Si ta shikojmë Bilibili jashtë Kinës?

Botuar: 22 korrik 2019

Bilibili është uebfaqja më e popullarizuar e Kinës për ndarjen e videove. Sidoqoftë, për të hyrë në Bilibili jashtë vendit, do t’ju duhet PureVPN. Regjistrohuni për gjykimin 7-ditor me vetëm 0,99 dollarë

 • Regjistrohu në PureVPN
 • Instaloni aplikacionin VPN në pajisjen tuaj
 • Hapni aplikacionin dhe lidheni me një server VPN në Kinë
 • Shikoni Bilibili nga jashtë me lehtësi!

IMG

Bilibili është një nga shërbimet më të njohura të ndarjes së videove në Kinë. Nëse nuk e keni vërejtur, interneti në Kinë është pak më ndryshe nga sa shohim në pjesën tjetër të botës. Ndërsa njerëzit në vendet e tjera shikojnë YouTube, kinezët përdorin Bilibili si një platformë video streaming.

Bilibili është uebfaqja më e popullarizuar e Kinës për ndarjen e videove. Sidoqoftë, për të parë Bilibilin jashtë Kinës, do t’ju duhet të ndiqni këto hapa të thjeshtë më poshtë.

Shko te…

Si ta shikoni Bilibilin në internet nga jashtë?

Bota në internet është plot me lloje të ndryshme kufizimesh. Disa kufizime zbatohen nga qeveria në formën e censurës. Të tjerët zbatohen nga vetë faqet e internetit.

Nëse provoni të hyni në Bilibili nga ndonjë vend tjetër jashtë Kinës, do ta gjeni shërbimin të paarritshëm. Jo vetëm që është e padrejtë kjo për banorët e vendeve të tjera, por është e ashpër edhe për kinezët që udhëtojnë ose jetojnë jashtë vendit.

Për fat të mirë, ekziston një mënyrë për të hyrë me lehtësi nga Bilibili nga jashtë. Ju mund të merrni ndihmën e shërbimit VPN për të hyrë në çdo kanal, përfshirë Bilibili nga kudo. Një VPN mund t’ju ndihmojë të ndryshoni adresën tuaj IP. Për shkak se faqet e internetit përdorin adresën tuaj IP për të ndjekur vendndodhjen tuaj fizike, ju mund ta mashtroni faqen në internet duke menduar se jetoni diku tjetër duke ndryshuar vendndodhjen e IP me një VPN.

Ka qindra shërbime VPN të disponueshme në internet. Por për të shijuar përvojën e përsosur të transmetimit, do t’ju duhet një shërbim VPN që mund të kryejë të gjitha detyrat e përmendura më poshtë:

 • Ajo duhet të jetë e aftë t’ju ofrojë qasje në platformat kryesore të transmetimit.
 • Ai duhet të sigurojë shpejtësi të lartë VPN me shpejtësi të lartë dhe një rrjet të madh serverash.
 • Ai duhet të përdorë encryption të fortë si dhe veçori të përparuara të sigurisë.
 • Ajo duhet të mbajë shkrimet zero të të dhënave tuaja.

Nëse doni të gjeni një shërbim VPN që mund të kryejë të gjitha detyrat e mësipërme, atëherë nuk duhet të kërkoni më shumë se PureVPN.

Si ta shikoni Bilibilin jashtë Kinës me një VPN?

Ju lehtë mund ta zhbllokoni dhe transmetoni Bilibili nga kudo me lehtësi duke përdorur PureVPN. Hapat e mëposhtëm do të thjeshtojnë procesin që do t’ju ndihmojë të shikoni Bilibili nga jashtë:

 • Regjistrohu në PureVPN
 • Instaloni aplikacionin VPN në pajisjen tuaj
 • Hapni aplikacionin dhe lidheni me një server VPN në Kinë
 • Shikoni Bilibili nga jashtë me lehtësi!

Pse keni nevojë për një VPN Bilibili?

Kishte një kohë kur bota në internet ishte falas. Nuk kishte kufij dhe asnjë kufizim në internet. Ju nuk keni nevojë për një pasaportë për të hyrë në ndonjë faqe në internet ose kanal në internet. Ju thjesht mund të vizitoni çdo uebfaqe sipas dëshirës tuaj dhe të përdorni çdo përmbajtje nga kudo tjetër me lehtësi.

Sidoqoftë, kufijtë gjeografikë që ekzistojnë në globin tonë morën edhe internetin. Në vend që interneti të ishte një territor plotësisht i lirë, ai filloi të bëhej një vend plot kufij dhe kufizime. Qeveritë tona së pari filluan t’i tërheqin këto kufij në World Wide Web në formën e censurave. Ata mund të bllokonin hyrjen në çdo faqe në internet në vendin e tyre dhe askush nuk ishte në gjendje të bënte asgjë në lidhje me të. Akti i përmbajtjes së censurimit së shpejti filloi të përhapet kudo në botë.

Nëse dëshironi të kontrolloni shtrirjen e këtyre kufizimeve, atëherë ju rekomandojmë të lexoni në lidhje me Firewall-in e madh të Kinës. Ju gjithashtu mund të lexoni se si qeveritë arabe bllokojnë hyrjen në shërbimet VoIP në mënyrë që atje kompanitë e telekomunikacionit të mund të vazhdojnë të fitojnë shumë para. Ju gjithashtu mund të lexoni se pse Turqia ndaloi Twitterin, ose Brazili ndaloi WhatsApp. Këto censura dhe kufizime vazhdojnë të dëmtojnë botën tonë. Por nëse kjo nuk do të ishte tashmë e mjaftueshme, shumë kompani private gjithashtu filluan të ndjekin trendin e kufizimit të qasjes në përmbajtje. Kjo kryesisht vlen për industrinë e transmetimit dhe gjithashtu në kanalin Bilibili.

Për shembull, kur përpiqeni të hyni në Bilibili nga jashtë Kinës, atëherë do të çuditeni kur do të kuptoni se nuk mund t’i qaseni. Shumica e kanaleve rrjedhëse, përfshirë Bilibili, janë të arritshme vetëm në disa vende. Këto gjithashtu përfshijnë disa uebfaqe kryesore të transmetimit, përfshirë Netflix, HBO Tani, Amazon Prime dhe Hulu. Këto uebfaqe janë të kufizuara kryesisht për shkak të procesit të licencimit të gjeo-licencës. Kur një kompani prodhuese lëshon ndonjë përmbajtje, ajo lejon që uebfaqe të caktuara ta transmetojnë atë në vendet e tyre. Kjo licencë vjen me një çmim, sidoqoftë. Sepse i kufizon këto kanale të mos lejojnë qasje në përmbajtjen e tyre nga jashtë vendeve të tyre.

Për t’u përmbajtur këtyre licencave, faqet e internetit të përmendura më lart janë të kufizuara të jenë të arritshme jashtë vendndodhjes së tyre. Por ju mund t’i shmangni këto kufizime dhe të përdorni çdo uebfaqe në planet nëse keni PureVPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me