Si ta çaktivizoni të dërguarin

Facebook ka një rekord të tmerrshëm kur flasim për sigurimin e intimitetit në internet të përdoruesit dhe pasurinë e tyre më të vlefshme – të dhënat.
Aplikacioni i Messenger i Facebook ndjek të njëjtin gjurmë të Facebook. Gjigandi i mediave sociale është famëkeq për praktikat e tij të dobëta të shfaqjes dhe duke i dhënë një dorë të qetë palëve të treta në platformën e tij.
Nuk është sekret se njerëzit po humbin besimin në Facebook megjithë premtimet e tyre të vazhdueshme. Me shkelje të pafundme të të dhënave, skandali i Cambridge Analytica, është vetëm e natyrshme që ju të dëshironi të fshini Facebook Messenger.

Në pamundësi për të çaktivizuar të dërguarin Anymore?

Që kur Facebook lëshoi ​​një azhurnim të ri për aplikacionin Facebook dhe Facebook Messenger, përdoruesit nuk do të jenë në gjendje të çaktivizojnë Facebook-un, nuk mund të rrëmbehen me foto nëse nuk e fshini aplikacionin.

Gjëja ka shkaktuar shqetësime të mëdha për shumë përdorues që nuk kanë zgjidhje të çaktivizojnë më llogarinë e tyre. Tani që Facebook ka zhdukur plotësisht opsionin, nuk ka asnjë mënyrë tjetër përveç fshirjes së aplikacionit.

Për përdoruesit që kishin versionin e vjetër të aplikacionit Facebook, ata përdornin hapat e mëposhtëm për të çaktivizuar të dërguarin nga pajisjet e tyre iOS.

Si të çaktivizoni Messenger në pajisjet iOS

Mund ta çaktivizoni Messenger-in vetëm nëse keni çaktivizuar më parë llogarinë tuaj në Facebook.

Për të çaktivizuar Messenger pasi të keni çaktivizuar llogarinë tuaj në Facebook, ndiqni procesin:

  1. Hapni Aplikacionin e Messenger-it në telefonin tuaj.
  2. Takoni në foton e profilit tuaj të vendosur në këndin e sipërm të majtë.
  3. Zgjidhni Ligjor & politikat > Deaktivizoni të dërguarin.
  4. Në fund trokitni lehtë mbi Deactivate.

Në mënyrë të ngjashme për përdoruesit e Android, versioni i ri Android i Facebook Messenger nuk ka mundësinë të çaktivizojë as të dërguarin.

Sidoqoftë, për ata që nuk e kanë versionin e fundit dhe nuk e kanë azhurnuar ende aplikacionin, ata mund të çaktivizojnë të dërguarin në një moment me hapat e mëposhtëm.

Si të çaktivizoni Messenger në pajisjet Android

  1. Hapni aplikacionin Messenger.
  2. Takoni foton e profilit tuaj në këndin e sipërm të majtë.
  3. Zgjidhni Ligjor & politikat > Deaktivizoni të dërguarin.
  4. hëngri për herë të fundit.

Nëse e keni përditësuar aplikacionin dhe dëshironi të fikni tërësisht nga rrjeti, mund të dëshironi të merrni në konsideratë fshirjen e përhershme të llogarisë tuaj në Facebook dhe të shpëtoni nga shqetësimi nga njerëzit në të dërguarin krejtësisht.

Ju gjithashtu keni një mundësi të mirë për të fikur të gjitha njoftimet që vijnë nga aplikacioni duke rregulluar cilësimet e tij nga telefoni juaj ose thjesht të fshini aplikacionin facebook nga telefoni juaj.

A ia vlen ta çaktivizoni të dërguarin?

Pas çaktivizimit të të dërguarit tuaj në Facebook, askush nuk do të jetë në gjendje të dërgojë mesazhe dhe të rishikojë profilin tuaj derisa të riaktivizoni.

Siç u tha më herët, është e nevojshme që së pari të çaktivizoni llogarinë tuaj në Facebook për të çaktivizuar të dërguarin.

Duke riaktivizuar Messenger-in tuaj në Facebook, automatikisht do të riaktivizoni llogarinë tuaj në Facebook dhe ka shanse që të filloni të merrni kërkesa nga përdoruesit e bezdisshëm, kështu që do të duhet të çaktivizoni llogarinë tuaj në Facebook për herë të dytë.

Mjerisht, nëse fshini plotësisht llogarinë tuaj në Facebook, atëherë do të humbni mundësinë e përdorimit të të dërguarit, si dhe nuk do të rigjeni kurrë mesazhet e vjetra.

Kur përdorni Messenger ose ndonjë aplikacion tjetër chat, duhet të përdorni një VPN për të siguruar bisedat tuaja në internet. Kjo është për të siguruar bisedat tuaja nga hakerat dhe kriminelët në internet.

Pyetjet e bëra më shpesh

Hfarë ndodh kur e çaktivizoni të dërguarin?

Kur çaktivizoni të dërguarin, njerëzit në Facebook nuk do të jenë në gjendje të porosisin, telefonojnë ose të bëjnë një telefonatë me ju. Ju nuk do të paraqiteni në të Dërguarin e tyre si në internet.

A po çaktivizon mesazhi i çaktivizuar Facebook?

Deaktivizimi i llogarisë suaj në Facebook nuk do të çaktivizojë llogarinë tuaj të Messenger. Messenger është një aplikacion i veçantë nga aplikacioni Facebook.

Si ta çaktivizoj Facebook-un?

Këtu është procesi i çaktivizimit të Facebook:

  • Drejtohuni tek Facebook-u juaj “Settings”
  • Në përgjithësi, shfletoni opsionet për të gjetur “‘Aktivizoni llogarinë tuaj”
  • Kliko Actaktivizimi dhe fshirja, pastaj kliko Vazhdoni të çaktivizoni llogarinë dhe konfirmoni.

Mund të çaktivizoni Facebook dhe të përdorni akoma Messenger?

Po. Meqenëse Messenger është një aplikacion i veçantë, nuk kërkon llogari në Facebook si parazgjedhje. Sidoqoftë, ju mund të lidhni llogarinë tuaj në Facebook me Messenger.

Si të riaktivizoni Messenger në Facebook?

Riaktivizimi i Facebook Messenger është i thjeshtë. Këtu është procesi:

  • Shkarkoni dhe instaloni aplikacionin Messenger
  • Hyni me llogarinë tuaj në Facebook
    Shkruajeni adresën / numrin e telefonit dhe fjalëkalimin tuaj

Dëshironi të rimarrni privatësinë tuaj në internet? Ju mund të dëshironi të kontrolloni udhëzuesit më poshtë:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me