Netflix nuk po punon në PS4?

Botuar: 03 Mars 2020

Meqenëse një shumicë e madhe e përdoruesve transmetojnë Netflix në tastierat e tyre të lojrave PS4, shumë shpesh zbulojnë se aplikacioni nuk po punon në pajisjet e tyre. Kjo mund të bëhet zhgënjyese pasi nuk ka ndonjë udhëzues zyrtar në dispozicion nga Sony ose Netflix që mund të ndihmojë në rregullimin e problemit. Kërkime të shumta janë gjeneruar nëpër forume të ndryshme dhe komunitete që raportojnë të njëjtin problem. PureVPN, duke marrë drejtimin, ka përshkruar disa rregullime të shpejta për t’i larguar përdoruesit e PS4 nga mjerimi i tyre.

Netflix nuk po punon në PS4

PS4 dhe Netflix

PS4 ka evoluar në diçka shumë më tepër sesa një tastierë lojrash. Për shkak të përmirësimeve të vazhdueshme nga zhvilluesit, tani mund ta përdorni si një shfletues, një pajisje për ruajtjen e të dhënave dhe madje edhe një riprodhues filmi. Pajtueshmëria e saj me shërbimet e njohura të transmetimit si Netflix, Amazon, HBO në krye të aplikacioneve të palëve të treta si Kodi ka bërë të mundur që përdoruesit të transmetojnë përmbajtjen e tyre të preferuar të videos menjëherë në tastierë.

Udhëzues për zgjidhjen e problemeve – Netflix që nuk punon në PS4

Mund të vijë një kohë kur të ndjeheni të nevojshme të bëni një pushim nga lojrat për të pushuar dhe shikuar një film ose shfaqje televizive në PS4 tuaj. Zgjedhja juaj e platformës streaming do të ishte Netflix si pjesa tjetër e nesh. A nuk do të ishte një gumëzhitje për të zbuluar që aplikacioni Netflix në pajisjen tuaj PS4 nuk po funksionon?

Ju mund të zbuloni se aplikacioni Netflix në tastierën tuaj PS4 mund të ngrijë, të mos jetë i përgjegjshëm ose të mbetet i mbërthyer gjatë ngarkimit. Në secilin prej rasteve, mund të provoni zgjidhjet më poshtë për t’i rregulluar ato. Meqenëse nuk ka udhëzues zyrtar të zgjidhjes së problemeve në dispozicion, ne kemi testuar këto rregullime në PS4 dhe PS4 Pro në maksimum, dhe ato duket se funksionojnë si një hijeshi.

Shënim: Para se të provoni ndonjë nga rregullimet e mëposhtme, sigurohuni që shërbimi Netflix po punon në rajonin tuaj duke hyrë në shërbimin në një pajisje tjetër.

Zgjidhja 1: Provoni të rindizni routerin tuaj PS4 dhe Wi-Fi

Kjo këpucë i përshtatet pothuajse gjysmës së kohës nëse e provoni me ndonjë pajisje. Edhe pse kjo zgjidhje mund të duket themelore për ju, mund ta rregullojë këtë çështje famëkeqe brenda disa sekondave.

Prandaj shkoni përpara dhe provojeni. Filloni me rifillimin e pajisjes tuaj PS4 dhe më pas ruterin Wi-Fi për të parë nëse problemi vazhdon. Nëse e bën këtë, atëherë kaloni në zgjidhjen tjetër.

Zgjidhja 2: Kontrolloni PS4 tuaj për një azhurnim të sistemit

Ndonjëherë Netflix mund të ndalojë së punuari, së bashku me disa aplikacione të tjera nëse ka një azhurnim të sistemit në pritje në PS4 tuaj. PS4 duhet të azhurnohet në versionin e tij të fundit për të gjitha aplikacionet të funksionojnë pa probleme. Vizitoni faqen zyrtare të Sony për të parë versionin e fundit të softuerit dhe azhurnoni pajisjen tuaj nëse është e nevojshme. Ju gjithashtu mund të azhurnoni versionin nga cilësimet PS4.

Zgjidhja 3: Kontrolloni aplikacionin tuaj Netflix për një azhurnim

Nëse PS4 juaj po funksionon në versionin e fundit dhe Netflix ende nuk funksionon, duhet të kontrolloni nëse vetë aplikacioni Netflix është azhurnuar në versionin e fundit apo jo. Ja se si mund ta bëni.

 • Aktivizoni pajisjen tuaj PS4 lëvizjen në menunë kryesore
 • zgjedh "televizor & Video ‘, dhe më pas zgjidhni’ Netflix app ‘
 • Në kontrolluesin tuaj të largët PS4, shtypni butonin ‘Opsione’ dhe më pas zgjidhni opsionin ‘Kontrolloni për azhurnime’
 • Tani zgjidhni opsionin ‘shkarkim dhe azhurnim’ të një versioni të ri është në dispozicion
 • Prisni ndërsa versioni i fundit është duke u shkarkuar dhe instaluar

Nëse problemi ekziston akoma, provoni zgjidhjen tjetër.

Zgjidhja 4: Hiqni dhe instaloni përsëri programin Netflix

Mund të provoni të fshini dhe riinstaloni aplikacionin Netflix në pajisjen tuaj PS4 për të parë nëse e zgjidh problemin. Ja se si mund ta bëni.

 • Ndizni pajisjen tuaj PS4 dhe ngjiteni në menunë kryesore, pastaj zgjidhni ‘TV & video ‘dhe më pas aplikacioni’ Netflix ‘
 • Shtypni butonin ‘Opsione’ në kontrolluesin tuaj PS4 dhe nënvizoni opsionin ‘Fshi’.
 • Tani shtypni “X” (rajoni 1) & 2) ose ‘O’ (rajoni 3) në kontrollues
 • Tani shkarkoni dhe instaloni versionin e fundit të aplikacionit Netflix për të parë nëse po funksionon apo jo

Nëse kjo rregullon problemin, mos ngurroni të largoheni. Nëse jo, rri pezull zgjidhja tjetër.

Zgjidhja 5: Rivendosni cilësimet e paracaktuar në PS4 tuaj

Mund të provoni rivendosjen e PS4 tuaj në cilësimet e tij të paracaktuara duke ndjekur hapat më poshtë.

 • Për të filluar, filloni PS4 tuaj në modalitetin e sigurt. Ja se si:
 • Shtypni butonin ‘Power’ në tastierën tuaj dhe fikeni
 • Tani mbajeni presionin e fuqisë dhe mos e lëshoni derisa të dëgjoni zërin e dytë të beepit
 • Lidhni kontrolluesin me një tel
 • Shtypni butonin ‘PS’ në kontrolluesin tuaj PS4
 • Tani zgjidhni opsionin et Rivendosni Parametrat e Paracaktuar ’dhe prisni derisa procesi të përfundojë
 • Tani lidhni lidhjen PS4 me Wi-Fi dhe shihni nëse Netflix funksionon

Nëse aplikacioni ende pushon së ekzekutuari në PS4, provoni zgjidhjen më poshtë.

Zgjidhja 6: Ndryshoni cilësimet e DNS në PS4 tuaj

 • Filloni PS4, zgjidhni menunë kryesore opsionin ‘Setup internet Connection’ dhe më pas zgjidhni ‘Custom’
 • Shkoni në opsionin tuaj personal “Wi-Fi”, më pas zgjidhni “DNS Settings” dhe zgjidhni opsionin “Manual”
 • Vendosni DNS fillestare në 8.8.8.8 dhe sekondare në 8.8.4.4
 • Lini pjesën tjetër të karakteristikave në ‘automatike’ dhe shikoni nëse Netflix fillon të punojë

Zgjidhja 7: Rinstaloni mjetin e kontrollit prindëror në PS4 tuaj

Kjo është nëse jeni duke përdorur këtë mjet me tastierën tuaj PS4. Mund të provoni të fshini dhe përsëri të instaloni përsëri kontrollin prindëror për të parë nëse ai funksionon përsëri Netflix. Ndiqni hapat më poshtë:

 • Fikni dhe fshini mjetin nga llogaria juaj
 • Rinisni ruterin
 • Hiqni dhe instaloni përsëri programin Netflix siç shpjegohet në zgjidhjen 4
 • Nisni Netflix dhe kontrolloni nëse po punon tani
 • Tani instaloni përsëri mjetin e kontrollit prindëror në PS4, rindizni Netflix dhe shihni nëse funksionon

Zgjidhja 8: Provoni të lidheni me një kabllo Ethernet

Në rrethana jo të mundshme, problemi mund të qëndrojë gjithashtu në lidhjen Wi-Fi në përdorim. Si një alternative, mund të provoni një lidhje me tel duke përdorur një kabllo Ethernet për të parë nëse e kthen Netflix përsëri në punë. Ne jemi pozitivë që zgjidhjet e mësipërme duhet të jenë të mjaftueshme që ju të merrni aplikacionin tuaj Netflix në PS4 përsëri në gjendje binging.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me