Farë është WebRTC? Si funksionon dhe për çfarë është mirë??

Sa kohë kemi përdorur internetin? Për një dekadë apo dy? Në fakt, disa mund të kenë qenë duke e përdorur atë edhe para kësaj.

Ne shfletojmë Internetin për të bërë biznes, për të bërë transaksione në internet, duke përdorur media sociale, duke parë transmetime të drejtpërdrejta, etj. Përveç kësaj, ne gjithashtu përdorim internetin për biseda audio dhe video në kohë reale duke përdorur shërbime si Skype, WhatsApp dhe të tilla.

Pavarësisht se sa kohë ne kemi përdorur këto teknologji, ne kurrë nuk marrim asnjë moment të kuptojmë pse teknologjia është e nevojshme ose si funksionon, përveç nëse kur hasim një problem që na detyron të gërmojmë thellë dhe të mësojmë më shumë rreth tij.

IMG

Kështu që, çfarë është WebRTC? Indshtë me të vërtetë një nga ato pyetje (ose probleme) që shqetëson shpesh internetin, veçanërisht kur bëhet fjalë për përdoruesit e VPN.

Lexoni më tej për të mësuar se për çfarë teknologjie ka të bëjë, si funksionon në të vërtetë dhe cilat aspekte të përdoruesve të VPN duhet të jenë të vetëdijshëm.

Farë është WebRTC?

WebRTC qëndron për Komunikime në kohë reale në Internet. Siç sugjeron emri, ajo është një teknologji që lejon bashkëmoshatarët të krijojnë një komunikim midis shfletuesve ose pajisjeve. Komunikimi mund të jetë në çdo formë, d.m.th., shkëmbim të të dhënave ose bisedë me tekst dhe video në kohë reale.

Një aspekt i rëndësishëm që e bën teknologjinë popullore është veçoria e tij vetëqeverisëse. Me fjalë të tjera, nuk kërkon shtesë shtesë, shtesa ose shtesa për të lidhur dy bashkëmoshatarët dhe për të mundësuar komunikimin në kohë reale. Në fakt, nuk keni nevojë të shkarkoni WebRTC. Ajo që kërkon vetëm është ose HTML5, JavaScript ose një API për të punuar në shfletuesin.

Me fjalë të thjeshta, WebRTC lejon aplikacionet në internet të ekzekutojnë veçori si:

  • Ndarja e skedarëve
  • Konferenca video
  • Ndarja e ekranit
  • Transmetim, etj.

Si filloi WebRTC?

WebRTC filloi si një projekt me burim të hapur në vitin 2011 nga Google, dhe që nga atëherë teknologjia ka evoluar në mënyrë të konsiderueshme.

Meqenëse WebRTC është një projekt me burim të hapur, ai është plotësisht i lirë për t’u përdorur dhe zhvilluesit nga e gjithë bota po përdorin WebRTC API për të ndërtuar aplikacione të ndryshme në internet. Në fakt, shfletuesit më të popullarizuar si Chrome dhe Firefox kanë teknologji të integruar WebRTC.

Tani, WebRTC vlerësohet si një mënyrë standarde e komunikimit në kohë reale nga Task Force për Inxhinierinë e Internetit (IETF) si dhe nga Konsorciumi World Wide Web (W3C).

Farë e bën WebRTC një teknologji popullore?

Para ardhjes së teknologjisë WebRTC, përdoruesit u desh të humbin kohën e tyre në instalimin dhe përdorimin e shtojcave të palëve të treta. Për më tepër, zhvilluesit duhej të vendosnin C / C ++ (një gjuhë programuese) e cila kërkon kohë dhe burime për shkak të cikleve të pafundme të zhvillimit.

WebRTC i bën të gjitha ato telashe të përdoruesve, si dhe zhvilluesve, të largohen për mirë. E tëra që ju nevojitet për të ekzekutuar teknologjitë e aktivizuara të WebRTC është një API WebRTC ose JavaScript API.

Përveç API-ve, WebRTC vjen i integruar në shfletues të ndryshëm të njohur si Google Chrome, Mozilla Firefox, etj. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se WebRTC nuk është i kufizuar në shfletuesit e uebit, por teknologjia zgjerohet edhe në sistemin celular. Për shembull, mund të përdorni WebRTC në Android.

Teknologjia në të vërtetë lejon përdoruesit të hyjnë në mikrofonin dhe kamerën e pajisjes, në mënyrë që të mund të shijojnë komunikimin në kohë reale. Tani mund të pyesni veten …

Si funksionon WebRTC?

Meqenëse WebRTC lejon komunikimin në kohë reale ose shkëmbimin e të dhënave, kërkon që IP-ja aktuale lokale e pikës së fundit të lidhet. Për të komunikuar me shfletuesin tjetër, teknologjisë i duhet RTCPeerConnection. Teknologjia më pas kalon përmes një Protokolli të përshkrimit të seancave (SDP).

si funksionon webrtc

Sidoqoftë, për shkak të përfshirjes së një përshkimi të një Firewall ose të një Natyre (Përkthimi i Adresës së Rrjetit), të dy bashkëmoshatarët nuk mund ta shohin IP lokalin e njëri-tjetrit për t’u lidhur. Këtu, serverët STUN (Shërbimet Traversal të Sansionit për NAT) / TURN (Traversal Using Relays around NAT) ndihmojnë bashkëmoshatarët të lidhen.

Për çfarë përdoret WebRTC?

Ekzistojnë një numër i madh i rasteve të përdorimit të WebRTC që mund të shkojnë nga komunikimi i thjeshtë audio ose video deri te shkëmbimi i skedarëve apo madje edhe ndarja në ekran, etj.

WebRTC lejon përdoruesit të komunikojnë me njëri-tjetrin përmes shfletuesit të tyre të internetit (të tilla si përdorimi i Skype ose WhatsApp), pa instaluar ndonjë shtojcë shtesë ose shtesë.

Meqenëse teknologjia siguron tiparin e ndërveprimit të drejtpërdrejtë midis shfletuesve, një aftësi e tillë mund të përdoret nga mbështetja e klientit në mënyrë që ata të mund t’i përgjigjen pyetjeve në kohë reale.

E vërteta të thuhet, ka një numër të madh shërbimesh që përdorin teknologjinë WebRTC si një model biznesi, duke ofruar shërbime të komunikimit të drejtpërdrejtë me bazë shfletuesit për përdoruesit në të gjithë globin.

WebRTC nuk është i kufizuar vetëm në komunikimin në internet por teknologjia e shtrin përdorimin e tij madje edhe në shkëmbimin e skedarëve, si dhe në ndarjen në ekran.

A është WebRTC i Sigurt?

Pra, ju mund të pyesni veten “A është WebRTC i Sigurt?”. Po, WebRTC është i sigurt pasi përdor kriptimin nga fundi në fund. Si rezultat, asnjë palë e tretë nuk mund të hyjë për të parë të dhënat tuaja. Por nëse jeni duke përdorur një VPN, lajmi i keq është se WebRTC mund të rrjedhë adresën tuaj I.P.

Isfarë është rrjedhja e WebRTC dhe pse përdoruesit e VPN duhet të kenë frikë prej saj?

Ndërsa WebRTC ofron përfitime të shumta, rrjedhja e WebRTC është një glitch që prek shfletuesit Firefox dhe Chrome në Windows. Prandaj, nëse një përdorues është prapa një VPN dhe VPN nuk është rrjedhje e WebRTC e mbrojtur, atëherë glitch mund të rrjedhë në adresën IP të vërtetë të përdoruesit. Në fakt, ju lehtë mund të kontrolloni nëse shfletuesi juaj po gjen adresën tuaj IP apo jo.

Kokat lart! Shfletuesi juaj mund të rrjedhë adresën tuaj IP Kliko këtu për të ditur më shumë.

Nëse adresa e vërtetë e IP-së ka dalë, përdoruesi do të ekspozohej ndaj mbikëqyrjes së qeverisë, monitorimit të ISP-së, hakerave ose kriminelëve të tjerë kibernetikë..

Përdoruesit përdorin një VPN për të shmangur jo vetëm përmbajtjen që nuk është e disponueshme në rajon, por edhe për të siguruar të dhënat e tyre në internet të cilat janë të mundshme përmes protokolleve të kriptimit të VPN. Prandaj, një VPN jo vetëm që u siguron përdoruesve të saj anonimatin, por edhe sigurinë e plotë në internet.

Kjo është për shkak se përdoruesit përpiqen të gjejnë mënyra për të parandaluar rrjedhjen e WebRTC.

Si të shmangni rrjedhjen në WebRTC?

Meqenëse rrjedhja në WebRTC është një shqetësim serioz për përdoruesit e VPN, është e rëndësishme që çështja të merret menjëherë. Për fat të mirë, ka masa parandaluese përmes të cilave ju mund të çaktivizoni rrjedhjen e WebRTC në Firefox, si dhe në shfletuesin Chrome.

 Mësoni si të parandaloni rrjedhjet e WebRTC në shfletuesit Firefox dhe Chrome.

Meqenëse teknologjia nuk është zbatuar në të gjithë shfletuesit e internetit të përdorura zakonisht, përdoruesit mund të duhet të përmbahen në mjetet jo-WebRTC për të komunikuar me të dashurit e tyre.

Pavarësisht, për përdoruesit e VPN, rrjedhja e WebRTC mund të përkthehet në probleme të mëdha, kjo është arsyeja pse është e nevojshme që ata të ndërmarrin hapat e nevojshëm për të parandaluar rrjedhjen..

Dëshironi të rimarrni privatësinë tuaj në internet? Ju mund të dëshironi të kontrolloni udhëzuesit më poshtë:

no-log-img

PureVPN nuk ifiedertifikohet pa Log!

Politika e Jo-Log e PureVPN është vërtetuar nga një prej auditorëve kryesorë të pavarur me qendër në SHBA. Jo vetëm që është PureVPN më i shpejtë, por edhe një ofrues i verifikuar i No-Log VPN!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me