Netflix Nuk po punon për Firestick?

Botuar: 03 Mars 2020

Përdoruesit e Netflix Firestick kanë raportuar gjerësisht për një kod gabimi të tmerrshëm 0013 shoqëruar me mesazhin “Na vjen keq, ne nuk mund të arrijmë në shërbimin Netflix”. Nëse edhe ju po përballeni me të njëjtin problem, atëherë ndiqni këtë udhëzues për zgjidhjen e problemeve dhe largohuni.

Netflix Nuk po punon për Firestick

Netflix dhe Firestick së bashku bëjnë burimin e përsosur pa kabllo të transmetimit të videos në ekranet më të mëdha. Gjithçka që ju nevojitet është një lidhje e qëndrueshme në internet, një plan Netflix sipas dëshirës tuaj dhe një pajisje Firestick. Një shumicë e madhe e njerëzve përfitojnë nga dueti i Netflix dhe Firestick për të shijuar një përvojë të zgjeruar të transmetimit në TV.Things e tij janë të gjitha argëtuese dhe lojëra derisa aplikacioni Netflix në pajisjen tuaj Firestick të ndalojë së punuari për ndonjë arsye të paqartë.

Në një moment, ju mund të përplaseni në një problem i cili ndalet nga pajisja juaj Firestick për të arritur shërbimin Netflix. Kjo shpesh tregohet nga një kod gabimi 0013 së bashku me një mesazh “Na vjen keq, ne nuk mund të arritëm shërbimin Netflix”. Ndërsa mund të jetë zakonisht e vështirë të përcaktosh çështjen e saktë, më poshtë janë disa zgjidhje të shpejta që mund të përpiqesh të zgjidhësh gabimin famëkeq.

Udhëzues për zgjidhjen e problemeve

Metodat e mëposhtme janë testuar nga një numër i përdoruesve të Netflix Firestick që përballen me të njëjtin problem dhe ata funksionuan si një bukuri. Mos ngurroni t’i provoni ato vetë dhe të ndani dashurinë edhe me të tjerët.

Zgjidhja 1: Testoni lidhjen tuaj në internet

Gjëja e parë që mund të provoni është të kontrolloni rrjetin tuaj Wi-Fi për çështje të lidhjes. Ju mund ta bëni këtë duke provuar rrjetin në një pajisje të ndryshme si smartphone ose PC. Nëse e shihni që nuk ka asnjë lidhje me pajisjen tjetër, atëherë çështja është me rrjetin tuaj. Nëse Netflix është duke punuar mirë në pajisjen tjetër, atëherë problemi qëndron në lidhjen specifike të Firestick me Netflix. Në rast se nuk keni një tjetër për të provuar lidhjen e rrjetit, mund të provoni të ekzekutoni ndonjë kanal tjetër streaming si Hulu ose Amazon Prime në Firestick.

Zgjidhja 2: Cikli i energjisë Pajisja juaj e Firestick

Fikni dhe pastaj aktivizoni pajisjen tuaj Firestick. Ndërsa është zgjidhja më e dukshme, është gjithashtu ajo që funksionon shumicën e kohës. Në thelb Firestick juaj është kompjuter i vogël Android duke e fikur kështu dhe në të vërtetë mund të rivendosë lidhjen e pajisjes tuaj me Netflix. Thjesht shkëputni pajisjen për 30 sekonda dhe më pas prizeni përsëri. Nëse akoma nuk e zgjidh problemin, kaloni në zgjidhjen tjetër.

Zgjidhja 3: Cache e qartë

Firestick është si një kompjuter i vogël me ruajtje të kufizuar dhe është mjaft e mundur që të dhënat të ruhen për Netflix ndoshta duke shkaktuar problemin. Gjëja tjetër që mund të provoni është pastrimi i të dhënave të aplikacionit Netflix dhe cache nga pajisja juaj Firestick duke ndjekur hapat më poshtë.

 • Shtypni butonin fillestar pajisjen tuaj Firestick dhe shkoni te “Cilësimet” nga menuja kryesore
 • Nën cilësimet, zgjidhni “Aplikimet” dhe pastaj “Aplikimet e instaluara të menaxhuara”
 • Shkoni te Netflix dhe zgjidhni atë
 • Klikoni “Forcë ndalese” dhe pastaj lëvizni poshtë për të klikuar në “Pastroni cache”
 • Pasi të pastrohen të gjitha të dhënat dhe cache, ciklin e energjisë pajisjen tuaj për t’i dhënë asaj një fillim të ri
 • Shkoni në ekranin fillestar Firestick dhe hapni përsëri Netflix

Nëse kjo zgjidh problemin, mirë për ju. Nëse nuk ndodh, provoni zgjidhjen tjetër.

Zgjidhja 4: Hiqni dhe Reinstaloni aplikacionin Netflix

Ju gjithashtu mund të provoni të çinstaloni dhe riinstaloni aplikacionin Netflix për të parë nëse ai zgjidh problemin. Ju mund ta bëni këtë duke ndjekur hapat më poshtë.

 • Shkoni në ekranin fillestar Firestick dhe zgjidhni “Cilësimet”
 • Zgjidhni “Aplikimet” dhe më pas “Aplikimet e instaluara të menaxhuara”
 • Hapni ‘Netflix’ dhe zgjidhni opsionin ‘Fshirës’
 • Kthehu në shtëpinë e Firestick
 • Shkruajni ‘Netflix në shiritin e kërkimit në krye të ekranit dhe goditni ikonën e kërkimit
 • Hapni aplikacionin Netflix nga lista
 • Klikoni në “Instalim”

Tani pasi të jetë instaluar Netflix, do t’ju kërkohet të shkruani përsëri kredencialet tuaja. Hyni dhe shikoni nëse problemi vazhdon ende. Nëse ndodh, lëvizni poshtë në zgjidhjen nr. 5.

Zgjidhja 5: Azhurnoni aplikacionin Netflix në Firestick

Problemet mund të shfaqen gjithashtu nëse aplikacioni Netflix në pajisjen tuaj ka një azhurnim në pritje. Nëse kjo ndodh me ju, atëherë thjesht azhurnimi i aplikacionit në versionin e fundit mund t’ju kthejë në transmetim në asnjë kohë. Pasi të hapni aplikacionin, do të njoftoheni nëse ka një azhurnim në dispozicion. Edhe nëse kjo nuk ju ndihmon, mund të provoni të azhurnoni firmware Firestick si një rregullim të shpejtë.

Zgjidhja 6: Azhurnoni aplikacionin Netflix në Firestick

Edhe azhurnimi i aplikacionit Netflix nuk ju ndihmon, mund të provoni të azhurnoni firmwarein Firestick si një rregullim të shpejtë. Ja si:

 • Shkoni në ekranin fillestar Firestick dhe shkoni te “Cilësimet”
 • Shkoni te “Sistemi” dhe më pas prekni “About”. Këtu mund të shihni versionin aktual të firmës së Firestick
 • Klikoni në “Kontrolloni për azhurnimin e sistemit”. Nëse Firestick ka në dispozicion një azhurnim në pritje, ai automatikisht do të fillojë të shkarkohet
 • Pasi të keni përfunduar shkarkimi, klikoni në “Instaloni azhurnimin e sistemit”. Ju gjithashtu mund ta lini të instalohet automatikisht duke rindezur pajisjen

Zgjidhja 7: Rivendosja e Firestick

Si zgjidhje e fundit, mund ta rivendosni Firestick përsëri në cilësimet e tij të paracaktuar për të zgjidhur gabimin duke përdorur këto hapa.

 • Shkoni në shtëpinë e Firestick dhe hapni “Parametrat”
 • Shkoni te “Sistemi” dhe lëvizni poshtë për të zgjedhur “Rivendosjen e standardeve të fabrikës”
 • Tani mund t’ju kërkohet të futni një kunj (nëse e keni vendosur). Futeni atë dhe zgjidhni “Rivendosni”

Tani Firestick do të rikthehet sërish në parametrat e tij të paracaktuar dhe shpresojmë se do të marrë Netflix dhe do të funksionojë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me