Netflix nuk po punon në Apple TV? Ja se si ta rregulloni.

Botuar: 03 Mars 2020

Përdoruesit e Apple TV janë përballur me çështje të ndryshme që lidhen me transmetimin kur përdorin aplikacionin Netflix në gjeneratën e tyre të dytë dhe pajisjet më të larta. Në disa raste, përdoruesit janë përshëndetur me një përshëndetje gabimi “Netflix është aktualisht i padisponueshëm”, në të tjera Netflix vazhdon të rrëzohet; ndërsa disa përdorues mund të zbulojnë se Netflix nuk ka tinguj në Apple TV. Nëse edhe ju po përballeni me secilën nga këto çështje të bezdisshme, lexoni për udhëzuesin e tyre për zgjidhjen e problemeve më poshtë.

Netflix nuk po punon në Apple TV

Netflix tani është zyrtarisht i disponueshëm për Apple TV 2 dhe më lart. Më në fund, përdoruesit e Apple TV morën përsipër të provojnë mënyra të ndryshme DIY që mezi funksionuan. Apple TV pret pothuajse të gjitha shërbimet kryesore të transmetimit si Amazon Prime dhe Hulu, por me Netflix që shtohet në listë, Apple TV është bërë një zgjedhje e nxehtë në komunitetin e transmetimit.

Netflix në Apple TV ofron një përvojë të një lloji transmetimi, por ashtu si të gjitha pajisjet e mbështetur Netflix, ekzistojnë edhe bllokime të posaçme rrugore me të cilat përdoruesit shpesh përballen. Nëse edhe ju po përballeni me ndonjë nga çështjet që përmendëm në fillim, lëvizni poshtë për zgjidhjet e tyre specifike.

“Netflix aktualisht është i padisponueshëm”

Nëse po merrni një mesazh gabimi që “Netflix aktualisht nuk është i disponueshëm”, më poshtë janë disa rregullime të shpejta që mund të provoni.

Kontrolloni Netflix në një pajisje tjetër

Provoni të përdorni Netflix në një pajisje të ndryshme si smartphone ose PC për të parë nëse ka ndonjë problem me lidhjen tuaj të rrjetit. Nëse Netflix është duke punuar mirë në pajisjen tjetër, atëherë problemi qëndron tek Apple TV juaj.

Rinstaloni Netflix në Apple TV

Mund ta fshini aplikacionin Netflix në Apple TV tuaj dhe pastaj ta instaloni përsëri për të parë nëse mund të zgjidhë problemin. Ja si:

 • Shtypni dhe mbajeni butonin qendror në tastierën prekëse dhe do të shihni që Netflix fillon të dridhet
 • Tani shtypni butonin e luajtjes
 • Zgjidhni “Fshij”
 • Tani shkoni në App Store, kërkoni për Netflix dhe ri-instaloni përsëri

Rinisni pajisjen tuaj Apple TV

Mund të shkëputni Apple TV tuaj për disa minuta dhe pastaj ta ndizni përsëri për ta rifilluar atë. Ose mund ta bëni këtë nga ‘cilësimet.’ Ja si:

 • Shkoni te “cilësimet”, “sistemi” për pajisjen e gjeneve 4K / 4 ose “General”; për 3 gjen dhe më të ulët
 • Tani zgjidhni “Rinisni”.

Kontrolloni për Përditësimin e TVOS Apple

Ju mund të kontrolloni për një azhurnim në pritje të TVOS të Apple duke ndjekur këto hapa.Zgjidhni tings Cilësimet ’ > “Sistemi” ose “i Përgjithshëm” > Ates Azhurnimet e softuerit. Nëse ka një azhurnim të disponueshëm, zgjidhni Software Përditësoni Softuerin ’ose‘ Përditësoni automatikisht ’, atëherë ‘Shkarkoni dhe instaloni’

Rivendosni Cilësimet e TV TV

Rivendosja e të gjitha cilësimeve në Apple TV tuaj mund ta zgjidhë problemin mirë. Shkoni te “Cilësimet” ↦ Të përgjithshme ↦ Rivendosja ↦ Rivendosni të gjitha cilësimet

Kontrolloni lidhjen tuaj në internet

Hapni “Parametrat” > “Rrjeti ‘ > “Rrjeti i provës” > ‘Po’ > Tani zgjidhni shpejtësinë e pritshme të shkarkimit nga lidhja juaj e internetit.

Kontrolloni për azhurnimin e cilësimeve të rrjetit

Ja se si mund të azhurnoni cilësimet e rrjetit:

 • Hapni ‘Cilësimet’, pastaj ‘Përgjithshëm, pastaj‘ Rrjetin, pastaj ‘Wi-Fi’ ose ‘Ethernet.’
 • Për përdoruesit e ethernetit: Zgjidhni ‘Ethernet’ > “Konfiguro IP” > “Automatik”. Tani zgjidhni “Konfiguro DNS” > “Automatik”.
 • Për përdoruesit e Wi-Fi: Zgjidhni rrjetin Wi-Fi > “Konfiguro IP” > “Automatik”. Tani zgjidhni “Konfiguro DNS” > “Automatik”.

Këtu janë disa rregullime të shpejta për gabimet më të shpeshta nga përdoruesit e TV Netflix Apple. Le të kalojmë shpejt tek problemi tjetër dhe udhëzuesi i tij për zgjidhjen e problemeve.

Pa zë në Netflix

Njerëzit gjithashtu ankohen për Netflix që nuk ka dalje audio në Apple TV. Nëse edhe ju po e keni këtë problem, atëherë kontrolloni zgjidhjet më poshtë.

Provoni të luani një film ose shfaqje të ndryshme

Ndonjëherë Netflix mund të mos ketë zë për shkak të një titulli të prishur ose të korruptuar në bibliotekë. Ju mund të luani një film ose shfaqje televizive nëse problemi është me atë titull specifik ose me vetë aplikacionin Netflix.

Rregulloni Cilësimet Audio në Pajisje

Mund të provoni të ndryshoni cilësimet audio në TV tuaj Apple për të parë nëse ai zgjidh problemin. Ja si:

Për përdoruesit e 2-të dhe të tretë të Apple TV: Shkoni te “Cilësimet” > “Video dhe Audio” > “Formati audio” > “Dolby” > “Zgjidhni Auto” dhe kontrolloni Netflix.

Për përdoruesit e Gjeneralit 4 dhe 4K të Apple TV: Hapni ‘Cilësimet’ ↦ ‘Video dhe Audio’ ↦ Form Formati audio ’↦‘ Ndryshoni formatin format ‘Përdorni më të mirën në dispozicion.’

Kontrolloni çështjet e lidhjes së pajisjeve kompjuterike

Netflix gjithashtu mund të humbasë zërin nëse pajisja juaj ka probleme të lidhjes harduerike. Ja se si mund t’i kontrolloni dhe rregulloni ato çështje.

Përdorni një kabllo HDMI ↦ Lidheni atë drejtpërdrejt me TV ↦ Ktheni skajet e kabllit HDMI ↦ Provoni një kabllo tjetër HDMI ↦ Provoni një portë të re HDMI

Zgjidhjet e mësipërme mund të marrin aplikacionin tuaj Netflix përsëri në shëndetin e përsosur audiovizual në asnjë kohë. Tani, pa ado më tej, le të kalojmë tek problemi tjetër.

Rrëzohet Aplikacioni Netflix në Apple TV

Nëse zbuloni se aplikacioni Netflix në pajisjen tuaj Apple TV ka filluar të përplaset, përsëri dhe përsëri, mund të provoni zgjidhjet më poshtë. Zgjidhjet janë pothuajse të njëjta me ato që kemi përshkruar për problemin nr. 1, kështu që ne do të kalonim detajet për shumicën e tyre.

 • Përditësoni TVOS tuaj Apple
 • Testoni lidhjen e rrjetit
 • Rinisni ruterin >>Rivendosni Cilësimet e Apple në Paraprakisht
 • Rinisni pajisjen tuaj Apple TV
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me