Kodi nuk mund të lidheni? Këtu janë 5 zgjidhje për të rregulluar gabimin

Botuar: 6 Dhjetor 2019

Vazhdoni të merrni gabimin “I paaftë për t’u lidhur” në Kodi? Atëherë ky udhëzues mund t’ju ndihmojë të rregulloni atë. Ndërsa shumë abonentë të Kodi përballen me këtë problem, mënyra më e mirë për të shmangur këtë gabim është përdorimi i një VPN. Provoni PureVPN për aq pak sa 0.99 $ për të rregulluar Nuk mund të lidhni gabimin në Kodi dhe transmetoni përmbajtjen tuaj të preferuar nga kudo.

Që nga agimi i shërbimeve të transmetimit të mediave në internet, një shumicë e madhe e njerëzve kanë prerë litarët dhe janë zhvendosur në mesin e të tjerëve Netflix, Amazon Prime dhe Hulu. Edhe pse tranzicioni vlen për çdo copë dhe kushton më lirë se shërbimet tradicionale të mediave, ju ende duhet të kurseni para nga xhepi për të përmbushur nevojat tuaja për argëtim. Të gjithë kemi menduar se nuk ka asnjë mënyrë rreth saj, por atëherë, për fat të mirë, Kodi erdhi në shpëtim. Whatfarë tjetër mund të jetë më e mirë sesa një shërbim i transmetimit të mediave me burim të hapur, pa përfitim, i cili ju lejon të shikoni përmbajtjen tuaj të preferuar të videove, pa ngarkuar ndonjë monedhë? Dhe kjo gjithashtu, me një shpejtësi të shpejtë shpesh në HD (në varësi të cilësisë së rrjedhës).

Sidoqoftë, janë të gjitha argëtime dhe lojëra derisa të futeni në një gabim të bezdisshëm që shkatërron plotësisht përvojën tuaj të transmetimit në Kodi. Një gabim, që pothuajse të gjithë përdoruesit e Kodi kanë përjetuar në një moment; “Kodi i paaftë për t’u lidhur” ka qenë biseda e qytetit për ca kohë. Duke marrë peng, PureVPN ka paraqitur shkaqet e mundshme për gabimin dhe një numër mënyrash për ta rregulluar atë.

Whatfarë po shkakton gabimin “Kodi i paaftë për t’u lidhur”?

Siç kemi vendosur tashmë se ky gabim është shkaktuar duke përdorur një shtesë të palës së tretë, që ne të gjithë bëjmë, këtu janë arsyet e saj të mundshme.

Lidhje e gabuar në internet:

Një lidhje e keqe në internet e bën pajisjen tuaj të pa mundur të dërgojë ose të marrë informacion nga burimi që shkakton gabim.

URL e gabuar e burimit:

Nëse URL-ja e burimit të futur është e pasaktë për ndonjë arsye si një gabim i thjeshtë drejtshkrimor, gjithashtu mund të shkaktojë gabim.

Depoja e skaduar:

Gabimi mund të lindë gjithashtu nëse depoja e palës së tretë që po përpiqeni të hyni është skaduar ose lodhur.

Në pamundësi për t’u lidhur me burimin:

Nëse repo që po përpiqeni të përdorni nuk është përgjegjës për të bërë lidhje, mund të çojë gjithashtu në këtë gabim.

Si të zgjidhni gabimin ‘Kodi i paaftë për t’u lidhur’

Tani që kemi zhvilluar një kuptim themelor të gabimit dhe shkaqeve të tij, le të zbresim në pjesën më integrale; zgjidhja.

Zgjidhja 1: Kontrolloni lidhjen tuaj të internetit për probleme

Shtë më mirë të filloni me më themeloret e të gjitha zgjidhjeve. Provojeni dhe do të habiteni kur e dini se funksionon pothuajse gjysma e kohës. Provoni të përdorni ndonjë aplikacion tjetër përveç Kodi për të parë nëse lidhja e internetit po funksionon apo jo. Nëse është, atëherë provoni të përdorni një shtesë shtesë Kodi ose edhe më mirë, instaloni një shtesë të re nga repo zyrtare e Kodi. Nëse Kodi nuk po punon fare, mund të provoni të çaktivizoni çdo mur të zjarrit ose antivirus që funksionon në pajisjen tuaj. Nëse kjo zgjidh gabimin, mbajini të paaftë para se të përdorni Kodi.

Zgjidhja 2: Kontrolloni URL-në e burimit të futur për gabime

Gabimet njerëzore janë më të këqijat. Shumë shpesh, gabimi famëkeq Kodi lind nëse shkruani gabimisht URL-në e repos së burimit. Mund të jetë po aq e padëmshme sa një hapësirë ​​shtesë në URL ose “https” në vend të “http”. Qasja pa mend është të kopjoni dhe ngjitni URL-në direkt në Kodi. Ju mund të rishikoni dhe modifikoni URL-në e repos duke ndjekur hapat më poshtë.

  • Hap Kodin tings Cilësimet ’
  • Hapni “Menaxherin e Dosjeve” nga faqja e sistemit
  • Klikoni në depo përkatëse dhe zgjidhni “Ndrysho burimin”
  • Klikoni në adresën e URL-së të depozituar të listuar
  • Kontrolloni dyfish për çdo gabim (grilat, prapaskenat, shkronjat e mëdha) dhe rregulloni nëse është e nevojshme
  • Klikoni “O” dhe ruajeni

Zgjidhja 3: Kontrolloni dyfish adresën e URL-së së repos

Rezervat e Kodit shpesh ndryshojnë URL-të në rast se një domain ndalohet ose mbyllet. Për tu siguruar, vendosni aftësitë tuaja të kërkimit në Google për të përdorur dhe zbuluar nëse është kështu me repos në të cilin po përpiqeni të përdorni.

Zgjidhja 4: Provoni të përdorni një Kodi VPN

Kodi nuk është i panjohur për kufizimet e vendosura nga ISP-të dhe të tjerët. Shtë gjithashtu një mundësi që ju të jeni bllokuar nga hyrja në atë URL specifike të depozitave. Në atë rast, provoni të përdorni një Kodi VPN për të shmangur kufizimet e tilla dhe përdorni Kodi në mënyrë anonime.

Zgjidhja 5: Provoni të përdorni një depo të ndryshme

Nëse të gjitha zgjidhjet e mësipërme nuk mund t’ju largojnë nga mjerimi juaj, e vetmja shkak i mundshëm i mbetur është depoja që mbyllet për mirë. Nëse ky është rasti, atëherë mund të drejtoheni në një depo alternative dhe ta ktheni Kodi në modalitetin e transmetimit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me