Si të fikni Ndarjen e vendndodhjes në Chrome

Kush e dinte se do të vijë një kohë kur hartat e letrave do të shkojnë pothuajse në zhdukje dhe do të zëvendësohen me pajisje të vogla në xhepat tanë. Për më tepër, këto pajisje do të ishin mjaft inteligjente për të skanuar lokalitetin dhe të sugjerojnë restorantet, kafenenë, hotelet ose çfarëdo destinacioni më të afërt që duam të arrijmë. Epo, kjo është e gjitha e mundur për shkak të algoritmave të mrekullueshëm pas gjurmuesve të vendndodhjes në internet.

Ndjekja e vendndodhjes është aq universale tani sa e gjen në të gjitha hartat që kanë çfarë të bëjnë, qoftë edhe pak, me vendet. Lessshtë e panevojshme të thuhet, ju e keni këtë veçori edhe në të gjitha pajisjet inteligjente, si telefonat inteligjentë, tabletët, orët inteligjente, etj..

Pavarësisht se sa e rehatshme mund të ndiheni gjatë përdorimit të funksionit të përcjelljes së vendndodhjes, mbani në mend se përvoja nuk është gjithmonë e këndshme.

Nga etiketimi i fotove të vendeve të ndryshme në media sociale ose kontrollimi në hotele ose kafene, ne kemi tendencë të harrojmë që lëmë gjurmë të qarta në internet të aktiviteteve tona.

Prandaj, është e domosdoshme të mësoni se si të fikni ndarjen e vendndodhjes në Chrome dhe të shmangni rreziqet e mundshme për privatësinë dhe sigurinë tonë.

si të fikni ndarjen e vendndodhjes në ikonën e kromit

Ndjekja e gjeolokacionit vjen me rreziqe të privatësisë dhe sigurisë

Ndjekja e vendndodhjes mund të jetë e përshtatshme. Por nëse të dhënat e vendndodhjes futen në duar të gabuara, ato nuk do të bëhen vetëm të pakëndshme, por edhe mjaft të rrezikshme. Duke theksuar vendndodhjen tuaj dhe duke mbajtur skedarë në çdo lëvizje, një stuhiaxhi në internet ose ndonjë krimin tjetër në internet mund të dijë shumë për ju, siç janë sjellja juaj, rutinat tuaja të përditshme, interesi juaj dhe më shumë.

Në fakt, duke i larguar vendndodhjen tuaj aktuale, ju po ftoni pothuajse të gjithë që t’ju përcjellin me lehtësi në shtëpinë tuaj dhe të dinë se ku jetoni. E njëjta gjë është e vërtetë nëse është pajisja e partnerit tuaj, motrave ose fëmijëve. Ndjekja e vendndodhjes mund të bëhet goxha e rrezikshme për sigurinë dhe sigurinë e juve dhe të dashurve tuaj.

Për më tepër, nuk janë vetëm kriminelët kibernetikë që përdorin gjurmuesit për të gjetur vendndodhjen tuaj aktuale, por edhe agjencitë qeveritare gjithashtu. Në fakt, ka pasur incidente në lidhje me një aplikacion që lejonin një agjenci të zbatimit të ligjit të gjurmonte vendndodhjen e një përdoruesi në kohë reale, e cila përndryshe do të kërkonte një urdhër gjykate.

Prandaj, nëse doni të mbani aktivitetet tuaja private dhe nuk dëshironi që të tjerët të ndjekin çdo veprim tuaj, është mirë që të çaktivizoni aplikacionet dhe shërbimet për përcjelljen e vendndodhjes.

Si të fikni Ndarjen e vendndodhjes në Chrome

Ju mund të pyesni veten në këtë pikë: pse vendndodhja e Chrome është duke ndjekur fokusin e udhëzuesit tonë? Për fillestarët, Chrome është shfletuesi më i përdorur në planet. Në fakt, që nga viti 2019, Google Chrome ka një pjesë të tregut në të gjithë botën prej 61.72%, i ndjekur nga Safari, 15.23%, dhe pjesa tjetër.

Për më tepër, tipari i përcjelljes së vendndodhjes së Google Chrome është më i rafinuar dhe më i efektshëm, në krahasim me shfletuesit e tjerë me aftësi gjeografike.

Pavarësisht, në vijim janë disa mësime të lehtë për t’u ndjekur për të paaftësuar ndjekjen e vendndodhjes së Chrome në pajisje të ndryshme.

Ableaktivizoni gjurmuesin e vendndodhjes së Chrome në desktop (Shfletuesi)

 • Nisja Shfletuesi Chrome në Desktopin tuaj
 • Klikoni në Chrome Ikonë menuje dhe pastaj shkoni te Parametrat
 • Shkoni poshtë dhe klikoni për të hapur i përparuar
 • Shkoni te Cilësimet e përmbajtjes nën Privatësia dhe siguria seksion
 • Shkoni te Vendndodhja dhe aktivizoni Pyete para se të hysh (rekomandohet)

Shënim: Në dritaren e Cilësimeve të përmbajtjes, mund të vendosni karakteristika të tjera për të “kërkuar para hyrjes” si dhe kamera, mikrofonin, njoftimet, etj..

Blloko ndjekjen e vendndodhjes së Chrome në Android

 • Hapni pajisjen tuaj Android dhe shkoni te Cilësimet
 • Takoni dhe hapni vend (ose, shkoni te Lidhja në pajisjen Samsung)
 • trokitje e lehtë krom
 • trokitje e lehtë Permissions dhe shkëputem vend

Fikni Ndjekjen e Vendndodhjes në Chrome në iPhone

 • trokitje e lehtë Cilësimet në ekranin fillestar
 • Shkoni poshtë për të gjetur dhe shkoni te krom
 • nën krom cilësimet, trokitni lehtë mbi vend
 • Vendosni cilësimet e Vendndodhjes kurrë
 • Pasi të keni mbaruar, shfletuesi Chrome i iPhone nuk do të ndjekë vendndodhjen tuaj

VPN është Mjeti i përkryer për anonimizimin e vendndodhjes tuaj

Nëse besoni se paaftësimi i gjurmuesit të vendndodhjes në shfletuesin tuaj Chrome do t’ju mbajë larg radarit, atëherë nuk mund të jeni më gabim. Në fund të fundit, ju mund të keni nevojë për GPS të Chrome në një pikë apo në një tjetër.

Mënyra më e mirë për të fshehur vërtet vendndodhjen tuaj ose plaçkitjen e saj është duke vendosur një VPN.

PureVPN zotëron një grup të gjerë adresash IP, me origjinë nga lokacione të ndryshme. Aktualisht, ju merrni mbi 300,000+ IP anonime nga 180+ vende si Gjermania, SH.B.A., Mbretëria e Bashkuar, Kanada, Brazili, dhe më shumë. Duke prishur vendndodhjen tuaj të vërtetë me një IP anonim, mund të jeni të sigurt se askush nuk po ju përcjell dhe çfarëdo qoftë dhe nëse dikush është, atëherë ata janë në ndjekje të egër të patave.

Anonimiteti mënjanë, ju gjithashtu duhet të mbroni të dhënat tuaja të rëndësishme kundër përpjekjeve të hakerimit, mbikëqyrjes ose spiunimit me kriptimin tonë 256-bit, që është e njëjta teknologji e përdorur nga ushtria dhe agjensitë e tjera qeveritare.

Pra, siguroni anonimitetin tuaj sot duke koduar trafikun tuaj dhe duke shkatërruar vendndodhjen tuaj me PureVPN.

Dëshironi të rimarrni privatësinë tuaj në internet? Ju mund të dëshironi të kontrolloni udhëzuesit më poshtë:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me