Si ta prishni vendndodhjen tuaj

A keni menduar ndonjëherë pse kaq shumë aplikacione pyesin lejen tuaj për të ditur vendndodhjen tuaj aktuale? Njerëzit shpesh e marrin privatësinë në internet si të mirëqenë. Kjo i bën ata të ndjeshëm ndaj rreziqeve të tilla si mbikëqyrja në internet dhe kërcitja. Gjithmonë duhet të shqetësohet për veprimet e tyre në internet që mund të çojnë në një gjurmë të bukës dixhitale – duke kompromentuar privatësinë dhe identitetin tuaj.

Një nga masat që duhet të merren parasysh në këtë drejtim është shkatërrimi i vendndodhjes suaj në internet. Së bashku me një mënyrë tjetër të panumërt, shkatërrimi i vendndodhjes është një masë që funksionon më mirë për t’ju mbrojtur nga mbikëqyrja dhe kërcitja. Për më tepër, shkatërrimi i vendndodhjes ju lejon të anashkaloni kufizimet gjeo – duke ju lejuar të përdorni përmbajtje të kufizuar në lokalitetin tuaj.

si të prishni ikonën tuaj të vendndodhjes

Spoofing i lokacionit i referohet ose falsifikimit të vendndodhjes tuaj aktuale ose fshehjes së tij plotësisht. Meqenëse më vonë është shumë më e vështirë për t’u realizuar, le të përqendrohemi tani për të fshehur ose maskuar vendndodhjen tuaj.

Prishja e vendndodhjes mund të realizohet përmes konfigurimit manual ose aplikacioneve të disponueshme. Ne do të diskutojmë të dyja qasjet dhe do të rekomandojmë zgjidhje të përshtatshme.

Mobile vs Spoofing i desktopit

Njerëzit ose përdorin Smartphone-in ose Desktop-et e tyre për t’u lidhur me botën dixhitale. Për desktopet, ju mund të prishni vendndodhjen tuaj duke kompletuar një seri hapash – konfiguroni cilësimet e dëshiruara në shfletuesin tuaj. Sidoqoftë, ne e quajmë mashtrim të pjesshëm pasi nuk ofron anonimitet të plotë. Aplikacionet e tjera dhe programet e instaluar në desktopin tuaj akoma mund të hyjnë në vendndodhjen tuaj së bashku me ISP-në tuaj (Ofruesi i Shërbimit të Internetit).

Në celular, mashtrimi i vendndodhjes është një histori krejt tjetër. Shfletuesit celularë, si parazgjedhje, kanë qasje në IP-në tuaj. Dhe IP juaj është gjurma juaj dixhitale. Sidoqoftë, shumica e aplikacioneve të instaluar në të dhënat e vendndodhjes suaj të tërhequra nga GPS-i juaj. Kështu që, për të mashtruar vendndodhjen tuaj në celular, duhet të manovroni GPS tuaj ose ta mbani atë të fikur për një kohë të pacaktuar. Ashtu si vendosja e vendndodhjes në desktop, kjo është gjithashtu një mashtrim i pjesshëm dhe jo absolut.

Spoofing i vendndodhjes në pajisjet e lëvizshme

Ju mund ta prishni vendndodhjen tuaj në telefon duke mashtruar aplikacione të instaluara në pajisjen tuaj. Meqenëse shumica e aplikacioneve janë të bazuara në vendndodhje dhe marrin të dhëna nga GPS, prishja e vendndodhjes suaj në telefon përfshin një manovrim GPS. Ka aplikacione të panumërta që mund të përdoren për të prishur vendndodhjen tuaj.

Pavarësisht nëse jeni përdorues i Android ose preferoni një pajisje iOS, ka shumë aplikacione që mund të përdoren për të manovruar GPS tuaj dhe për të falsifikuar vendndodhjen tuaj të vërtetë. Megjithëse, rezultatet nuk janë 100 përqind të garantuara. Ndonjëherë, ju mund të jeni akoma kapur nga aplikacionet ndërsa përpiqeni të prishni vendndodhjen tuaj dhe të mohoheni prej saj për një kohë të pacaktuar.

Vendndodhja ose Aplikacionet GPS për Shpërndarje për Android

Me hulumtime dhe testim të plotë, hasëm në aplikacione vijuese që mund të përdoren nëse zotëroni një pajisje Android.

 • GPS JoyStick (Vlerësimi 4,6 yje): Falas, por përmban reklama dhe ofron blerje brenda aplikacionit
 • Vendndodhja e rreme GPS (Vlerësimi 4,5 yje): Falas, por përmban reklama
 • Vendndodhja e rreme GPS By Hola (Vlerësimi 4,3 yje): Falas dhe ofron blerje brenda aplikacionit
 • Vendndodhja e rreme GPS (Vlerësimi 4,3 yje): Falas por përmban reklama
 • Vendndodhja false e vendndodhjes GPS (Vlerësimi 4,3 yje): Falas por përmban reklama

Vendndodhja ose Aplikacionet GPS për Shpërndarje për iOS

Nëse preferoni një pajisje iOS mbi Android, atëherë mund të merrni parasysh aplikacionet e mëposhtme për të prishur vendndodhjen tuaj.

 • Spoofer Go (Vlerësimi 4.5): Kostoja 0,99 $
 • Vendndodhja e rreme për momente (Vlerësimi 4.4): Falas dhe ofron blerje brenda aplikacionit
 • Vendndodhja e rreme e GPS (Vlerësimi 4.0): Kosto 3,99 $
 • Vendndodhja false e GPS (Vlerësimi 3.9): Falas dhe ofron blerje brenda aplikacionit
 • Ndryshuesi i vendndodhjes së rreme GPS (Vlerësimi 3.7): Falas dhe ofron blerje brenda aplikacionit

Spoofing i lokacionit në desktop

Prishja e vendndodhjes mbështetet nga shumë arsye. Disa mund të preferojnë të mbeten anonimë në internet, të tjerët mund të dëshirojnë të anashkalojnë kufizimet gjeo-gjeografike. Mbrojtja e vendndodhjes mund t’ju japë të gjitha këto. Duke falsifikuar vendndodhjen tuaj, mund të qaseni në përmbajtjen në internet që është e kyçur ose e kufizuar nga lokaliteti juaj. Kjo përfshin përmbajtjen transmetuese ose shërbimet që janë kufizuar në vendndodhjen tuaj.

Për dallim nga celulari, njerëzit në desktop përdorin shfletuesit për t’u lidhur në internet. Siç u tha më herët, prerja e vendndodhjes në desktop bëhet me dorë përmes një seri hapash për të konfiguruar cilësimet tuaja të dëshiruara. Meqenëse Chrome është shfletuesi më i njohur dhe i preferuar i internetit në të gjithë globin, ne do të ofrojmë hapa manualë për të prishur vendndodhjen tuaj në Chrome.

Ka dy mënyra për të prishur vendndodhjen tuaj me Chrome. Metoda e parë është duke fikur ndarjen e vendndodhjes. Kjo mund të arrihet duke ndjekur hapat e mëposhtëm të dhënë:

 • Qasuni te “menuja” duke klikuar në këndin e sipërm të djathtë të shiritit të veglave të Chrome.
 • Tani zgjidhni “Cilësimet”.
 • Gjeni skedën “Privatësia dhe Siguria”.
 • Në butonin “Intimitet dhe Siguri” zgjidhni “Cilësimet e përmbajtjes”.
 • Tani zgjidhni “Vendndodhjen”.
 • Aktivizoni tiparin “Pyetni përpara hyrjes”.
 • Mbarove.

Cilësimet e afarizmit nuk lejojnë uebfaqet të hyjnë në vendndodhjen tuaj. Nëse dëshironi të shtoni përjashtime, mund të lejoni që faqet specifike të hyjnë në vendndodhjen tuaj. Në mënyrë të ngjashme, nëse dëshironi të bllokoni disa site të veçanta, kjo mund të bëhet gjithashtu në skedën “Vendndodhja”.

Ekziston një mënyrë tjetër për të prishur vendndodhjen tuaj duke përdorur Chrome. Mos harroni! Metoda që ne jemi gati të ndajmë dhe qasja e sipërpërmendur mund të prishë pjesërisht vendndodhjen tuaj. Duke përdorur këto metoda, ju mund të hyni në përmbajtje të bllokuar gjeo, siç janë faqet e lajmeve. Megjithëse, nuk do të keni mundësi të përdorni shërbime premium të tilla si Netflix, Hulu ose Amazon Prime, nëse ato janë të kufizuara në rajonin tuaj. Për këtë, ju mund të duhet të merrni parasysh alternativa të tjera të besueshme të tilla si një VPN.

Konfigurimi i mëposhtëm duhet të bëhet çdo herë që të filloni një seancë të re të shfletuesit. Ky cilësim është i përkohshëm dhe do të revokohet pasi të keni mbyllur shfletuesin. Këtu janë hapat:

 • Vizitoni ctrlq.org/maps/address/.
 • Regjistroni koordinatat (Gjerësia dhe Gjatësia) e vendndodhjes tuaj të dëshiruar.
 • Hapni “Chrome” dhe shtypni “Ctrl + Shift + I” për të hyrë në “Opsionet e zhvilluesit”.
 • Qasja në “menu” në këndin e sipërm të djathtë të “Opsioneve të zhvilluesit”.
 • Shkoni poshtë dhe zgjidhni “Më shumë Mjete”.
 • Gjeni dhe zgjidhni skedarin “Sensorë” në fund të dritares.
 • Klikoni në menunë e rradhës ngjitur me gjeo-vendndodhjen dhe zgjidhni “Vendndodhjen me porosi”.
 • Tani shtoni koordinatat e regjistruara të vendndodhjes tuaj të dëshiruar.
 • Rifreskoni faqen dhe jeni bërë.

Tani Chrome do t’i marrë parasysh pyetjet e kërkimit tuaj sipas vendndodhjes së ndryshuar dhe do të tregojë rezultatet në përputhje me rrethanat. Mbani në mend se cilësimet e lartpërmendura janë të përkohshme. Konfigurimet do të rifreskohen pasi shfletuesi të jetë i mbyllur.

Mangësitë e mashtrimit të vendndodhjes

Në lidhje me pajisjet e lëvizshme, ekziston një dobësi e përdorimit të aplikacioneve të lartpërmendura për të prishur vendndodhjen tuaj. Prishja e vendndodhjes mund të tingëllojë tërheqëse, por mund të rrezikojë qëllimin thelbësor të përdorimit të disa aplikacioneve që kanë nevojë për vendndodhjen tuaj GPS të vërtetë për rezultatet e dëshiruara.

Supozoni se jeni duke përdorur hartat e Google për të njohur udhëzimet për një destinacion të veçantë nga vendndodhja juaj aktuale. Marrja e vendndodhjes tuaj GPS gjithashtu mund të jetë problematike kur dëshironi të telefononi një Uber. Më tej, do të ishte e vështirë për ju të merrni ndonjë azhurnim të motit në lidhje me vendndodhjen tuaj pasi nuk është e zbulueshme nga GPS.

Ju mund të mashtroni aplikacionet që të tërheqin të dhënat nga GPS-ja juaj dhe të prishin vendndodhjen tuaj të vërtetë, megjithatë, kjo rrezikon qëllimin thelbësor të përdorimit të një aplikacioni të drejtuar nga vendndodhja të çojë në një përvojë të çuditshme brenda aplikacionit. Meqenëse ekziston një gjasë e madhe për ngjitje të aplikacioneve, prishja e vendndodhjes suaj përmes aplikacioneve të lartpërmendura dhe rikthimi i saj përsëri mund të jetë irrituese.

Për dallim nga pajisjet mobile, desktopi kërkon konfigurimin manual përmes një seri hapash. Kjo është jashtëzakonisht e lodhshme pasi do të duhet të përsërisni procesin pa pushim. Shfrytëzimi i vendndodhjes duke përdorur Chrome është një proces i përkohshëm dhe freskon çdo herë që të mbarojë një seancë. Pavarësisht nga telashet, procesi ju jep vetëm hyrje në përmbajtje të pakët të kufizuara gjeografike.

Mënyra më e mirë për të prishur vendndodhjen tuaj – Një alternative e qëndrueshme

Siç u tha më herët, mashtrimi i vendndodhjes është i mundur në desktop, si dhe në pajisjet mobile. Sidoqoftë, metodat e lartpërmendura janë të pjesshme dhe të përkohshme. Në të kundërt, një VPN është alternativa shumë më e përshtatshme dhe e besueshme.

Meqenëse IP-ja juaj vlerësohet si gjurmë dixhitale, një VPN ju lejon të maskoni IP tuaj të vërtetë dhe të fshehni identitetin tuaj. Kjo nënkupton intimitetin dhe anonimitetin absolut në internet. Për më tepër, një VPN kodon të dhënat tuaja dhe siguron siguri – duke mbrojtur të dhënat tuaja nga qasja e paautorizuar.

Duke u lidhur me një server të zgjedhjes suaj, ju mund të anashkaloni të gjitha kufizimet gjeografike dhe të përdorni përmbajtjen e dëshiruar. Për më tepër, një VPN ju mundëson të zhbllokoni shërbimet e primitit streaming, të tilla si Netflix, Hulu dhe Amazon Prime jashtë vendit tuaj, dhe të hyrni në përmbajtje në të gjithë globin.

Me një aplikacion që është në përputhje me pajisjet Windows, MacOS, Android dhe iOS, PureVPN hedh shqetësimet e përputhjes së pajisjes tuaj jashtë dritares. Thuajini lamtumirën hapave të konfigurimit manual dhe mposhtjes së aplikacioneve me mend, prishni vendndodhjen tuaj menjëherë me një klik të vetëm.

Këtu janë disa udhëzues më shumë për të fshirë më tej praninë tuaj në internet:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me