Sa e Sigurt është një VPN – 3 Faktorët që duhet të merren parasysh


Sa e Sigurt është një VPN – 3 Faktorët që duhet të merren parasysh

22 janar 2020


Sa e sigurt është një VPN? Për të siguruar që të zgjidhni një VPN të besueshëm, duhet të merrni parasysh disa aspekte thelbësore që e bëjnë një VPN të sigurt.

siguroj vpn

Gjatë dekadës së kaluar, shërbimet VPN kanë treguar një përmirësim të jashtëzakonshëm në drejtim të ofrimit të më shumë vlerë përdoruesit. Në të kaluarën, VPN-të janë mjete të zakonshme që lejojnë surfuesit në internet të shijojnë lirinë e internetit. Ato u përdorën vetëm si mjete për të zhbllokuar faqet e internetit dhe kanalet në internet.

VPN-të nuk ishin shumë më ndryshe se një shërbim i zakonshëm i përfaqësuesit. Prandaj, ata i ofruan përdoruesit pak ose aspak vlerë të shtuar.

Sidoqoftë, në vitet e kaluara, VPN-të kanë treguar rritje dhe risi të jashtëzakonshme duke shtuar disa tipare të mahnitshme në shërbimin e tyre. Këto përfshijnë veçori të sigurisë dhe intimitetit në internet që garantojnë sigurinë tuaj në internet.

Por ndërsa shumica e shërbimeve VPN pretendojnë se ato ofrojnë sigurinë më të mirë në internet, sa të sigurta janë me të vërtetë këto shërbime? Le ta zbulojmë.

Sa e Sigurt është një VPN?

Bota në internet nuk është e sigurt. Kjo u vërtetua tashmë nga pëlqimet e Edward Snowden. ISP-të dhe qeveritë njësoj janë përfshirë në monitorimin e të dhënave tuaja dhe kontrollimin e çfarëdo që bëni në internet.

Kur lidheni me World Wide Web, ISP-ja juaj ju cakton me një Protokoll të Internetit (IP) që mund të zbulojë informacione siç është qyteti dhe vendi ku jetoni. Kjo adresë mund të përdoret gjithashtu për të ndjekur aktivitetet tuaja në internet. Për shkak se kjo adresë është publike, faqet e internetit mund të kontrollojnë vendndodhjen tuaj fizike dhe gjithashtu mund t’ju përcjellin përmes cookies.

Ka edhe raste kur përdoruesit lidhen me një rrjet publik Wi-Fi i cili tashmë është në radarin e hakerave më të rrezikshëm. Lidhja me ndonjë pikë të nxehtë thithjeje do të rrezikonte menjëherë pajisjen tuaj dhe të gjitha të dhënat tashmë në të.

Në skenarë si këto, ju mund të siguroni sigurinë dhe anonimitetin e të dhënave tuaja duke u lidhur me një shërbim të sigurt VPN. Shërbimet më të mira VPN ju lejojnë të ndryshoni adresën tuaj IP, dhe kështu të maskoni vendndodhjen tuaj fizike.

Për më tepër, këto shërbime ofrojnë kriptim nga fundi në fund që mban pajisjen tuaj dhe trafikun në internet në internet. Kjo ju mban të sigurt edhe kur jeni i lidhur me një rrjet Wi-Fi të kompromentuar.

Por, pavarësisht këtyre karakteristikave, a është shërbimi juaj VPN akoma i sigurt? Përgjigja është ndoshta jo. Pse? Sepse ka shumë shkaqe të tjera që mund të rrezikojnë sigurinë tuaj në internet, edhe kur VPN është i ndezur.

Tre aspekte që e bëjnë një VPN të Sigurt

Ekzistojnë disa aspekte thelbësore që duhet të merrni parasysh përpara se të zgjidhni ndonjë shërbim VPN. Këto aspekte rrallë promovohen, por ato janë thelbësore për të siguruar që me të vërtetë të mbeteni të sigurt në internet.

Që një VPN të jetë vërtet i sigurt, duhet të ketë në dispozicion këto karakteristika:

1. Mbrojtja e rrjedhjeve IP

A keni vizituar ndonjëherë një uebfaqe të kufizuar ndërsa jeni lidhur me një VPN dhe ende e keni parë të paarritshme? Nëse po, atëherë VPN juaj ka të ngjarë të dalë në adresën tuaj IP.

Disa shërbime VPN, veçanërisht shërbimet falas, nuk janë perfekte. Ata kanë rrjedhje brenda tyre që çojnë në ekspozimin e identitetit tuaj aktual në internet. Nuk ka asnjë mënyrë për të shmangur këtë problem, përveç përdorimit të një shërbimi VPN që ofron mbrojtje nga rrjedhja e IP.

Ka shumë lloje të rrjedhjeve që mund të ekspozojnë identitetin tuaj në internet. Këto përfshijnë rrjedhje të WebRTC, rrjedhje të DNS dhe rrjedhje IPv6.

Të gjitha këto rrjedhje janë të parandalueshme nëse përdorni PureVPN. Shërbimi jo vetëm që ofron mbrojtje nga këto rrjedhje, por gjithashtu siguron mjete provë për të gjitha këto lloje të ndryshme rrjedhjesh.

Ju mund të mësoni më shumë rreth këtyre rrjedhjeve dhe si PureVPN ju mbron kundër tyre nga këtu.

2. Ndërprerësi i vrasjes në internet

Nëse jeni përdorues i rregullt i VPN, atëherë mund të keni përjetuar një çështje që mund të ekspozojë plotësisht identitetin tuaj në internet. Shpesh ndodh që ndërsa shfletoni në internet, VPN juaj mund të jetë shkëputur rastësisht, duke ju lënë të ekspozuar plotësisht në internet. Kjo është një çështje zhgënjyese që mund të shmanget nëse po përdorni shërbimin e duhur VPN.

Një tipar i rëndësishëm që ju mban të sigurt në internet është Internet Kill Switch. Kur është i ndezur, kjo veçori është ndërtuar për të shkatërruar lidhjen tuaj në internet nëse VPN juaj shkëputet aksidentalisht.

Kjo veçori është jashtëzakonisht e dobishme pasi ju kursen nga ekspozimi i plotë në internet. Edhe nëse VPN juaj shkëputet, ju mund të mbeteni të lehtësuar nga dija që jeni akoma i fshehur dhe anonim në internet.

PureVPN është një nga shërbimet e para VPN që ofron përdorimin e Internet Kill Switch funksion për përdoruesit e tij.

3. Asnjë politikë log

Shumica e shërbimeve VPN pretendojnë se ato depozitojnë regjistrat zero të përdoruesve në sistemin e tyre. Më shpesh sesa jo, këto pretendime rezultojnë të jenë krejtësisht false. Ju duhet vetëm të hapni faqet e politikës së intimitetit të këtyre shërbimeve për të mësuar se ata në të vërtetë ruajnë regjistrat e përdoruesve në rrjetin e tyre.<

Vetëm disa shërbime të VPN kanë pasur guximin ta përmendin atë në faqen e tyre të politikës së intimitetit që ata ruajnë regjistrat zero. Por edhe në këto raste, është e vështirë t’i marrësh këto shërbime me fjalën e tyre.

Zgjidhja e dukshme, në këtë rast, është që këto shërbime të kryejnë një kontroll të palës së tretë që mund të konfirmojë që ata ruajnë regjistrat zero. Vetëm pesë shërbime të VPN-së kanë lejuar një kontroll të palës së tretë që ka konfirmuar se ata ruajnë zero regjistrat në sistemin e tyre.

Përfitimet e VPN të Sigurt

Disa ofrues të VPN pretendojnë se janë më të sigurtit. Jo shumë në të vërtetë mund të qëndrojnë përpara detyrës së vështirë për t’u bërë udhëheqës të kësaj industrie. Këto janë tipare të VPN të sigurt.

Kriptimi 256-bit: Punon encryption AES 256-bit të shkallës ushtarake që i mban të dhënat tuaja të sigurta dhe të mbrojtura nga subjektet me qëllim të keq.

Protokollet e Sigurisë: Aplikacionet vijnë të mbushura me protokolet standarde të industrisë së sigurt vpn. Protokollet ofrojnë një përvojë të qetë dhe të sigurt në internet sipas nevojave tuaja

Mbrojtja e DDoS: Sulmet DDoS mund të prishin plotësisht sistemin tuaj. Një VPN e sigurt ju mbron nga sulmet DDoS deri në 480Gbps

Firewall natyror: NAT Firewall bllokon të gjitha llojet e kërcënimeve në hyrje dhe mbron lidhjen tuaj nga zhvatja.

Mbrojtja P2P: Kryerja e komunikimeve të sigurta, ngarkoni dhe shkarkoni skedarë me mbrojtjen përfundimtare të P2P. Ju mbeteni anonim gjatë komunikimit P2P.

Shënimi Përfundimtar

Kujdesi është gjithmonë më mirë sesa kurimi. Shumë shërbime VPN pretendojnë të jenë më të sigurtat në internet. Në vend që t’i merrni këto shërbime VPN me fjalën e tyre, është më mirë të kontrolloni faqet e tyre të veçorive në vend dhe të konfirmoni nëse ato janë me të vërtetë të sigurta apo jo.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map