Tani prezantimi i provës 7-ditore premium për të punuar, bezdi, & qëndroni të sigurt në internet

Isfarë është Forwarding Porti?

Forwarding Porti është një veçori e rëndësishme që ju lejon të përdorni një pajisje, server ose shërbim nga kudo në botë. Me fjalë të thjeshta, Port Forwarding do t’u mundësojë përdoruesve të krijojnë serverë të dedikuar, të ekzekutojnë lloje të ndryshme shërbimesh dhe shumë më tepër.

Duke marrë parasysh rëndësinë e kësaj veçorie, PureVPN zhvilloi shtesën e fuqishme të përcjelljes së porteve, e cila lejon përdoruesit të përcjellin çdo port ndërsa përdorin rrjetin VPN njëkohësisht.

Për të kuptuar plotësisht këtë shtesë dhe përfitimet e saj, lexoni udhëzuesin e plotë.

IMG

Për çfarë është dërguar porti?

Shtë një teknikë që përdoret gjerësisht për të ridrejtuar kompjuterin trafik përmes porteve të zgjedhura midis kompjuterave LAN (Rrjeti lokal), dhe kompjuterave të largët (Internet).

Me pak fjalë, është një proces që ju lejon të dërgoni trafikun e rrjetit tuaj përmes një numri porte sipas dëshirës tuaj dhe ta bëni atë të arritshëm për të tjerët në rrjetin lokal ose Internet..

Zakonisht, një program VPN ose proxy përdoret për të bërë këtë ridrejtim. Sidoqoftë, mund të bëhet gjithashtu përmes komponentëve të pajisjeve të tilla si një ruter, server proxy ose një firewall.

Mësoni rreth Whatfarë është numri i portit?

Llojet e Forcimit të Portit

Hartimi i portit, ekziston në disa forma. Format më të përdorura përmenden më poshtë:

Forcimi i Portit Lokal

Isshtë më së shpeshti që përdoret në krahasim me llojet e tjera të dërgimit të portit. Zakonisht është i punësuar për të dërguar të dhëna nga një aplikacion i klientit të ndryshëm në të njëjtin sistem. Me Portin Lokal Forwarding, mund të lidheni lehtësisht nga kompjuteri juaj lokal në një server tjetër. Ju gjithashtu mund të merrni rreth zjarreve që bllokojnë faqe të caktuara në internet duke përdorur përcjelljen e portit lokal.

Forcimi i portit në distancë

Ai mundëson aplikacione që janë në anën e serverit të lidhjes Secure Shell (SSH) për të hyrë në shërbime në anën e klientit të SSH. Ekzistojnë edhe skema të tjera pronësie tunele, të cilat përdorin përcjelljen e portit në distancë për të njëjtin qëllim të përgjithshëm. Me fjalë të thjeshta, përcjellja e portit në distancë ju lejon të lidheni nga faqja e serverit të një tuneli me një shërbim të largët të rrjetit, i cili ndodhet në klientin e tunelit- anë.

Forcimi i Portit Dinamik

Kjo ju lejon të përshkoni një firewall ose NAT duke përdorur vrimat e firewall-it. Qëllimi i kësaj metode është të lejojë klientët të lidhen mirë me një server të besueshëm i cili po vepron si një ndërmjetës për dërgimin / pranimin e të dhënave në një ose shumë serverë destinacioni.

Si funksionon transferimi i portit?

Për të dërguar ndonjë kërkesë përmes internetit, paketat e të dhënave krijohen dhe dërgohen përmes internetit. Këto pako përmbajnë detajet e kërkesës tuaj, e cila gjithashtu përfshin destinacionin e kompjuterit ose pajisjes tuaj.

Normalisht, një ruter rrjeti ekzaminon titullin e një pakete IP para se ta dërgojë atë në çdo ndërfaqe të lidhur dhe të përshtatshme. Nga ana tjetër, ai i dërgon të dhënat në destinacionin që është në kokë.

Por përcjellja e Portit i ndryshon gjërat pak. Në përcjelljen e portit, aplikacioni përgjues (klienti juaj VPN) lexon titullin e paketës, shënon destinacionin dhe pastaj rishkruan informacionin e kokës përpara se ta dërgoni atë në një kompjuter ose server tjetër – ai që është i ndryshëm nga kompjuteri / serveri që keni menduar.

Ky destinacion sekondar i pritësit mund të jetë një server i ndryshëm duke përdorur një adresë tjetër IP, një port të ndryshëm ose një kombinim krejtësisht të ndryshëm të të dyve. Në rastin e një VPN ose përfaqësuesi, ky destinacion dytësor zakonisht janë serverët e punësuar nga ofruesi që maskojnë ose mbulojnë adresën tuaj origjinale të IP.

Një vështrim në përcjelljen e portit

Shembulli i mëposhtëm do të ndihmojë në shpjegimin se si funksionon funksioni i përcjelljes së portit.

Në shembullin e mëposhtëm, Adresa IP 101.0.0.1 dërgon një kërkesë në 101.0.0.3 në Portin 90. Një host ndërmjetës — 101.0.0.2 cepts përgjon paketat, rishkruan titujt e paketave dhe i dërgon në Adresën IP 101.0.0.4 në Port 9090 :

101.0.0.1->101.0.0.2->101.0.0.4
Bën një kërkesë për tëNë të vërtetë i dërgon
101.0.0.3:90101.0.0.4:9090

Pritësi, 101.0.0.4, i përgjigjet kësaj kërkese, duke e dërguar atë në 101.0.0.2. Pastaj 101.0.0.2 rishkruan paketën — duke treguar që përgjigja është nga 101.0.0.3 — dhe e dërgon atë në 101.0.0.1:

101.0.0.4->101.0.0.2->101.0.0.1
Dërgon përgjigjen e saj tekPërcjell përgjigjen te
101.0.0.2:9090101.0.0.1:90

Sa i përket 101.0.0.1, ajo ka dërguar një kërkesë në 101.0.0.3 në Port 90 dhe ka marrë një përgjigje mbrapa nga 101.0.0.3 në Portin 90. Por kjo nuk është ajo që ka ndodhur në të vërtetë. Trafiku kurrë nuk preku vërtet 101.0.0.3. Por, për shkak të mënyrës së rishkrimit të paketave, 101.0.0.1 shikon që ka marrë një përgjigje nga 101.0.0.3.

Destinacioni i perceptuar është gjithmonë nga këndvështrimi i kompjuterit kërkues. Siç mund ta shihni në diagram: pavarësisht se 101.0.0.4 u bë destinacioni në kohë reale për trafik nga 101.0.0.1, destinacioni për të gjithë trafikun (me aq sa e di nikoqiri kërkues) është 101.0.0.3.

Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si funksionon përcjellja e Portit përmes videos më poshtë:

Përdorni Rastet e Forwarding Portit

Karakteristika e Port Forwarding vjen mjaft e dobishme në shumë gjëra që bëjmë në shtëpi ose në punë. Më poshtë janë disa raste të përdorimit të rëndësishëm të Port Forwarding:

 • Qasja në kamerat tuaja të sigurisë kur jeni larg
 • Dërgimi i porteve në të dyja tastierat Xbox dhe PlayStation
 • Vendosja e një serveri në shtëpinë tuaj, të tilla si Minecraft ose Teamviewer
 • Shkarkimi i shpejtë.
 • Gjetja e ruterit tuaj në rrjetin tuaj.
 • Optimizimi i ruterit tuaj.
 • Testimi i porteve në rrjetin tuaj.
 • Rikuperoni fjalëkalimet e routerit të humbur.
 • Përcjellja e portit ju lejon të përdorni PC, laptop ose server nga kudo në botë.
 • Kjo ju lejon të ndani qasje në faqen tuaj të internetit / FTP ose ndonjë shërbim tjetër.
 • Kjo ju lejon të luani një lojë në internet me miqtë tuaj duke lejuar miqtë tuaj të bashkohen me serverin tuaj të lojrave.
 • Për t’i dërguar klientët me email në mënyrë të sigurt.
 • Për të hyrë në faqet e internetit të kufizuara nga kudo.
 • Për t’u lidhur me serverë pritës përmes një firewall në nivelin e databazës nga kudo.
 • Për të rritur rezistencën kundër sulmeve DDoS.
 • Për qëllime p2p.
 • Për të marrë Qasjen në distancë (RDP).
 • Për të hyrë në aplikacionet e rrjeteve private prapa NAT për qasje në distancë.
 • Për t’u lidhur me Fantasy Grounds nga ruterat e ndryshëm.
 • Për të hyrë në shërbime në një Synology NAS.
 • Për të hyrë në shërbime në një Plex.

Si mundësoj transferimin e portit në VPN time?

A keni probleme që lojërat tuaja të preferuara të multiplayer ose programi chat të lidheni me internet? A shfletuesi i uebit i tabletit tuaj dështon pavarësisht se është i lidhur me një rrjet Wi-Fi? Problemi juaj mund të jetë një port i bllokuar në ruterin tuaj, dhe kjo është e lehtë për tu rregulluar.

Ruteri juaj qëndron midis pajisjeve tuaja dhe Internetit, duke u siguruar që çdo të dhënë që hyn dhe del jashtë drejtohet siç duhet.

Imagjinoni ruterin tuaj si një mur që mban jashtë trafikut të padëshiruar dhe të dëmshëm ndërsa hapni porte për të lejuar trafik të dobishëm siç janë faqet në internet, lojërat dhe programet e shkëmbimit të skedarëve. Portet janë si dyer në mur të rezervuara vetëm për trafik të dobishëm, dhe ruteri juaj bën një punë të mirë të konfigurimit automatik të shumicës së porteve që ju nevojiten për të përdorur me siguri Internetin.

Në disa raste, megjithatë, duhet t’i thoni ruterit tuaj të hapë një port të caktuar në mënyrë që një program të mos bllokohet. Këtu do t’ju duhet tipari i përcjelljes së Portit të PureVPN.

Port Forwarding Me Shtesa PureVPN

Ka shumë arsye pse të keni nevojë për shtesën e përcjelljes së portit të PureVPN. Shtë një fakt i njohur që VPN dhe Port Forwarding zakonisht nuk punojnë së bashku. Nëse doni të përdorni Port Forwarding, do të duhet të fikni shërbimin tuaj VPN. Por kjo do t’ju ekspozojë ndaj kërcënimeve në internet të të gjitha llojeve.

Këtu hyn shtesa e përcjelljes së portit të PureVPN. Përdorimi i kësaj shtese ju lejon të përdorni Port Forwarding dhe PureVPN njëkohësisht.

Në mënyrë të ngjashme, përcjellja e portit nuk funksionon në PC-në tuaj. Por me shtesën PureVPN, do të funksionojë edhe në PC tuaj.

Hapni porte për çdo lojë të dëshiruar tuaj me Portin e PureVPN Premium provimin e shtesës premium për vetëm 0,99 $

Mësoni më shumë rreth Shtesa PureVPN

Përfitimet e përdorimit të PureVPN dhe Portit përpara njëkohësisht

Transportimi i portit ju mbron nga hakerat. Pajisjet dhe serverët tuaj mbeten të mbrojtur nga qasja e padëshiruar, ndërsa aktivitetet tuaja mbeten të fshehura nga të gjitha llojet e spiunëve dhe hakerëve. Përcjellja e portit është transparente për përdoruesit përfundimtar, ndërsa shton një shtresë shtesë sigurie në rrjete.

Një adresë IP e përkushtuar

Në mënyrë të ngjashme, dërgimi i portit është i dobishëm për ata që duan të rrinë në një adresë të vetme IP kur përdorin internetin. Këta mund të jenë sipërmarrës ose njerëz që punojnë për një entitet korporativ. Ata zakonisht pajtohen në një IP të dedikuar përmes një ofruesi VPN dhe përdorin funksionin e përcjelljes së portit për t’u lidhur me atë adresë IP të veçantë.

Përcjellja e portit është gjithashtu e dobishme për ata që duan të drejtojnë një server Web ose server lojrash në një rrjet të vetëm. Ata që dëshirojnë të lidhen me këtë rrjet mund ta bëjnë këtë lehtësisht përmes funksionit të përcjelljes së portit.

PureVPN ju mundëson qasje në veçorinë e Port Forwarding ndërsa siguron gjithashtu që të qëndroni të sigurt në proces. Datado të dhënë që ju dërgoni dhe nga pajisja juaj mbetet 100% e mbrojtur dhe e sigurt. Dhe, pavarësisht se sa shumë përpiqet një haker, komunikimet tuaja në internet mbeten të fshehura dhe të sigurta me metodat më të mira të kriptimit.

Atëherë, çfarë po pret? Provoni PureVPN tani dhe përdorni Port Forwarding pa u ekspozuar ndaj dobësive të tij.

FAQs(Pyetjet e bëra më shpesh)

Si të kontrolloni nëse Porti im është i hapur?

Ju mund të kontrolloni nëse porti juaj është i hapur apo jo përmes shërbimeve të kontrollit të portit si CanYouSeeMe.org dhe ismyportopen.com.

Portshtë Forwarding Porti i Sigurt?

Një sfidë gjatë vendosjes së Porting përpara me dorë përmes një ruteri është që komunikimet tuaja në internet mund të mos qëndrojnë më të sigurta. Kur përdorni përcjelljen e Portit, ekzistojnë dobësi të shumta në internet, për të cilat ju duhet një VPN Port Forwarding për të siguruar aktivitetet tuaja në internet.

Gjithashtu, Hackers nuk mund të hyjnë përmes porteve të përcjella. E gjitha varet nga portet e shënjestrës ose sa i mirë është zjarri i routerit tuaj dhe sa i sigurt është i brendshëm dhe i jashtëm.

Farë është duke shkaktuar Porti?

Nxitja e portit është e ngjashme me përcjelljen e portit, përveç disa dallimeve kryesore. Kur vendosni portin duke shkaktuar, mbyll portin që keni zgjedhur. Ky port do të hapet vetëm kur nxitet nga një komunikim i jashtëm. Porti do të mbyllet pas një periudhe kohe të caktuar pasi të mbarojë komunikimi dalës që shkaktoi hapjen e portit.

Kjo është e dobishme për të rritur sigurinë e lidhjes sepse i jep kontroll pajisjes lokale për të hapur lidhjen, ose përndryshe e mban portin të mbyllur. Kjo ndihmon në heqjen e rreziqeve që lidhen me përcjelljen e portit kur një port mbetet i hapur për një kohë të gjatë edhe kur nuk është në përdorim.

A ka nevojë për përcjelljen e portit për një IP statik?

Po, për të bërë përcjelljen e portit, adresa statike IP do të jetë e nevojshme për pajisjen tuaj. Si parazgjedhje, një adresë dinamike IP ju caktohet nga ISP-ja juaj, e cila gjithmonë ndryshon. Kjo është arsyeja pse përcjellja e portit nuk do të jetë në gjendje të rregullojë pajisjen tuaj në rrjetin tuaj shtëpiak.

A e zvogëlon dërgimin e portit ping?

Në disa raste, dërgimi i portit mund të zvogëlojë ping-un tuaj. Sidoqoftë, për disa përdorues, ping-u mund të përshkallëzohet në mënyrë drastike. E gjitha varet nga serveri me të cilin po lidh dhe sa larg është ai server i vendosur nga vendndodhja juaj fizike.

Cili është ndryshimi midis përcjelljes së portit dhe nxitjes së portit?

Siç mund ta dini tashmë, disa aplikacione dhe lojëra kërkojnë të hapen disa porte për të funksionuar me sukses. Përcjellja e portit dhe nxitja e portit mund të përdoren për lejimin e pajisjeve për të hyrë në shërbime jashtë rrjetit. Sidoqoftë, proceset e tyre janë pak më ndryshe.

Përcjellja e portit lejon lidhje të jashtme për një periudhë të pacaktuar kohe, kështu që konsiderohet më pak e sigurt pasi portet lihen të hapura në ruter. Megjithatë, shkaktimi i portit lejon lidhjet e jashtme për një periudhë të caktuar kohe, duke e bërë atë më të sigurt dhe fleksibël se sa homologu i tij.

Farë është UPnP?

UPnP, i njohur gjithashtu si Universal Plug and Play, është një protokoll që zgjidh disa nga çështjet e sigurisë të ngritura nga dërgimi i portit. Ai lejon aplikacionet në pajisjet tuaja të hapin portet kur të jetë e nevojshme dhe t’i mbyllin ato pasi të jenë bërë. Shtë më i përshtatshëm pasi ju kursen nga sherri i hapjes dhe mbylljes së porteve me dorë.

Mësoni më shumë rreth asaj që është upnp

Si të hapni portet në ruterin tuaj?

Gjetja dhe hapja e porteve në ruterin tuaj është e lehtë. Ndiqni hapat:

 • Gjeni adresën IP të routerit tuaj.
 • Drejtohuni tek cilësimet e routerit tuaj.
 • Vendosni letrat kredenciale (emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin).
 • Shikoni përreth skedës Port Forwarding.
 • Hapni portin tuaj të preferuar. Për shembull, shkruani 8840 për të hapur portin 8840. Nëse dëshironi të hapni dy porte, shkruani 8840, 8820 ose 8810-8815 për të hapur portet nga 8810 deri 8815.
 • Ruani cilësimet tuaja.
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me