Forwarding Port për Xbox One gamers

Gëzoni përvojën tuaj të lojërave me aftësinë Forwarding Xbox One Port.

IMG

Isfarë është Forwarding Porti?

Përcjellja e portit është një teknikë e përdorur gjerësisht e cila lejon pajisjet nga rrjetet e tjera mundësinë për të hyrë në pajisjet që janë në rrjete private.

Pothuajse të gjitha aplikacionet e lojrave në internet do t’ju kërkojnë që të konfiguroni përcjelljen e portit në ruterin tuaj. Për ta thjeshtuar këtë më tej, Forcimi i portit tipar ju lejon të Connect me ose hyrje çdo pajisje ose shërbim i lidhur me internet nga çdo cep i botës. Mësoni më shumë rreth dërgimit të portit në detaje.

Pse keni nevojë për Forwarding Port?

Përcjellja e portit është e nevojshme kur një pajisje që është e lidhur në internet po kërkon të krijojë një lidhje me një pajisje që nuk është e disponueshme për shkak të zjarreve të caktuar ose një ruteri NAT. Nëse një pajisje po kërkon një lidhje me një pajisje tjetër që nuk është pjesë e lidhjes, ruteri duhet të dijë se çfarë të bëjë si të argëtojë atë kërkesë të veçantë.

Në thelb, pajisja do të refuzojë kërkesën. Sidoqoftë, nëse përcjellja e portit është e konfiguruar, pajisja do të dijë se kujt t’i dërgojë. E thënë thjesht, ju duhet përcjellje e portit nëse doni të komunikoni me pajisje në rrjete të tjera.

Përcjellja e portit ka aftësinë për të dërgoni të dhëna përmes një firewall kjo është arsyeja pse preferohet për lojëra. Kryesisht, përcjellja e portit përdoret për arsyet e mëposhtme:

 1. Për nga distanca hyrje një pajisje nga një pajisje që është e lidhur me një tjetër rrjet.
 2. Luaj lojëra multiplayer.

Këtu janë raste te perdorimit pse keni nevojë për përcjellje porti?

Si funksionon transferimi i portit?

Kur kërkoni ose merrni informacion në internet, krijohen pako të të dhënave që përmbajnë detajet e kërkesës tuaj dhe destinacionin e synuar të saj.

Zakonisht, ruteri Wi-Fi skanon adresa IP dhe paketat e të dhënave para tij e përcjellin atë kërkesë te një ruter ose pajisje tjetër që mund ta kuptojë atë informacion. Sidoqoftë, disa pajisje janë i paaftë për të komunikuar me tjetrin për shkak të konfigurimit të ndryshëm, ku është vendi Forcimi i portit siguron që fluksi i komunikimit ndërmjet pajisjeve të jetë i qartë.

Me një VPN dërgimi i konfiguruar i portit, paketat e të dhënave të dërguara dhe pranuara janë siguruar me shifrimin më të lartë, duke i bërë aktivitetet tuaja në internet të sigurta midis pajisjeve dhe internetit.

Si të portoni përpara Xbox One?

Nëse dëshironi të maksimalizoni përvojën tuaj në Xbox Live, do t’ju duhet të përcillni portat. Sugjerohet që të dërgoni porte specifike të rekomanduara nga Microsoft.

Këto hapa do t’ju udhëheqin përmes procesit të konfigurimit të përcjelljes së portit, megjithëse hapat e saktë mund të ndryshojnë midis modeleve të ruterit dhe prodhuesve.

 1. hapur Cilësimet në Xbox One tuaj.
 2. zgjedh rrjet.
 3. zgjedh i përparuar settings.
 4. Shkruajeni adresa IP e tastierës tuaj. Do t’ju duhet më vonë në procesin e përcjelljes së portit.
 5. Shkruajeni Adresa mac e tastierës tuaj. Mund ta kërkoni këtë më vonë.
 6. Navigoni në ruterin tuaj hyrje faqe. Për detaje shtesë mbi hyrjen në ruterin tuaj, mund të kaloni nëpër udhëzues në internet.
 7. Identifikohu te ruteri juaj me të Emri i përdoruesit dhe fjalëkalim.
 8. dorë caktoni një adresë IP tek e jotja Xbox nje, duke përdorur adresat IP dhe MAC të marra më parë.
 9. hapur Cilësimet në tuaj Xbox nje.
 10. Zgjidhni Skedë rrjeti.
 11. Zgjidhni Lidhja e rrjetit provë tjegull.
 12. Ndiq hapat në ekran për të siguruar që Xbox One lidhet me tuajin rrjet.
 13. Shkoni te mjetet e përcjelljes së portit në ruterin tuaj. Kjo mund të ndryshojë nga ruteri në ruter, kështu që gërmoni nëse nuk jeni në gjendje ta gjeni.
 14. Hapni portet: UDP: 88, 500, 3544, 4500 dhe TCP & UDP: 3074
 15. Tani kthehu te Cilësimet.
 16. Zgjidhni Skedë rrjeti.
 17. Zgjidhni Lloji i testit NAT tjegull.

Sapo të përfundojë lloji i provës, ju duhet të keni një Natyrë të Hapur në Xbox One. Shijoni lojrat në internet tani!

Lista e porteve Xbox një

Një port rrjeti lejon tastierën tuaj Xbox One të komunikojë me serverët Xbox Live dhe tastierat e tjera Xbox One përmes Internetit.

Për ta lënë tastierën tuaj Xbox One komunikoj me Xbox Live, mund të të duhet hapur ose portet përpara, që do të thotë se do të bëni një ndryshim të konfigurimit në murin tuaj të zjarrit ose në rrjetin tuaj, si p.sh. një ruter.

Përcjellja e portit për Xbox nje bëhet në ruterin tuaj ose harduerin tjetër të rrjetit, jo në vetë tastierën Xbox.

Këto porte duhet të jenë të hapura për të Xbox Live te punosh:

 • Port 88 (UDP)
 • Porti 3074 (UDP dhe TCP)
 • Porti 53 (UDP dhe TCP)
 • Port 80 (TCP)
 • Port 500 (UDP)
 • Port 3544 (UDP)
 • Port 4500 (UDP)

Cilësimet e Xbox një UPnP

Nëse dëshironi të aktivizoni UPnP në ruterin tuaj, procesi i konfigurimit është i thjeshtë. Hapat do të ndryshojnë midis modeleve të ruterit, megjithëse ne kemi siguruar një udhëzim të përgjithshëm se çfarë të presim.

Vetëm ndiqni këto hapa:

 1. Navigoni në ruterin tuaj hyrje faqe. Për detaje shtesë mbi hyrjen në ruterin tuaj, mund të kaloni udhëzuesit në internet.
 2. Identifikohu te ruteri juaj me të Emri i përdoruesit dhe fjalëkalim.
 3. Drejtohuni tek UPnP menynë në ruterin tuaj. Ky hap do të ndryshojë nga ruteri në ruter kështu që para se të filloni, kërkoni nëse ruteri juaj e ka këtë funksion. Nëse jo, atëherë ne rekomandojmë dërgimin e porteve.)
 4. mundësoj UPnP.
 5. Save ndryshimet tuaja.
 6. hapur Cilësimet në Xbox One tuaj.
 7. Zgjidhni rrjet tab.
 8. Zgjidhni Lloji i testit NAT tjegull.

Pasi testi Lloji natyror është e plotë, ju duhet të keni Nat e hapur konfiguruar në Xbox One tuaj. Shijoni lojrat në internet tani! Këtu mund të gjeni më shumë në UPnP

Përdorimi i VPN për të hapur portet Xbox LIVE

Disa porte nuk janë të disponueshëm në rajone të shumta për arsye të ndryshme, kjo është arsyeja pse ju nevojitet një shërbim VPN për të fituar qasje të menjëhershme në këto porte. Një VPN do të anashkalojë kufizimet rajonale dhe do të hap portet Xbox Live në mënyrë që të gëzoni një përvojë të lojërave në internet si kurrë më parë.

Mësoni më shumë rreth lojrave vpn.

Përfitimet e përdorimit të Portit PureVPN Forwarding

Këtu janë disa përfitime të tjera të përdorimit të shtesës Port Forwarding të PureVPN:

 1. Hap ose përcjell ndonjë UDP / TCP porte nga çdo pajisje
 2. Aftesia per te hyrje PC ose laptop nga kudo
 3. Shpejtoni shkarkimet tuaja P2P
 4. Përdorni Port Forwarding për të konfiguruar CGNAT (Ndalesa e klasës së transportuesit)
 5. Përdorni Port Forwarding për të hapur porte specifike për lojrat në internet
 6. Konfiguroni Portward Forwarding në Xbox One me shtesën Port Forwarding të PureVPN për vetëm 0,99 $
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me