj IP në vende të ndryshme. Trafiku juaj online kalon nëpër serverë të ndryshëm nga e gjithë bota. Kjo e mban të fshehur në internet.

Sidoqoftë, ka disa probleme me përdorimin e Tor. Për një, është i ngadaltë. IP juaj duhet të kalojë nëpër servera të ndryshëm, gjë që zvogëlon shpejtësinë. Një arsye tjetër për të mos përdorur Tor është se tashmë është kompromentuar shumë herë nga agjencitë e mbikëqyrjes. Ka pasur raste kur të pafajshmit u anketuan sepse dukeshin të dyshimtë kur përdornin Torin.

Proxy për IP Scrambling

Përdorimi i një përfaqësuesi është një mënyrë tjetër për të fshehur adresën time IP. Isshtë opsioni më themelor që mund të përdorni për të fshehur IP-në tuaj. Sidoqoftë, një përfaqësues është pak a shumë themelor dhe shpesh i mungon përsosmëria që vjen me përdorimin e një shërbimi VPN. Ata janë të njohur për rrjedhjet e adresave tuaja IP. Dhe atyre u mungojnë shumë veçori të rëndësishme të sigurisë të nevojshme për ta mbajtur IP tuaj të fshehur.

Pse të përdorni PureVPN për të fshehur adresën tuaj IP?

Ka mënyra të shumta për të mbajtur të fshehur adresën tuaj IP. Mënyra më e mirë për të fshehur adresën tuaj IP është të përdorni PureVPN. Me PureVPN, mund të përdorni dhe të përdorni mbi 300,000+ adresa IP nga 140 vende. Ju mund të shijoni sigurinë dhe anonimitetin më të mirë që mund të merrni. Ndërkohë, mund të përdorni dhe transmetoni kanalet tuaja të preferuara të transmetimit nga kudo!

Mësoni më shumë rreth adresave IP

  • Cila është IP-ja ime
  • Si të fshehni adresën IP
  • IP anonime
  • Porta e Paracaktuar
  • Adresa IP e routerit
  • IP Router Netgear
  • Numri i Portit
  • Farë është një adresë IP private
  • Farë është Adresa IPv6
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me