Contents

Farë është OpenVPN & Si ta përdorni?

03 shkurt 2020

OpenVPN është një protokoll i popullarizuar i tunelimit me bazë SSL, i përdorur në zbatimin e rrjeteve private virtuale. Duke ofruar kombinim të përsosur të sigurisë, shpejtësisë dhe përputhshmërisë, është një nga protokollet më të mirë VPN atje.

OpenVPN PureVPN

 • Përmbledhje
 • Features
 • rekuizitë & Cons
 • krahasim
 • Si të përdorim
 • Vendosni OpenVPN

  Farë është OpenVPN

  Për dallim nga protokollet e tjera të tunelimit me bazë IPSec, OpenVPN mbështetet në SSL / TLS për vërtetim dhe kriptim. Shtë teknologji standarde e sigurisë për të krijuar lidhje të sigurta, të largëta nga një vend në tjetrin ose pikë për pikë. SSL përdoret gjerësisht për të mbrojtur transaksionet financiare, transferimin e të dhënave, postën elektronike dhe më shumë.

  OpenVPN është në përputhje me shumicën e sistemeve operative kryesore dhe më pak të njohura në përdorim sot. Ai siguron standarde të fuqishme të kriptimit dhe është i shkëlqyeshëm kur bëhet fjalë për anashkalimin e mureve kufizuese dhe gjeo-bllokimin ndalues.

  Protokolli VPN me burim të hapur mund të konfigurohet të përdorë ose TCP ose UDP dhe mbështet kriptimin deri në 256-bit. Meqenëse është me burim të hapur, dobësitë e sigurisë zakonisht fiksohen nga komuniteti me burim të hapur menjëherë pasi të gjenden.

  OpenVPN shpesh përdoret për shkak të përfitimeve të ndryshme që sjell në tryezë. Për fillestarët, ndryshe nga protokollet e tjera, është në përputhje me Android dhe iOS. Ai gjithashtu mund të anashkalojë çdo bllokadë që has. Gjithashtu, mund të ketë qasje në shumë porte për komunikim.

  Si funksionon OpenVPN?

  Për ta thënë thjesht, OpenVPN krijon një lidhje private – ose tunel – midis klientit tuaj VPN dhe serverit VPN. Trafiku që kalon në të është plotësisht i mbrojtur me kriptim, duke i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta nga ISP-të, hakerët dhe palët e tjera të treta.

  Paketat e të dhënave janë të koduara nga klienti OpenVPN para se të largohen nga pajisja ose kompjuteri juaj. Këto merren nga serveri OpenVPN, i cili përdor një çelës sekret kriptografik për deshifrim. Paketat e të dhënave të deshifruara dërgohen në serverin e synuar të internetit si disneyplus, për shembull.

  Pas marrjes së tyre, serveri në internet i dërgon të dhënat tuaja të kërkuara në serverin OpenVPN, ku është i koduar edhe një herë. Të dhënat pastaj dërgohen përsëri në pajisjen ose kompjuterin tuaj që drejton klientin OpenVPN, i cili e deshifron atë.

  Farë është UDP?

  UDP është akronim për Protokollin e të Dhënave të Përdoruesve dhe nuk kryen korrigjim të gabimit. Si rezultat, paketat merren pa prova ose mirënjohje. Kjo e bën UDP më të shpejtë, por më pak të besueshëm se TCP.

  Farë është TCP?

  TCP është akronim për Protokollin e Kontrollit të Transmisionit. Për dallim nga UDP, TCP kryen korrigjimin e gabimit. Dhe, mekanizmi i tij i ritransmetimit siguron që të dy skajet të mund të marrin pako. Sidoqoftë, besueshmëria e rritur rezulton në rritjen e latencës.

  Karakteristikat kryesore të OpenVPN

  Anonimati i plotë

  OpenVPN ka mbështetje për DHCP dhe adresat IP dinamike, të cilat mund të rezultojnë në anonimitet më të mirë kur shfletoni Internetin.

  Shpejtësia e shpejtë

  Mbështetja e transportit të tunelit TCP në protokollin OpenVPN ju ofron shumë përfitime. Ai përfshin lojëra falas në internet, konferenca video, konferenca audio, & më shumë.

  Siguri e lartë

  Mban të gjitha komunikimet tuaja të sigurta duke përdorur metoda të ndryshme. Përdor çelësat e përbashkët, vërtetimin HMAC dhe encryption 256-bit përmes OpenSSL

  Rrah zjarrit

  Mund të funksionojë në çdo port midis 1 dhe 65535. Ky funksionalitet shumë portesh e bën OpenVPN një protokoll ideal tunelimi për anashkalimin e mureve të zjarrit.

  Sekret i përsosur përpara

  Tipari PFS në OpenVPN shton një shtresë shtesë të sigurisë. Si rezultat, ju merrni sekret të plotë dhe integritet të të dhënave.

  Më shumë Portable

  OpenVPN është më i lëvizshëm se protokollet e tjera. Në fund të fundit, ajo është implementuar në hapësirën e përdoruesit dhe nuk ka nevojë për përbërës të kernelit përveç drejtuesit të rrjetit virtual TUN / TAP.

  Mirat e OpenVPN

  Këtu janë disa avantazhe të përdorimit të OpenVPN:

  1. Shumë e Sigurt
  Nëse doni të mbroni të dhënat tuaja nga subjektet e interesuara, OpenVPN është një protokoll shumë i rekomanduar. Ai përdor shifra të nivelit të lartë dhe encryption 256-bit, duke e bërë të pamundur që kriminelët në internet të përgjojnë ose të vjedhin informacionin tuaj përmes sulmeve njeri-në-mes.

  2. Përputhshmëria ndër-platformë
  Një nga gjërat më të mira në lidhje me OpenVPN është se mund të instalohet dhe përdoret në të gjitha platformat e njohura të desktopit dhe celular, siç janë Mac, iOS, Android dhe Windows. Ai gjithashtu mbështet platforma më pak të njohura si Solaris, FreeBSD dhe OpenBSD.

  3. Vështirë për tu bllokuar
  Nuk është e thjeshtë për të zbuluar dhe bllokuar lidhjet OpenVPN pasi ato mund të përdorin porte si në TCP ashtu edhe në UDP. Për më tepër, konfigurimi i OpenVPN në portin 443 do t’ju lejojë të shmangeni çdo firewall pasi është i njëjti port i përdorur nga trafiku HTTPS.

  4. Kontroll i plotë mbi lidhjet
  Në krahasim me protokollet e tjera, OpenVPN ju jep lirinë të zgjidhni midis TCP dhe UDP për transmetimin e të dhënave tuaja. Të kesh më shumë kontroll mbi lidhjet tuaja do ta bëjë më të lehtë për t’i tundur ato sipas nevojave tuaja.

  5. Mbështetje e përkryer për sekretin përpara
  Kjo masë sigurie tepër e dobishme zvogëlon rrezikun që të dhënat tuaja private të komprometohen në mënyrë të konsiderueshme. Lidhja juaj VPN është rezistente ndaj llojeve të ndryshme të hacks pasi çelësat unikë krijohen për çdo seancë.

  Kundërvajtjet e OpenVPN

  Këtu janë disa disavantazhe të përdorimit të OpenVPN:

  1. Konfigurimi manual i ndërlikuar
  Nëse dëshironi të konfiguroni manualisht OpenVPN, shanset janë që të ekzekutoheni në çështje. Në fund të fundit, udhëzimet janë shumë të komplikuara për jo-teknik. Pra, ju jeni më mirë të zgjidhni një shërbim VPN pasi procesi i konfigurimit trajtohet në sfond.

  2. Kërkon softuer shtesë
  OpenVPN nuk është i integruar në asnjë sistem operativ, kështu që do të duhet të instaloni një program të palës së tretë për ta përdorur atë. Ky pengesë, sidoqoftë, është zbutur në një farë mase falë disponueshmërisë së shërbimeve VPN me ndërfaqe të përdoruesve të lehtë për t’u përdorur.

  3. Shpejtësitë e lidhjes më të ngadalta
  OpenVPN konsiderohet gjerësisht si protokolli më i sigurt për tunele. Sidoqoftë, siguria e fortë që ofron mund të çojë në një rënie të shpejtësisë së lidhjes suaj.

  Krahasimi i Protokollit OpenVPN

  OpenVPN vs L2TP vs IKEv2 vs SSTP vs PPTP

  Më poshtë është një krahasim i thelluar i OpenVPN kundër protokolleve të tjerë të zakonshëm VPN.

  PPTP IKEv2 L2TP SSTP OpenVPN
  encryption128-bit256-bit256-bit256-bit256-bit
  siguri Zbatimi i PPTP ka disa dobësi të njohura të sigurisë Protokolli i fundit VPN i cili implementon IPSec dhe është shumë i sigurt IPSec mbi L2TP, kur zbatohet siç duhet, nuk ka dobësi të mëdha të njohura Mund të konsiderohet po aq e sigurt sa OpenVPN kur përdoret në lidhje me shifrat e forta të shifrës dhe çelësat epemerikë Mund të konsiderohet jashtëzakonisht e sigurt kur përdoret në lidhje me shifrat e forta të shifrës dhe çelësave epemerikë
  stabilitet I paqëndrueshëm dhe mund të shkëputet shpesh Lidhje shumë e qëndrueshme dhe e qëndrueshme, pasi të jetë vendosur Lidhje e qëndrueshme Qëndrueshëm, por më shumë në Windows Lidhje e qëndrueshme
  shpejtësi Protokolli më i shpejtë i VPN për shkak të enkriptimit bazë Më shpejt se protokollet e tjera VPN për shkak të mbështetjes MOBIIKE, e cila e bën atë të qëndrueshme dhe elastike L2TL / IPSec është akoma i shpejtë, megjithë tunelin sipër, për shkak të efikasitetit të lartë të encryption / dekriptimit. Më shpejt se PPTP dhe L2TP Shpejtësi e madhe në distanca të gjata dhe në lidhjet me latencë të lartë
  OS e mbështetur Të gjitha Platformat (Manuali) Windows OS iOS Android (Manual) Mac OS X (Manual) BlackBerry (Manual) Windows OS iOS (Manual) Android (Manual) Mac OS X (Manual) dhe më shumë… Windows OS iOS (Pa Mbështetje) Android (Pa Mbështetje) MAC OS X dhe më shumë… Windows OS iOS (Manual) Android Mac OS X (Manual) dhe më shumë…
  përfundim Rekomanduar shumë për të anashkaluar shpejt kufizimet e gjeografisë, por nuk është alternativa më e mirë për sigurinë Shpejtësia e shpejtë, siguria e fortë, protokolli i vetëm VPN i mbështetur nga Blackberry Vendosje e thjeshtë, e qëndrueshme dhe e sigurt Më e sigurt dhe më e shpejtë se PPTP dhe L2TP, ideale për Windows OS, lehtë mund të anashkalojnë zjarrit Shpejtësi e mirë, siguri e fortë, mbështetje natyrore për shumicën e sistemit operativ.

  PureVPN ofron mbështetje për të gjithë protokollet dhe platformat kryesore VPN.

  Si të përdorni OpenVPN?

  Nëse dëshironi të vendosni një lidhje VPN duke përdorur OpenVPN, ekzistojnë dy mënyra për të bërë këtë. Metoda më e lehtë është të përdorni një shërbim VPN me mbështetje OpenVPN, siç është PureVPN. Në këtë skenar, gjithçka që duhet të bëni është:

  1. Regjistrohu në PureVPN.
  2. Shkarkoni dhe instaloni aplikacionin PureVPN për pajisjen tuaj.
  3. Identifikohuni duke përdorur kredencialet tuaja PureVPN.
  4. Zgjidhni OpenVPN si protokollin tuaj te dëshiruar.
  5. Shijoni një lidhje të sigurt dhe të shpejtë VPN!

  Nëse jeni përdorues me përvojë teknike, ju mund të preferoni rrugën e konfigurimit manual. Do të gjeni hapat e kërkuar për të vendosur manualisht OpenVPN në pajisje të ndryshme më poshtë. Para se të filloni, sigurohuni që të keni një:

  • Lidhja e punës në internet
  • Llogari Premium PureVPN

  Konfigurimi i OpenVPN në pajisje të ndryshme

  Si të vendosni OpenVPN në Windows?

  Për të vendosur OpenVPN me dorë në Windows, ndiqni këto hapa të thjeshtë:

  1. Shkarkoni instaluesin OpenVPN të PureVPN dhe nxirrni atë.

  2. Shkarkoni skedarët OpenVPN të PureVPN dhe nxirrni atë.

  3. Klikoni me të djathtën mbi instaluesin OpenVPN dhe zgjidhni Properties.

  Si të vendosni OpenVPN në Windows

  4. Nga skeda e Përgjithshme, kontrolloni kutinë e Zhbllokimit. Klikoni Apliko dhe pastaj Ok.

  Klikoni Apliko dhe pastaj Ok

  5. Klikoni me të djathtën mbi instaluesin OpenVPN dhe zgjidhni Run si administrator.

  Instalues ​​i OpenVPN

  6. Klikoni Yes për të filluar procesin e instalimit.

  procesi i instalimit

  7. Klikoni butonin Next.

  Klikoni butonin Next

  8. Tani, klikoni I Pajtohem.

  Tani, klikoni Pajtohem

  9. Klikoni Next dhe pastaj Instaloni.

  Klikoni Tjetra dhe pastaj Instaloni

  10. Kontrolloni programin Gjithmonë të besimit nga kutia “GZ Systems Limited”. Pasi të keni mbaruar, klikoni Install.

  GZ Systems Limited

  11. Pasi të përfundojë instalimi, klikoni Tjetër.

  klikoni Tjetër

  12. Fshij kutizën Show Readme dhe kliko Finish.

  Shfaq kutinë Readme

  13. Klikoni me të djathtën mbi ikonën OpenVPN GUI dhe zgjidhni Run si administrator.

  Ikona OpenVPN GUI

  14. Klikoni Po për të lejuar ekzekutimin e aplikacionit.

  lejoni aplikacionin të ekzekutohet

  15. Klikoni me të djathtën mbi ikonën e trayit të sistemit OpenVPN, shkoni te serveri juaj i dëshiruar dhe zgjidhni Connect.

  Ikonë e tabakës së sistemit OpenVPN

  16. Vendosni Emrin dhe Fjalëkalimin tuaj PureVPN. Pastaj, klikoni Ok.

  Emri dhe fjalëkalimi i PureVPN

  17. Tani jeni i lidhur!

  Tani jeni i lidhur

  Si të vendosni OpenVPN në Mac?

  Për të vendosur OpenVPN me dorë në Mac, ndiqni këto hapa të thjeshtë:

  1. Shkarkoni Viskozitetin nga këtu.

  2. Shkarkoni skedarët OpenVPN të PureVPN nga këtu dhe nxirrni atë.

  Si të vendosni OpenVPN në Mac

  3. Hapni Aplikimet, shkoni te ikona e Viscosity dhe ekzekutoni atë.

  Ikona e viskozitetit

  4. Klikoni Viskozitetin nga shiriti i menusë dhe zgjidhni Preferencat.

  zgjidhni Preferencat

  5. Klikoni në "+" ikonë.

  6. Zgjidhni Import Connection dhe pastaj klikoni Nga File.

  Lidhja e importit

  7. Zgjidhni serverin tuaj të dëshiruar nga skedarët OpenVPN të PureVPN.

  Skedarët OpenVPN të PureVPN

  8. Nëse doni të shtoni më shumë servera, përsëritni hapat 4-7.

  9. Klikoni butonin Ok.

  Klikoni butonin Ok

  10. Klikoni Viskozitetin nga shiriti i menusë dhe zgjidhni çdo server.

  Klikoni me viskozitetin

  11. Vendosni Emrin dhe Fjalëkalimin tuaj PureVPN.

  12. Kontrolloni detajet Mbani mend në kutinë time Keychain dhe klikoni Ok.

  Mos harroni detaje në kutinë time Keychain

  13. Tani jeni i lidhur!

  Tani jeni i lidhur

  Shënim: Nëse doni të vendosni OpenVPN në Mac duke përdorur Tunnel Bick në vend, ndiqni udhëzimet e përmendura.

  Si të konfiguroni OpenVPN në iPhone & iPad?

  Për të vendosur OpenVPN me dorë në iPhone / iPad, ndiqni këto hapa të thjeshtë:

  1. Shkarkoni skedarët OpenVPN të PureVPN për iOS dhe nxirrni atë.

  2. Shkarkoni aplikacionin OpenVPN Connect.

  3. Tani, bëni si më poshtë:

  a. Lidhni iPhone ose iPad me Mac tuaj dhe hapni iTunes.

  b. Klikoni Aplikacionet dhe zgjidhni OpenVPN Connect.

  Si të Konfiguroni OpenVPN në iPhone & iPad

  c. Në Macin tuaj, tërhiqni dhe lëshoni serverët tuaj të dëshiruar, si dhe Client.key, Client.crt, Ca.crt dhe WDC.key në OpenVPN Document nga skedarët OpenVPN të PureVPN.

  Skedarët OpenVPN të PureVPN

  4. Takoni aplikacionin OpenVPN Connect.

  Aplikacioni OpenVPN Connect

  5. Takoni "+" ikononi dhe importoni profilet e mundshme OpenVPN.

  Profilet e OpenVPN

  6. Vendosni Emrin dhe Fjalëkalimin tuaj PureVPN.

  Emri dhe fjalëkalimi i PureVPN

  7. Takoni Ruaj dhe ndizni VPN.

  8. Tani jeni i lidhur!

  kaloni VPN

  Si të vendosni OpenVPN në Android?

  Për të vendosur OpenVPN me dorë në Android, ndiqni këto hapa të thjeshtë:

  1. Shkarkoni skedarët OpenVPN të PureVPN për Android nga këtu dhe nxirrni atë.

  2. Shkarkoni aplikacionin OpenVPN Connect nga këtu.

  Si të vendosni OpenVPN në Android

  3. Sapo të përfundojë instalimi, trokitni lehtë mbi butonin Hap.

  trokitni lehtë mbi butonin Hap

  4. Takoni Import.

  Takoni Importin

  5. Takoni opsionin Importo Profilin nga karta SD.

  Opsioni i kartës SD

  6. Shkoni te skedarët OpenVPN të PureVPN dhe zgjidhni server (et) tuaj të dëshiruar.

  Skedarët OpenVPN të PureVPN

  7. Vendosni Emrin dhe Fjalëkalimin tuaj PureVPN.

  8. Takoni Ruaj dhe pastaj Lidhu.

  Emri dhe fjalëkalimi i PureVPN

  9. Takoni butonin Ok.

  Takoni butonin Ok

  10. Tjetra, trokitni lehtë mbi Vazhdo.

  Tjetra, trokitni lehtë mbi Vazhdo

  11. Tani jeni i lidhur!

  Tani jeni i lidhur