Si të çaktivizoni WebRTC në Firefox dhe Chrome


Si të çaktivizoni WebRTC në Firefox dhe Chrome

Kohët e fundit është zbuluar një krisje e madhe sigurie WebRTC. Dorëshkrimi i sigurisë prek vetëm përdoruesit e Windows OS, por vetë Windows OS nuk duhet të fajësohet për këtë. Dobësia, e njohur në thelb si Rrjedhje e WebRTC, prek përdoruesit e shfletuesve Chrome dhe Firefox dhe u mundëson uebfaqeve të shohin adresën IP të vërtetë të përdoruesve edhe kur ata janë pas një vpn. Për fat të mirë ka disa zgjatime që mund të parandalojnë WebRTC në shfletues.


IMG

Si të çaktivizoni rrjedhjen e WebRTC në Shfletuesin Firefox (Windows OS)

Përdoruesit e Mozilla Firefox duhet të fillojnë Firefox dhe të bëjnë sa më poshtë për të shmangur rrjedhjen në WebRTC:

 • Shkruani rreth: konfiguroni në shiritin e adresave të Firefox.
 • Klikoni mbi “Unë do të jem i kujdesshëm, premtoj!” (ose ndonjë mesazh sigurie të ngjashëm me atë) [mesazhi varet nga versioni i Firefox që keni]. Për shembull, versioni i ri i Firefox tregon një mesazh paralajmërues, “Kjo mund të anulojë garancinë tuaj!” pasuar nga një shpjegim i sigurisë së cilësimeve paraprake dhe të tilla. Nëse shihni një mesazh të tillë, klikoni “Unë pranoj rrezikun!”
 • Një listë do të hapet me një shirit të kërkimit më lart. Në atë shirit të kërkimit, ju lutemi shkruani: media.peerconnection.enabled dhe goditi enter.
 • Kur rezultati të dalë, klikoni dy herë mbi të për ta kthyer vlerën e tij në false.
 • Mbyllni skedën për të përfunduar procedurën.

Nëse nuk dëshironi të kaloni nëpër një mënyrë kaq të egër vetëm për të parandaluar rrjedhjen e WebRTC në shfletuesin tuaj Firefox, thjesht instaloni PureVPN Firefox Extension.

Zgjatja vjen me një mbrojtje të integruar të rrjedhjes WebRTC, duke ju lejuar të shikoni përmbajtjen tuaj të preferuar ose të përdorni ndonjë mjet komunikimi VoIP për të kontaktuar me të dashurit tuaj pa pasur frikë nga shkelja e intimitetit.

Si të çaktivizoni rrjedhjen e WebRTC në Shfletuesin Chrome (Windows OS)

Nuk ka cilësime të integruara në shfletuesin Chrome që do t’i lejonin përdoruesit të rregullojnë Rështjet e rrjedhjes në WebRTC. Prandaj, për të çaktivizuar rrjedhjen në WebRTC, përdoruesit e Chrome duhet të instalojnë shtesën e duhur.

Disa vjet mbrapa, njerëzit që përdorin shfletuesin Chrome në Windows do të shkarkonin shtesën / shtesën “bllok WebRTC” për shfletuesin e tyre Chrome. Sidoqoftë, shtrirja dështoi të funksiononte me efikasitet dhe përfundoi duke zbuluar IP të vërtetë të përdoruesve.

Sidoqoftë, PureVPN Chrome Extension ka vërtetuar se mund të parandalojë me sukses rrjedhjen e WebRTC dhe ta mbajë plotësisht të fshehur IP-në e vërtetë të përdoruesve. Zgjatja jo vetëm që maskon IP-në e vërtetë të përdoruesve dhe parandalon rrjedhjen e WebRTC, por gjithashtu siguron kriptim të nivelit të lartë për të mbajtur plotësisht trafikun e shfletuesit të përdoruesve..

Farë është WebRTC dhe cilat platforma ndikojnë më shumë?

‘RTC’ në WebRTC është një shkurtim për komunikimin në kohë reale, dhe përdoret për thirrjet zanore, bisedat video dhe shkëmbimin e skedarëve p2p. WebRTC nuk është një problem, pasi që fillimisht u krijua për të lehtësuar llojet e lartpërmendura të lidhjeve midis shfletuesve në mënyrë të pavarur, pa varur nga ndonjë shtojcë. Që nga viti 2013, ekspertët dyshuan se WebRTC mund të vinte në dispozicion për të zbuluar IP-në lokale të një përdoruesi, edhe nëse përdoruesi është pas një VPN.

WebRTC nuk ndikon në përdoruesit e OSX dhe Android, kështu që përdoruesit që përdorin Chrome ose Firefox në OSX ose Android nuk duhet të shqetësohen për këtë. Sidoqoftë, përdoruesit e Windows duhet të ndërmarrin hapa të menjëhershëm për të shmangur rrjedhjen e WebRTC dhe për të mbrojtur adresën e tyre të vërtetë IP, në mënyrë që ata të mund të vazhdojnë të përdorin uebfaqet ose përmbajtjet e tyre të preferuara gjeo-të kufizuara ose të bllokuara gjatë përdorimit të një VPN Anonime.

Me shtesat e shfletuesit PureVPN, nuk keni më nevojë të shqetësoheni për çështjen e rrjedhjes së WebRTC.

Google ka lëshuar një shtesë të Chrome, " Kufiri i Rrjetit WebRTC" që eliminon frikën e WebRTC. Zgjatja është jashtëzakonisht e vogël në madhësi, vetëm 7.31KB, por mjaft efektive për të çaktivizuar opsionin WebRTC me shumë rrugë në Parametrat e Intimitetit të shfletuesit, ndërsa konfiguron WebRTC për të mos përdorur IP të veçantë.

"Anydo IP adresë publike e lidhur me ndërfaqet e rrjetit që nuk përdoren për trafik në internet (p.sh. një adresë e siguruar nga ISP, kur shfletoni përmes një VPN) [janë të fshehura],"Google thotë.

Por nuk do të jetë e mençur të harxhojmë kohën në një shtesë që ofron vetëm një veçori të vetme kur zgjatjet e shfletuesit të PureVPN vijnë me mbrojtje të rrjedhjeve WebRTC, siguri në internet, anonimitet dhe më shumë.

Shijoni anonimitetin e plotë dhe lirinë e internetit duke parandaluar rrjedhjen e WebRTC në shfletuesin tuaj Chrome ose Firefox.

Qëndroni anonim, PureVPNers!

no-log-img

PureVPN nuk ifiedertifikohet pa Log!

Politika e Jo-Log e PureVPN është vërtetuar nga një prej auditorëve kryesorë të pavarur me qendër në SHBA. Jo vetëm që është PureVPN më i shpejtë, por edhe një ofrues i verifikuar i No-Log VPN!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map