Si ta fshini historinë tuaj të Google Voice

Google është i njohur për prodhimin e aplikacioneve të reja që ofrojnë lehtësi maksimale për përdoruesit. Aplikacione të tilla janë integruar me AI të fuqishëm që i bën kaq shumë nga detyrat tona të përditshme më të lehta dhe të përshtatshme. Emri kryesor midis këtyre aplikacioneve është Ndihmësi i fuqishëm i Google që ka dëgjuar dhe përmbushur komandat tona pa qenë nevoja të prekim telefonat inteligjentë.

Ndërsa këto karakteristika mund të jenë të shkëlqyera, ekziston një kosto e madhe e përdorimit të tyre. Me sa duket, mund të duket se këto aplikacione dhe shërbime janë falas, por prapa shpinës sonë, Google ka përdorur të dhënat që mbledh përmes këtyre aplikacioneve për përfitimet e veta.

Si të fshini ikonën e bannerit të historisë së zërit google

Farë mund të bëjë Google me Historinë tuaj të Zërit?

“Nëse nuk po blini produktin, atëherë jeni produkti.”

Në epokën moderne dixhitale, kjo deklaratë vlen për çdo person që përdor një shërbim falas. Pavarësisht nga cilido shërbim që mund të përdorni, nëse nuk ka kosto të bashkangjitur, kjo do të thotë që kompania mund të përdorë ndonjë model tjetër për të fituar para nga ju. Dhe Google me siguri ka rrugë të tjera për të fituar para nga të dhënat tuaja private.

Google është një kompani e “reklamimit të kërkimit”. Ju duhet të keni vërejtur reklama Google në versionet falas të aplikacioneve që po përdorni në pajisjen tuaj Android. Reklamat vijnë gjithashtu sa herë që kërkoni ndonjë gjë në Google. Për të fituar më shumë para përmes këtyre reklamave, Google varet nga çdo të dhënë që ju i siguroni dhe i përdor ato për të krijuar reklama të personalizuara që ju tërheq për blerjen e produktit të reklamuar.

Nëse kaloni në termat dhe kushtet e Google, të cilat vlejnë për të gjitha shërbimet e tij falas, në mënyrë të qartë thuhet se gjigandi i teknologjisë do të ketë të drejtën të “presë, ruajë, riprodhojë, modifikojë, krijojë vepra derivative, të komunikojë, publikojë, performojë publikisht, shfaqin dhe shpërndajnë publikisht “çdo të dhënë që ruhet në aplikacionet e saj. Kjo përfshin të dhënat që shtoni në aplikacionin tuaj Historiku i Google Voice.

Pse dëshironi të fshini Historinë e Google Voice?

Kërkimi i Google Voice, ose thjesht Google Voice, siç përmendet më së shpeshti, është një aplikacion i mahnitshëm që dëgjon komandat tuaja dhe i përmbush ato pa u dashur të prekni madje pajisjen tuaj. Ajo funksionon përmes Google Assistant dhe aplikacioneve të tjera. Do të gjeni gjithashtu veçori të Google Voice në aplikacionin Google Translate, duke ju lejuar të përktheni gjuhë të folura me gojë menjëherë.

Sidoqoftë, si të gjitha të dhënat tuaja, Google ruan dhe përdor gjithashtu historinë e Zërit tuaj për qëllime reklamimi. Imagjinoni çdo urdhër të bërë nga ju duke u përpunuar nga makina gjigande duke u përpjekur të mësoni dhe imitoni sjelljen njerëzore. Zakonet tuaja të përditshme analizohen përmes këtyre mesazheve zanore dhe shtohen në profilin tuaj të krijuar dhe menaxhuar nga Google.

Gjëja më e keqe në lidhje me Historinë e Google Voice është që ajo mund të jetë duke regjistruar zërat tanë pa ne madje edhe të dimë për të. Komanda “Ok Google” zakonisht hap aplikacionin Google Assistant. Shumë herë, Google mund të keqkuptojë çdo gjë që keni thënë si komandën “Ok Google” dhe pastaj do të dëgjojë bisedën tuaj për të paktën 10 sekondat e ardhshme. Këto biseda mund të përfshijnë asgjë, dhe sigurisht që nuk do të dëshironit që një i huaj ta dëgjojë atë dhe të shtojë të dhënat e mbledhura në profilin tuaj.

Nëse dëshironi që jeta juaj personale të mbetet personale, atëherë do të ishte më mirë nëse fshini Historinë e Zërit Google tërësisht nga pajisja juaj!

Si të fshini Historinë e Zërit nga Paneli i Aktivitetit të Google

Ka mënyra të ndryshme për të fshirë Historinë tuaj Google Voice nga llogaria juaj. Kjo gjë varet nga pajisja që po përdorni për ta fshirë atë. Metodat e mëposhtme do t’ju ndihmojnë të fshini Historinë e Google Voice nga pajisja juaj:

Hapi 1: Gjeni panelin e Aktivitetit të Google për shënimet e kërkimit tuaj me zë duke klikuar këtë lidhje ndërsa jeni regjistruar në llogarinë tuaj të Google.

Hapi 2: Klikoni në tre pikat në fundin e djathtë të shiritit të kërkimit për të hapur një menyë rënëse.

Hapi 3: Klikoni Fshini Regjistrimet dhe konfirmoni zgjedhjen tuaj.

Këto hapa nuk janë të mjaftueshëm për të garantuar konkurrencën e intimitetit të kërkimeve tuaja në zë. Edhe pas fshirjes së regjistrimeve tuaja të mëparshme, Google do të vazhdojë të ruajë të reja derisa t’i thoni që të ndalet. Hapat e mëposhtëm do të garantojnë privatësinë e plotë të historisë suaj të zërit:

Hapi 1: Kthehuni te Paneli i Aktivitetit të Google dhe klikoni në tre pika në fundin e duhur të shiritit të kërkimit.

Hapi 2: Klikoni në “Kontrollet e aktivitetit"

Hapi 3: Goditni çelësin pranë “Zërit” & Aktiviteti audio ”për të ndaluar Google të mbledhë regjistrimet tuaja.

Privatësia është e rëndësishme për të gjithë ne. Sigurohuni që të qëndroni të sigurt në internet duke ndjekur më shumë udhëzues të përmendur më poshtë.

Dëshironi të rimarrni privatësinë tuaj në internet? Ju mund të dëshironi të kontrolloni udhëzuesit më poshtë:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me