Si ta shkarkoni dhe instaloni Kodi 18 në çdo pajisje


Si ta shkarkoni dhe instaloni Kodi 18 në çdo pajisje

Botuar: 02 korrik 2019


Dëshironi të përdorni versionin më të fundit të Kodi? Këtu është një udhëzues i thjeshtë për t’ju ndihmuar të instaloni Kodi 18 në çdo pajisje të tillë si Windows, Xbox ose Amazon Fire TV. Plus, ju mund të transmetoni në mënyrë të sigurt në Kodi gjatë bllokimit, duke përdorur PureVPN për vetëm 0,99 $.

Versioni Kodi 18 Leia u desh pak më shumë për tu lëshuar nga sa pritej, por ia vlen të pritej. Nga mbështetja e lojërave retro deri te kontrolli i zërit, zhvilluesit e Kodi kanë bagazhuar shumë versionin e fundit me disa veçori të zoti.

The Build 18th kishte rregulluar versionin e famshëm Kodi Krypton 17.6 të ndërtuar disa muaj më parë. Sidoqoftë, shumë përdorues akoma preferuan të përdorin versionin më të vjetër për shkak të natyrës fillestare të paqëndrueshme të Kodi 18. Por që kur Kodi lëshoi ​​ndërtimin e tij të qëndrueshëm 18.2 për Leia, pothuajse të gjithë përdoruesit kanë aktualizuar Kodin e tyre për të shijuar një përvojë më të mirë transmetuese në pajisjen e zgjedhja e tyre.

Versioni më i fundit i Kodi 18.3, i lëshuar në 27 Qershor akoma nuk do të quhet një ndërtim “i qëndrueshëm”. Por me ndreqje dhe përmirësime të ndryshme të gabimeve, përdoruesit mund të presin të kenë një përvojë më të mirë të transmetimit sesa versioni i mëparshëm 18.2. Pra, pa ado më tej, lëviz poshtë për udhëzuesit e instalimit hap pas hapi.

Udhëzuesi i Instalimit për Kodi Leia Versioni 18.3

Versioni 18.3 funksionon në të gjitha pajisjet që mbështesin versionet e mëparshme 18.2, 18 dhe 17.6.

Udhëzues instalimesh për Amazon Fire TV dhe FireTV Stick

Ekzistojnë dy metoda për të instaluar Kodi 18.3 në pajisjet e TV Fire Amazon. Para se të ecni përpara për të provuar ose, sigurohuni që pajisja juaj të udhëzohet të pranojë aplikacione të palëve të treta. Ja si:

 1. Shko te “cilësimet”.
 2. Klikoni në “pajisje”, pastaj zgjidhni “opsionet e zhvilluesit”.
 3. Tani aktivizoni opsionin që thotë “aplikacione nga burime të panjohura”

Tani që i keni aktivizuar pajisjen tuaj TV Fire të pranojë që aplikacionet e palëve të treta të lëvizin në zgjidhjet poshtë më poshtë.

Metoda 1: Përdorni Aplikacionin e Shkarkuesit

Nëse nuk e keni instaluar tashmë Aplikacionin e Shkarkuesit, ndiqni udhëzimin e plotë më poshtë. Përdoruesit me aplikacionin e instaluar mund të kalojnë dy hapat e parë.

 1. Shkoni te funksioni i kërkimit nga e majta e sipërme e ekranit fillestar të pajisjes tuaj, shkruani “shkarkuesin” në tastierën virtuale dhe klikoni në emrin e aplikacionit
 2. Klikoni në ikonën e shkarkimit nën përshkrimin e aplikacionit, jepni pajisjen tuaj një minutë për ta shkarkuar dhe instaluar atë
 3. Hapni aplikacionin e shkarkuesit zgjidhni ‘cilësimet’ nga opsionet në të majtë të ekranit
 4. Pasi të futeni, klikoni në opsionin që thotë “Aktivizoni JavaScript” për t’u siguruar që është aktivizuar
 5. Kthehuni në ekranin fillestar të aplikacionit dhe shkruani URL-në e Kodit http://kodi.tv. Klikoni “shkoni” dhe lëreni faqen e internetit të ngarkojë
 6. Pasi të keni ngarkuar, klikoni në robotin jeshil i cili është logoja ‘android’ në pjesën e poshtme të ekranit dhe do t’ju çojë te Seksioni i Shkarkimeve në faqen e internetit të Kodi
 7. Tani klikoni përsëri në logon ‘android’ dhe do t’ju çojë në një faqe tjetër
 8. Klikoni në butonin blu që thotë “ARMV7A (32BIT)” dhe do të shfaqet një dritare e re me një shirit të përparimit të shkarkimit
 9. Pasi të përfundojë shkarkimi, do të shfaqet një dritare instalimi me logon e Kodi në të. Shtypni ‘instaloni’ dhe prisni disa minuta
 10. Sapo të kryhet instalimi, klikoni “hap” dhe filloni të përdorni Kodi 18.3

Metoda 2: Përdorni Explorer File File

Procesi është disi i ngjashëm me sa më sipër me disa ndryshime. Ja se si mund ta bëni.

 1. Shkoni në ekranin fillestar të pajisjes tuaj dhe kërkoni për aplikacionin “ES File Explorer”
 2. Instaloni aplikacionin dhe hapeni
 3. Zgjidhni “Favoritet” nga ekrani fillestar i aplikacionit
 4. Tani zgjidhni “shtoni”.
 5. Shtypni URL-në https://kodi.tv/download në fushën “Burimi i Rrugës”
 6. Shtypni “Kodi” në hapësirën që thotë “emër”.
 7. Zgjidhni “Kodi” nga lista në anën e poshtme të ekranit të ekranit dhe do të shfaqet dritarja e shkarkimit
 8. Shkoni poshtë dhe zgjidhni “android”.
 9. Zgjidhni “rekomanduar” nga skedari në të majtë të ekranit tuaj
 10. Klikoni në butonin që thotë “ARMV7A (32 bit)”
 11. Pasi të përfundojë shkarkimi, zgjidhni “skedarin e hapur” dhe Kodi 18.3 Leia do të fillojë të instalohet

Udhëzues për instalim për Windows

Ekzistojnë dy metoda të thjeshta për të shkarkuar dhe instaluar Kodi Leia 18.3 në pajisjen tuaj të Windows, por sigurohuni që të përmbushni kërkesat zyrtare të para-instalimit të listuara më poshtë.

 • Windows 7 ose version më i lartë
 • Anydo procesor x86 ose x64
 • 1 GB + RAM
 • 200MB + hapësirë ​​e disponueshme
 • Anydo GPU që mbështet versionin e 9-të të DirectX

Metoda 1: Përdorni skedarin EXE

Mund ta instaloni Kodi 18 me dorë duke përdorur skedarin EXE (i ekzekutueshëm) duke ndjekur këto hapa.

 1. Shkoni në https://www.kodi.tv/download, dhe do të shihni versione të shumta Kodi për pajisje të ndryshme
 2. Zgjidhni ikonën “Windows” për të hapur një ekran të ri
 3. Zgjidhni “64 bit” ose “32 bit”, sipas aftësisë së sistemit tuaj dhe lëreni skedarin EXE të shkarkojë. Shumica e sistemeve të Windows sot ekzekutojnë 64-bit aplikacion
 4. Tani klikoni dy herë në skedarin EXE për të filluar procesin e instalimit. Mund të duhen më shumë se disa hapa për të përfunduar, kështu që të jeni të durueshëm dhe të klikoni “hapur” pasi të jetë instaluar plotësisht
 5. Shijoni Kodi 18.3 në pajisjen tuaj Windows

Metoda 1: Përdorni Dyqanin e Aplikacioneve Windows

Mund ta instaloni Kodi 18.3 direkt nga dyqani i aplikacioneve Windows duke ndjekur këto hapa.

 1. Nisni menunë “start” në pajisjen tuaj dhe shkruani “Dyqanin e Windows” për ta hapur atë
 2. Pasi të hyni në dyqan, shkruani “Kodi” në skedën e kërkimit në anën e djathtë të ekranit dhe goditni “hyrni”.
 3. Opsione të shumta do të shfaqen në listën e kërkimeve, kështu që sigurohuni që të zgjidhni aplikacionin zyrtar Kodi të zhvilluar nga XBMC Foundation
 4. Klikoni në aplikacion dhe zgjidhni butonin ‘merrni’ që të shkarkohet dhe instalohet në sfond
 5. Windows do t’ju njoftojë pasi Kodi të jetë shkarkuar. Hapeni atë dhe shijojeni Kodi 18.3 në pajisjen tuaj Windows

Udhëzues për instalim për MacOS

Ju duhet të përmbushni kërkesat e mëposhtme për të instaluar Kodi 18 në Mac

 • Pajisja duhet të ekzekutojë versionin iOS 10.9 ose më vonë
 • Duhet të keni një GPU që mbështet dec deshifrimin e videove të harduerit ’dhe‘ OpenGL 2.0. ’
 • Minimum 2 GB dash, por ruajtja e rekomanduar është 4MB për performancë më të mirë
 • Duhet të jetë e disponueshme hapësira minimale 150MB +

Ju mund ta instaloni Kodi 18 në pajisjen tuaj Mac duke shkarkuar skedarin e tij DMG (Disk Image) nga faqja e internetit zyrtare. Ja si:

 1. Shkoni në faqen zyrtare të Kodit
 2. Klikoni në butonin “shkarkim” nga këndi i sipërm i djathtë i ekranit dhe ajo do të hapë faqen me të gjitha versionet Kodi në dispozicion
 3. Shkoni poshtë dhe zgjidhni ikonën “mollë” poshtë seksionit që thotë “zgjidhni armën tuaj”.
 4. Sapo të hapet një dritare e re, zgjidhni “Instaluesin (64bit)” për të filluar shkarkimin e versionit më të fundit të Kodi i.e.18.3 dhe hapeni atë pasi të jetë bërë
 5. Zvarritni dhe lëshoni ikonën me ngjyrë blu Kodi në dosjen e aplikacioneve për të filluar instalimin
 6. Pasi të bëhet instalimi, provoni ta hapni atë dhe të shihni nëse pajisja juaj Mac ju lejon ta ekzekutoni apo jo pasi Mac përçmon ndonjë ose të gjitha aplikacionet e palëve të treta. Nëse nuk ndodh, këtu janë disa rregullime të shpejta që mund të provoni:
 • Shtypni tastin CMD dhe kliko me të djathtën në aplikacionin Kodi dhe më pas hapeni për të parë nëse funksionon
 • Shkoni te “Preferencat e sistemit” duke klikuar në logon “Apple” në pjesën e majtë të ekranit. Tani, shkoni te “siguria dhe intimiteti”, atëherë zgjidhni “kudo” menjëherë pranë “Lejo aplikacionet e shkarkuara nga”.

Udhëzues instalimi për Xbox One

Meqenëse Kodi Leia 18.3 tani është zyrtarisht i disponueshëm për t’u instaluar nga Microsoft Store, Krypton 17.6 nuk është më në dispozicion. Ja se si mund ta instaloni Kodi 18.3 në Xbox One.

 1. Ndizni pajisjen
 2. Shtypni “Kodi” në shiritin e kërkimit në ekranin fillestar
 3. Klikoni në ikonën “Kodi” për ta hapur atë
 4. Klikoni “Marr” në ekranin që shfaqet
 5. Prisni që shkarkimi dhe instalimi të përfundojë
 6. Klikoni në butonin ‘Launch’ dhe shijoni Kodi 18.3 në Xbox One
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map