Mbrojtja e rrjedhjeve DNS

Qasuni në faqet e internetit nga e gjithë bota dhe sigurohuni për privatësinë tuaj në internet. Mbrojtja e rrjedhjes së PureVPN nga DNS është projektuar për të mbajtur aktivitetet tuaja në internet në çdo kohë. Pasi të lidheni, çdo dhe të gjitha adresat IP që ju qaseni sigurohen me shifrimin më të lartë.

Siguroni DNS tuaj me Mbrojtjen e Rrjedhjes DNS të PureVPN e cila siguron sekretin maksimal të aktiviteteve tuaja në internet.

Farë është DNS?

Mënyra se si funksionon DNS (Domain Name System) është duke përkthyer emrat e domain në adresat IP në mënyrë që shfletuesit të mund të bashkëveprojnë me njëri-tjetrin. Secila pajisje e lidhur në Internet ka një adresë IP unike që pajisjet e tjera përdorin për të komunikuar. Serverat DNS eliminojnë nevojën që njerëzit të mësojnë përmendësh IP adresat siç janë 192.168.1.1 (në IPv4), ose adresa IP më të reja më të ndërlikuara alfanumerike si 2300: de00: 1298: 1 :: g482: v6b3 (në IPv6).

Si mund të kontrolloj nëse VPN ime po funksionon si duhet?

Sigurimi nëse VPN juaj po punon si duhet mund të jetë një sfidë më vete pasi rrjedhjet e DNS janë një çështje çuditërisht e zakonshme. Ndërsa mund të përpiqeni të eksploroni vetë parametrat VPN dhe të siguroni që gjithçka funksionon mirë dhe të shmangni rrjedhjet DNS, nuk është aq e lehtë për të gjithë.

Duke e mbajtur këtë në mendje, PureVPN ka hartuar një Test të rrjedhjes DNS i cili nënvizon nëse kërkesa juaj DNS (Domain Name Server) po ekspozohet në internet. Ndërsa defektet e sigurisë bëhen gjithnjë e më të zakonshme, IP-ja juaj e vërtetë rrezikon të bie sytë, edhe nëse jeni duke përdorur një VPN, dhe është e lehtë të shfrytëzohet.

Merrni testin e rrjedhjes DNS

Nëse tashmë kam një VPN, atëherë pse duhet të kontrolloj Mbrojtjet DNS?

Një lidhje VPN siguron lidhjen tuaj të internetit duke kursyer kërkesat tuaja në internet përmes tunelit VPN, pra, duke maskuar identitetin tuaj të vërtetë dhe aktivitetet në internet dhe ju mban të sigurt nga rrjedhjet e DNS. Nga ana tjetër, DNS Leaks janë kur, për shkak të problemeve softuerike, ISP-ja juaj është në gjendje të ndjekë aktivitetet tuaja në internet, pavarësisht nëse jeni duke përdorur një VPN apo jo!

Ndërsa kërkesat tuaja për DNS ju japin zakonet tuaja të shfletimit, ato mund të përdoren shumë mirë kundër jush. Në një rast, nëse një individ ka qasje në kërkesat tuaja të lidhura me DNS, përveç ISP tuaj ose serverit VPN, kjo është një shqetësim. Kjo do të thotë që aktivitetet tuaja në internet janë të rrezikuara dhe nuk jeni më të sigurt për shkak të rrjedhjeve të DNS. Për të kontrolluar, provoni rrjedhje për të parandaluar rrjedhjet e serverit DNS ose përdorni një shërbim VPN që mund të parandalojë rrjedhjet e serverëve DNS.

Cilat janë shkaqet e rrjedhjes së DNS?

Ka shumë shkaqe të një rrjedhje të DNS. Më të zakonshmet janë:

1. Rrjet i konfiguruar në mënyrë jo të duhur

Me cilësime jo të rregullta, ju po ekspozoni pajisjen tuaj në sulmet kibernetike dhe shkeljet e të dhënave. Kur lidhni një pajisje në një rrjet relativisht të ri Wi-Fi, cilësimet DHCP të rrjetit (një protokoll parazgjedhje që përcakton adresën IP të pajisjeve tuaja brenda rrjetit) mund të caktojnë automatikisht serverët DNS të kujdesen për kërkesat tuaja të internetit.

Problemi me këtë është se serveri DNS ose serverët DNS mund t’i përkasin ISP-së tuaj ose një mund të jetë i pasigurt (jo i koduar) që shkakton rrjedhje DNS. Në një ngjarje të tillë, kur lidheni me VPN-në tuaj, kërkesat për ueb DNS do të shkojnë rreth tunelit të koduar të VPN, duke shkaktuar rrjedhje të DNS.

2. Protokolli i Internetit versioni 6 (IPv6)

Protokolli IPv4 është me të vërtetë i rraskapitur, por në të njëjtën kohë, interneti është në një fazë të vazhdueshme konvertimi midis IPv4 dhe IPv6. Shumica e shërbimeve VPN nuk japin adresën IP të IPv6, e cila është arsyeja pse për ata që janë në protokollin IPv6, ofruesi VPN nuk do të sigurojë sigurinë.

Për të garantuar që ju të merrni anonimitetin maksimal në internet, PureVPN ofron adresën IP e cila ka mbrojtje rrjedhje IPv6 që është krijuar për të mbrojtur trafikun tuaj në internet nga sytë e këqij, hakerat, gjurmuesit dhe entitetet e mbikëqyrjes, me këtë ju mund të parandaloni rrjedhjen e DNS. Pasi të jeni lidhur me PureVPN, ju mund të siguroheni për privatësinë tuaj në internet në protokollet IPv4 dhe IPv6 dhe të ndaloni shqetësimin për DNS Leak.

3. Proxies transparente të DNS

ISP-të në të gjithë botën kanë hartuar një procedurë të imponimit të serverit të tyre të bërë DNS te përdoruesi, në rast se një përdorues dëshiron të ndryshojë cilësimet për të përdorur një server të palëve të treta. Nëse një ISP vëren ndonjë ndryshim të bërë në cilësimet DNS, ata do të përdorin një përfaqësues transparent.

Një proxy transparent DNS është një server i klonuar që ndalon dhe përcjell trafikun në internet tek ISP-të zotëron serverët DNS ose DNS. E njohur gjithashtu si detyruese ISP, kjo është një formë e rrjedhjes DNS e cila rezulton për shkak të keqpërdorimit të ISP-së tuaj. Një server DNS ose DNS i ofruesit VPN siguron që trafiku në internet të kalojë në mënyrë të sigurt dhe parandalon rrjedhjen e DNS.

Programe 4.Outdated

Gjithmonë sigurohuni që programi juaj azhurnohet pasi që azhurnimet forcojnë sigurinë e pajisjeve tuaja kundër aktorëve me qëllim të keq. Rrjedhjet e DNS janë të zakonshme me softuer të vjetëruar në krahasim me softuerin e azhurnuar. Në këtë mënyrë ju gjithashtu mund të parandaloni rrjedhjen e DNS. Gjithmonë sigurohuni që të merrni DNS Leak Test shpesh.

Si siguron PureVPN mbrojtje nga rrjedhja e DNS?

PureVPN është një shërbim VPN që është i përkushtuar të sigurojë përdoruesit përvojën më të mirë në internet. Kjo do të thotë të sigurojë siguri të jashtëzakonshme në internet dhe shpejtësi të pakrahasueshme në internet. PureVPN ofron mbrojtje më të lartë të linjës DNS dhe siguron që trafiku juaj në internet të jetë i sigurt nga sytë e këqij të ISP-së ose ndonjë entiteti tjetër spiunazhi.

Mbrojtja e rrjedhjeve DNS e PureVPN

Sa herë që hyni në një domen (Facebook, Google, etj.), Krijohet një kërkesë DNS që ekspozon identitetin tuaj të vërtetë në internet në internet. Kërkesat DNS dërgohen te serveri DNS ose serverët DNS i cili është vendosur në cilësimet e konfigurimit. ISP-të janë inteligjentë, ata kapin se cilat domene më së shumti i kërkoni, pavarësisht faktit që jeni i lidhur me një rrjet VPN.

Serveri VPN i PureVPN është i shpejtë, i sigurt dhe i koduar që ju ndihmon të shmangni këtë spiunim / monitorim duke mos lejuar që kërkesa DNS të arrijë ISP-në tuaj, dhe zgjidh kërkesën brenda rrjetit të vet VPN DNS të serverëve. Ky proces siguron sigurinë e identitetit tuaj në internet; Prandaj, ju mbeteni plotësisht anonim në internet.

Mësoni më shumë rreth Karakteristikave të PureVPN

  • Ndarja e tunelit
  • Kriptimi i AES
  • Sigurohuni WiFi
  • Ndarja e skedarëve të sigurt P2P
  • Mbrojtja e rrjedhjeve IPv6
  • iOS në kërkesë
  • Kaloni në internet Vrasësin
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me