Si të çinstaloni Chromium


Si të çinstaloni Chromium

Chromium është një projekt me burim të hapur që formon themelin e shfletuesit Google Chrome. Akoma, shkruesit e malware përdorin këtë emër për të shtypur kodin me qëllim të keq në PC tuaj të bazuar në Windows.


Virusi mund të infiltrojë sistemin tuaj, edhe nëse nuk përdorni shfletuesin tuaj Chrome. Ka shumë shfletues me qëllim të gabuar që mbështesin sistemin tuaj dhe e bëjnë atë të prekshëm nga sulmet. Ata mund të ju gjurmojnë, të vjedhin të dhëna dhe të komprometojnë burimet e sistemit tuaj, dhe madje të angazhohen në vjedhje identiteti.

Disa nga shembujt e shfletuesve të kromit janë beagle, BrowserAir, Efast, Fusion dhe shumë të tjerë që marrin pjesë në malware përpjekjet për të marrë përsipër sistemin tuaj.

Metodat më të zakonshme të hyrjes për viruset e kromit janë shkarkime falas në formën e postave elektronike dhe postave elektronike të spamit. Këto viruse mund të futen brenda sistemit tuaj, dhe është gjithnjë e më shumë e rëndësishme që të informoheni për ofertat e palëve të treta të mos fshihen nën opsionin e instaluar të avancuar ose me porosi.

Pasi brenda, ky malware mund të marrë kontrollin e integrimeve të skedarëve, të kapërcejë shoqatat e URL-së, dhe gjithashtu automatikisht ta bëjë atë një shfletues të paracaktuar.

shfletuesi i uebit i kromit

Si të shpëtoni nga malware

Nëse identifikoni që sistemi juaj është infektuar me virusin e kromit. Do të të ndihmonte nëse e keni bërë më poshtë:

 • Mbyllni të gjithë shfletuesit tuaj që funksionojnë dhe kërkoni për Menaxher detyrë në kutinë e kërkimit të shiritit tuaj të detyrave. Pasi menaxheri i detyrave është i hapur, kërkoni chromium.exe me një logo të ngjashme me Google Chrome, por do të ishte blu. Shkatërroni të gjitha proceset chrome.exe ose chromium.exe që janë të dukshme
 • Hape Paneli i kontrollit dhe kërkoni Programet dhe Karakteristikat seksionin dhe në atë identifikoni nëse shihni ndonjë aplikacion të kromit ose malware të dyshimtë. Nëse është aty, uninstall Programi. Për më tepër, një proces i brendshëm do të jetë drejtimi juaj “C: \ Users \ emrin \ AppData \ lokal” dosje e fshehur dhe fshini dosjen e kromit. Nëse keni përdorur shfletuesin e kromit, ky dosje automatikisht do të gjenerojë të dhënat origjinale.
 • Tjetra, hapni të gjithë shfletuesit tuaj dhe, në të Cilësimet, shikoni për ndonjë shtesë ose shtesa që janë instaluar kohët e fundit. Nëse identifikoni ndonjë aktivitet të dyshimtë, menjëherë uninstall dhe hiqeni atë.

Rekomandohet gjithashtu të përdorni çdo softuer të vërtetë antivirus për të skanuar në të gjithë sistemin. Një program që mund të zbulojë Rrëmbyesit e shfletuesit dhe një softuer të padëshiruar, dhe ta çinstalojë gjithashtu. Më në fund, ju mund të dëshironi të keni CCleaner në sistemin tuaj për të pastruar të gjitha skedarët e mbeturinave të mbetjeve dhe të dhënat e fshehura me dashje.

Farë është virusi i kromit?

Virusi i kromit është një shfletues web me qëllim të keq i prodhuar duke përdorur bazat e kodeve të Chromium. Shtë kompetent të rishkruaj skenarin origjinal të virusit krom Google. Mund të ndryshojë shtesat dhe të ndryshojë parazgjedhjen e motorit të kërkimit në shfletuesin tuaj. Ka disa mënyra që viruset e kromit të zvarriten në sistemin tuaj.

Disa nga këto përfshijnë shkarkimin nga një lidhje e infektuar me virus ose një alarm i rremë që shfaqet për të instaluar softuerin. Ndonjëherë mund ta keni instaluar atë, ndërsa nganjëherë, shenjat e shkarkimit do të shfaqen në një fazë të mëvonshme.

Shenjat që virusi i kromit është në sistemin tuaj

 • Faqja e parazgjedhur e shfletuesit tuaj të internetit duket se ka ndryshuar rastësisht
 • Numri i reklamave është rritur
 • Ekzistojnë përdorim të lartë të CPU-së dhe performanca e ngadaltë e sistemit
 • Ju jeni në karantinë nga përdorimi i softverit të instaluar dhe programeve të tjera
 • Faqja e kërkimit ka ndryshuar kur keni zgjedhur skedën e re

Nëse vëreni ndonjë nga ato simptoma, bëhet e nevojshme që hiqni kromin virus nga PC juaj. Si të shpëtoni nga virusi i kromit mund të bëhet thjesht duke instaluar program më të pastër ose antivirus si Panda Security ose thjesht rivendosni cilësimet e sistemit me dorë.

Si të hiqni virusin e kromit nga PC juaj

Nëse malware ishte shkarkuar në sistemin tuaj, ai kërkon çinstalimin e tij. Më poshtë u përmendën hapat se si të fshini virusin e kromit në platforma të shumta.

Hiqni kromin në dritaret 7, 8, 8.1 dhe 10

 • Klikoni logon e fillimit në shiritin tuaj të detyrave
 • lloj Paneli i kontrollit në shiritin e kërkimit
 • Pasi të drejtoheni në dritaren e panelit të kontrollit, drejtohuni tek Programi dhe Karakteristikat seksion
 • zgjedh uninstall një program dhe zgjidhni krom ose ndonjë program tjetër me qëllim të keq
 • Hiqni kromin në PC
 • Kliko “Start” në këndin e poshtëm të majtë të ekranit
 • zgjedh “Settings”
 • Kliko “Paneli i kontrollit”
 • zgjedh “Shto ose heq Programet” dhe çinstaloni kromin

Ininstaloni kromin nga Mac OS X

 • gjeni “Finder” në fund të majtë të ekranit tuaj
 • zgjedh “Aplikime” në panelin e majtë
 • Gjeni aplikacionin e kromit duke përdorur funksionin e kërkimit
 • Zvarrit aplikacionin te Koshi i plehrave ndodhet në anën e poshtme të djathtë të ekranit
 • Klikoni me të djathtën e plehrave me miun dhe zgjidhni “Trashja e zbrazët”

Si të fshini malware-in e kromit nga shfletuesi juaj i internetit

Edhe nëse malware-i juaj i kromit hiqet nga sistemi i kompjuterit tuaj, mund të ketë malware të tjerë të bashkangjitur artikullit që keni shkarkuar. Për të eleminuar ndonjë prej këtyre shtesave, ne kemi një udhëzues udhëzues hap pas hapi për të hequr adware nga shfletuesi juaj

 • Hiqni malware nga Internet Explorer
 • Klikoni timonin Cilësimet në këndin e sipërm të djathtë të dritares së shfletuesit
 • Klikoni “Menaxho reklamat”
 • Gjeni ndonjë shtesë të shtuar së fundmi për të cilën dyshoni se janë me qëllim të keq
 • Zgjidhni hyrjen e dyshimtë dhe hiqeni atë në përputhje me rrethanat

Hiqni malware nga Google Chrome

 • Zgjidhni ikonën e menusë në kromin e vendosur në këndin e sipërm të djathtë të dritares së shfletuesit tuaj
 • zgjedh “Më shumë mjete”
 • Prekni “Extensions”
 • Identifikoni çdo reklamë të dyshimtë dhe shtesa për të eleminuar dhe zgjedhur më pas “Remove”

Hiqni malware nga Mozilla Firefox

 • Klikoni në menunë në ekranin e djathtë
 • zgjedh “ad-ons”
 • trokitje e lehtë “Extensions”
 • Hiqni çdo plugins të instaluar së fundmi

Hiqni malware nga safari

 • Nisni shfletuesin Safari në sistemin tuaj dhe zgjidhni safarin e vendosur në shiritin e sipërm të majtë të ekranit tuaj
 • zgjedh “Parapëlqime”
 • zgjedh “Extensions”
 • Gjeni zgjatjet e fundit të dyshimta dhe klikoni “Uninstall”

Ndërsa virusi i kromit mund të mos korruptojë sistemin tuaj, ai mund ta bëjë shfletuesin tuaj të prekshëm ndaj viruseve ekstreme që më vonë mund të riblerin kompjuterin tuaj të papërdorshëm.

Dëshironi të rimarrni privatësinë tuaj në internet? Ju mund të dëshironi të kontrolloni udhëzuesit më poshtë:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map