Pse Shkarkimi Netflix nuk po funksionon dhe si ta rregullojmë atë

Botuar: 03 Mars 2020

Përvec një përvoje më të ulët në internet të streaming, Netflix gjithashtu lejon përdoruesit e saj të shkarkojnë filma, shfaqje TV dhe të shikojnë më vonë offline. Ajo vjen si një opsion i dobishëm në raste si hipje në një fluturim ku nuk mund të gjeni lidhjen e internetit. Sidoqoftë, kjo karakteristikë e përshtatshme mund të shndërrohet në një zhgënjyese, kur përdoruesit shpesh zbulojnë se opsioni i shkarkimit Netflix nuk po funksionon për ndonjë arsye të panjohur. Më poshtë, ne kemi përshkruar shkaqet e saj të mundshme dhe disa zgjidhje të shpejtë për ta bërë atë përsëri të funksionojë.

Shkarkimi Netflix nuk po funksionon

Problemet e shkarkimit Netflix vijnë për shumë arsye. Ndonjëherë, mund të zbuloni që opsioni i shkarkimit nuk është i disponueshëm fare për një titull specifik. Në raste të tjera, Netflix ju shërben me një kod gabimi që thotë “Kishte një problem me këtë shkarkim” ose “Shkarkimi dështoi” kur klikoni në butonin e shkarkimit.

Farë po shkakton problemin?

Mund të ketë një numër arsyesh themelore pse nuk jeni në gjendje të shkarkoni filma ose shfaqje televizive në Netflix. Më të zakonshmet janë:

Ju jeni duke përdorur një pajisje të papajtueshme

Për të përdorur veçorinë e shkarkimit Netflix, duhet të përdorni një PC të Windows ose tablet që funksionon në Windows 10 Version 1607 (Përditësimi i përvjetorit) dhe më i lartë; iPhone, iPad, iPod që funksionon në iOS 9 ose më vonë; Telefon Android ose tablet në Android 4.4.2 ose më lart.

Aplikacioni juaj Netflix ka nevojë për një azhurnim

Nëse po përdorni një pajisje të pajtueshme siç u përmend më lart, është e mundur që po përdorni një version më të vjetër të aplikacionit Netflix në pajisjen tuaj. Sigurohuni që keni azhurnuar aplikacionin tuaj Netflix me versionin më të fundit në internet.

Ky titull specifik nuk është i disponueshëm për ta shkarkuar

Nëse e shihni që butoni i shkarkimit nuk është i disponueshëm në një film specifik ose shfaqje TV, thjesht do të thotë që Netflix ka vetëm të drejta transmetimi për titullin. Kështu, ju nuk mund ta shkarkoni atë për të parë offline. Edhe disa origjinalë të Netflix janë në dispozicion vetëm për t’u transmetuar në internet, jo offline.

Për të shkarkuar një titull ndërsa nuk është në dispozicion në rajonin tuaj, ju mund të duhet të lidheni me një Netflix VPN dhe të ndryshoni vendndodhjen tuaj virtuale në një rajon ku ai titull është i disponueshëm.

Ju e keni tejkaluar kufirin tuaj të shkarkimit Netflix

Netflix vendos një kapak në kufirin e tij të shkarkimit offline. Në një pajisje të vetme mund të shkarkoni sa më shumë tituj dhe rrallë është e mundur që të shteroni atë kufi. Sidoqoftë, numri ndryshon sipas planit tuaj të pajtimit dhe numri i pajisjeve që përdoren për të hyrë në një llogari. Fatmirësisht, do të njoftoheni për skadimin e shkarkimeve shtatë ditë para datës së skadimit.

Pajisja juaj ka një depo të ulët

Pajisja juaj nuk ka hapësirë ​​më të lirë për të shkarkuar më shumë filma Netflix ose shfaqje TV.

Të dhëna të korruptuara Netflix

Shtë gjithashtu e mundur që aplikacioni juaj Netflix mund të ketë ruajtur të dhënat e korruptuara ose të vjetruara.

Kodet e zakonshme të gabimit të lidhura me problemet e shkarkimit të Netflix

Netflix zakonisht shkon në këta kode të zakonshme të gabimit në ekran kur ka një problem me veçorinë e tij të shkarkimit offline.

  • Kodi i shkarkimit Netflix VC2-CV2-V6
  • Kodi i gabimit VC2-CV2-B23000
  • Kodet e gabimit VC2-CV2-W800700005, VC2-CV2-WC0000428, DL1-W80072EFD
  • Gabim i shkarkimit Netflix VC2-CV1-B434
  • Kodet e gabimit VC2-CV1-MSL205032, VC2-W800A138F, DL1-W800706BA

Si të rregulloni problemet e shkarkimit offfleta offline

Këtu janë disa zgjidhje që mund të provoni.

Fshini titujt e shkarkuar më parë

Nëse mesazhi i gabimit sugjeron që keni shteruar kufirin tuaj të shkarkimit offline, thjesht mund të hiqni të vjetrat dhe të filloni të shkarkoni të reja në asnjë kohë. Shtë më mirë të hiqni të gjithë titujt e shkarkuar më parë në vend që të kaloni nëpër telashet e heqjes së tyre një nga një. Ja se si mund ta bëni:

  • Në aplikacionin tuaj Netflix trokitni lehtë mbi “Më shumë”, pastaj shkoni te “Cilësimet e aplikacionit” dhe prekni opsionin “Fshi të gjitha shkarkimet”.
  • Tani provoni të shkarkoni një titull të ri. Nëse nuk jeni ende në gjendje ta bëni këtë, ndiqni hapat më poshtë.

Cikli i energjisë pajisja juaj

Zgjidhja më e shpejtë dhe më efektive që mund të provoni është thjesht të rifilloni pajisjen tuaj. Nëse jeni duke përdorur një pajisje të tillë si Amazon Firestick, shkëputeni, lëreni të qëndrojë për një minutë, dhe pastaj futeni përsëri. Tani nisni Netflix dhe shihni nëse mund të shkarkoni një titull tani. Nëse jo, provoni zgjidhjen tjetër.

Përditësoni ose instaloni përsëri aplikacionin Netflix

Shkoni në dyqanin tuaj të aplikacionit përkatës dhe shihni nëse ka një version më të ri në dispozicion për aplikacionin tuaj Netflix dhe azhurnoni nëse është e nevojshme. Si një alternative, thjesht mund të fshini dhe të riinstaloni krejtësisht programin. Në këtë mënyrë ju mund të siguroheni që keni shkarkuar dhe përdorur versionin e fundit të aplikacionit. Pasi të jetë azhurnuar aplikacioni ose të instalohet rishtas, lansoni Netflix dhe shihni nëse mund të shkarkoni një titull. Nëse akoma nuk mundeni, provoni një zgjidhje të fundit.

Rinisni modemin / ruterin tuaj

Ky problem mund të lindë edhe për shkak të një problemi me lidhjen e internetit në përdorim. Nëse jeni duke përdorur një lidhje wireless përmes ruterit Wi-Fi, ciklin e energjisë atë plotësisht. Bëni të njëjtën gjë me modemin tuaj nëse përdorni një lidhje me tela.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me