Mbrojtja e Keylogger – Si të mbroni pajisjen tuaj kundër këtij mjeti të dëmshëm

A e dini se në 1999, agjensia amerikane e zbatimit të ligjit hodhi poshtë një bos të Filadelfia për një ndihmë të një “keylogger”?

Jo shumë i guximshëm tani, është ashtu?

Epo, jo gjithmonë mund të presësh mbarime të lumtura me Keyloggers, veçanërisht kur ata lihen në mëshirën e hakerave dhe kriminelëve të tjerë kibernetikë.

Keyloggers përdoren për qëllime të ndryshme. Për shembull, ju duhet të keni dëgjuar histori rreth bashkëshortëve xhelozë që mbajnë tabela për çdo veprimtari të të tjerëve të tyre të rëndësishëm. Në të njëjtën mënyrë, shumica e personelit të IT i përdorin këto mjete për të monitoruar përdorimin e brezit të rrjetit ose zgjidhjen e problemeve.

Sidoqoftë, të njëjtat mjete përdoren gjithashtu gjerësisht nga kriminelët në internet për të mbledhur të dhëna të ndjeshme të përdoruesve. Në fund të fundit, kriminelët kibernetikë e përdorin atë për qëllime të paqarta, siç është tregtia e tregut të zi, vjedhja e identitetit, dhe më shumë.

Prandaj, është më mirë të mësoni dhe të kuptoni më shumë për mbrojtjen e Keylogger, në mënyrë që të mund t’i mbani të dhënat tuaja konfidenciale kundër kërcënimeve në internet. IMG

  • Farë është një Keylogger & Si punon?
  • Llojet e Keyloggers që duhet të dini rreth
  • Informationfarë informacioni mund të vjedhin Keyloggers?
  • 7 Mënyra Efektive Ju Mund të Mbroni Pajisjen tuaj kundër Keyloggers
   • Përdorni një Antivirus ose Antimalware
   • Vendosni një Firewall
   • Mbajeni azhurnuar OS dhe Firmware
   • Mos hapni email ose lidhje të dyshimta
   • Instaloni Anti-Keyloggers
   • Ndryshoni fjalëkalimet në mënyrë periodike
   • Përdorni një Rrjet Virtual Privat

  Llojet e Keyloggers që duhet të dini rreth

  Siç u përmend më herët, Keyloggers vijnë në forma të ndryshme, dhe është e domosdoshme që të dini rreth tyre për të mbrojtur më mirë të dhënat tuaja.

  • Hakerët që kanë qasje fizike në pajisjen e viktimës mund të përdorin Keyloggers të bazuar në harduer për të monitoruar dhe vjedhur informacion. Keyloggers me bazë harduerike janë në dispozicion si karta mini-PCI, konektorë USB dhe madje si një qark i integruar brenda një tastierë.
  • Keylogger-et që shpërndahen përmes rootkits ose softuerit me qëllim të keq dhe që mund të depërtojnë në burimin e sistemit të sistemit të quajtur quhen Keyloggers me bazë Kernel. Ky lloj programi me qëllim të keq është mjaft i vështirë për tu zbuluar pasi ato janë fshehur mirë brenda vetë OS.
  • Një nga format më të zakonshme të Keyloggers është bazuar në API. Këto mjete përdoren si një API i tastierës dhe, kështu, përdoren për kapjen e tasteve të shtypjes siç shtypen nga viktima.
  • Një nga llojet më komplekse të Keyloggers është Acoustic Keyloggers. Mjeti përdor praktikat e kriptanalizës akustike për të regjistruar goditjen kryesore të tastierave të viktimës.

  Informationfarë informacioni mund të vjedhin Keyloggers?

  Varet nga natyra dhe qëllimi i Keylogger, mjet mund të përdoret për të monitoruar dhe vjedhur lloje të ndryshme të informacionit të ndjeshëm të përdoruesve. Për fillestarët, një haker mund të përdorë mjetin për të monitoruar aktivitetet e shfletimit të përdoruesve dhe për të regjistruar kredencialet e hyrjes së përdoruesve, përfshirë platformat e mediave sociale, llogarinë bankare në internet, etj..

  Hakerat mund të përdorin të dhënat për të shantazhuar objektivin, të vjedhin para nga llogaria bankare e viktimës, të blejnë sende në kartën e kreditit të viktimës ose thjesht të tregtojnë letrat kredenciale në ueb të errët në këmbim të një shume të madhe.

  7 Mënyra Efektive Ju Mund të Mbroni Pajisjen tuaj kundër Keyloggers

  Keyloggerët zakonisht janë të vështirë për tu zbuluar. Por mund të merrni parasysh këshillat e mëposhtme për mbrojtjen e Keylogger për të zbuluar, hequr dhe parandaluar Keyloggers nga vjedhja dhe abuzimi i të dhënave tuaja.

  Përdorni një Antivirus ose Antimalware

  Antiviruset ose Antimalware veprojnë si një pararojë kundër llojeve të ndryshme të mjeteve me qëllim të keq që funksionojnë të shfrenuar në hapësirën në internet. Edhe nëse nuk dyshoni për ndonjë Keylogger ose dëshiron ndonjë simptomë malware në pajisjen tuaj, duhet të përdorni këto mjete sigurie për të parandaluar ndonjë incident të ardhshëm. Gjithashtu, sigurohuni që të mbani databazën e virusit të mjetit për të azhurnuar për të luftuar kërcënimet e reja dhe ato në zhvillim.

  Vendosni një Firewall

  Firewall-et përdoren për të vendosur politika kundër trafikut të rrjetit hyrës dhe dalës. Si rezultat, Firewall-et bëjnë një aplikim me të vërtetë të efektshëm kundër mjeteve të dëmshme si Keyloggers. Meqenëse Keylogger ka nevojë për Internet për të dërguar të dhënat tek sulmuesi dhe trafiku i internetit kalon përmes një Firewall, ekziston një shans i fortë që aplikacioni të zbulojë trafikun e peshkut ose të kërkojë. Mund të përdorni Firewall-in e integruar të Dritareve ose të vendosni një aplikacion të palëve të treta.

  Mbajeni azhurnuar OS dhe Firmware

  Mbani në mend se është ndjeshmëria e sigurisë në firmware-in e sistemit ose sistemin operativ që çon në sulme të suksesshme në internet. Në fakt, hakerat dhe kriminelët e tjerë kibernetikë janë gjithmonë në kërkim të shfrytëzimeve të ditës zero për shkelje të suksesshme të sigurisë dhe, kështu, vjedhje të të dhënave.

  E vetmja mënyrë për të parandaluar sulmet në internet që lidhen me shfrytëzimet e sigurisë është mbajtja e azhurnuar firmware ose OS e pajisjes tuaj. Prodhuesi i firmware-it të një pajisjeje ose zhvilluesi i OS-së rregullisht lëshon arra sigurie për të ndihmuar përdoruesit dhe pajisjet e tyre që të mos shfrytëzohen.

  Mos hapni email ose lidhje të dyshimta

  Nëse keni një Keylogger në pajisjen tuaj, edhe pas të gjitha masave parandaluese, kjo do të thotë që mjeti duhet të ketë marrë përmes një emaili ose lidhjeje të dyshimtë që mund të keni klikuar. Asnjëherë mos hapni ose mos klikoni email-e të panjohura. Asnjëherë nuk mund të dini përmbajtjen e emailit dhe kërcënimet që sjell. Prandaj, është më mirë të injoroni ose fshini emailet që duken edhe paksa të dyshimta.

  Instaloni Anti-Keyloggers

  Ju mund të përdorni anti-Keyloggers për të zbuluar çdo Keylogger në sistemin ose pajisjen tuaj dhe për ta hequr atë për mirë. Ju mund të gjeni falas aplikacione me pagesë në Internet. Sigurohuni që të kontrolloni vlerësimet dhe të përdorni aplikacione të besueshme.

  Një gjë që duhet të mbani në mend kur përdorni anti-Keyloggers është se këto mjete janë ndërtuar për të zhdukur çdo lloj pajisje për prerjet e çelësave që pajisja juaj ka, madje edhe komplete të ligjshme të përdorura nga personeli i IT për qëllime të përmendura më lart.

  Ndryshoni fjalëkalimet në mënyrë periodike

  Ndryshimi ose modifikimi i fjalëkalimeve çdo herë kaq shpesh është një nga truket më të vjetra në libër. Lessshtë e panevojshme të thuhet, është gjithashtu një nga praktikat më të mira të mbrojtjes Keylogger. Sidoqoftë, është e domosdoshme të siguroheni që pajisja juaj të mos ketë ndonjë keylogger para se të ndryshoni fjalëkalimet. Përndryshe, ju do të ktheheni në një katror.

  Përdorni një Rrjet Virtual Privat

  Me siguri, antimalware dhe anti-Keylogger mund të zbulojnë dhe heqin Keylogger. Por, nëse dëshironi të vendosni një shtresë shtesë të sigurisë për të parandaluar konfrontimet e ardhshme me Keylogger dhe kërcënime të ngjashme, rekomandohet që të merrni parasysh përdorimin e një VPN, së bashku me masat e tjera parandaluese të listuara këtu.

  PureVPN përdor protokolle standarde të sigurisë dhe kriptim të shkallës ushtarake për të kriptuar të dhënat e përdoruesve. Pasi të vendosen dhe vendosen, përdoruesit mund të gëzojnë komunikim të sigurt dhe të shfletojnë në çdo rrjet që ata dëshirojnë, duke përfshirë pikat publike të Wi-Fi që janë mjaft të njohura për shfrytëzim dhe pasiguri..

  Përveç mbrojtjes së pajisjes tuaj nga aksesi i paautorizuar, PureVPN gjithashtu ju lejon të prishni vendndodhjen tuaj për të shijuar anonimitetin dhe aksesin në internet, së bashku me shumë përfitime të tjera.

  Dëshironi të rimarrni privatësinë tuaj në internet? Ju mund të dëshironi të kontrolloni udhëzuesit më poshtë:

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me