Farë është një VPN?
Një shpjegim i rrjetit privat virtual

A VPN, ose Rrjeti Virtual Privat është një teknologji e përdorur për të shtuar intimitetin dhe sigurinë në internet duke fshehur adresën tuaj të vërtetë IP dhe duke koduar trafikun tuaj. VPN gjithashtu ju mundësojnë të hyni në internet lirshëm dhe në mënyrë anonime, pa pasur nevojë të shqetësoheni për mbikëqyrjen ose censurimin.

Thënë robot Mësoni se çfarë është VPN në një Minutë

Farë është një VPN dhe Si funksionon?

Një VPN krijon një tunel virtual që shtrihet nga pajisja juaj në serverin e Internetit. Tuneli kodon të gjitha të dhënat që kalojnë përmes tij, duke parandaluar ISP-të, hakerët ose çdo shkelës të shikimit të veprimtarisë ose të dhënave tuaja.

IMG 1 Lidhje ISP

ISP-ja juaj nuk ofron ndonjë kriptim, gjë që i bën të dhënat tuaja të prekshme nga hakerat dhe kriminelët e tjerë kibernetikë.

2 Klient VPN

Kur vendosni dhe lidheni me klientin VPN, lidhja juaj sigurohet duke përdorur encryption 256-bit.

3 VPN Server

Lidhuni me rrjetin global të serverit VPN për të marrë një IP anonim dhe anashkaloni censurimet dhe blloqet e vendndodhjes.

Një VPN fsheh adresën tuaj të vërtetë IP, Ja si

Një nga arsyet më të zakonshme pse njerëzit përdorin një shërbim Virtual Private Network është të fshehin adresën IP aktuale të pajisjes së tyre. Pas lidhjes, të gjitha të dhënat tuaja kalojnë përmes një serveri të largët VPN. Pastaj ju cakton një adresë tjetër IP, duke fshehur identitetin tuaj të vërtetë në proces. Kjo do të thotë që palët e treta si faqet e internetit, kriminelët në internet dhe ISP-të do të jenë në gjendje të shohin adresën IP të serverit VPN në vend të IP-së tuaj origjinale. Rezultati? Ju jeni në gjendje të hyni në internet lirshëm, të shfletoni në mënyrë anonime, të shmangni reklamat e bezdisshme dhe shumë më tepër!

Doesfarë bën vpn & pse me duhet nje?

Një VPN shton shumë komoditete në jetën tuaj dixhitale, pa të cilat nuk mund të jetoni!

 • Kapërcyer blloqet e rajonit Liria juaj e Internetit rrezikohet nga censurimi ose kufizimet rajonale. Kërkojeni atë dhe shmangni çdo pengesë dixhitale duke përdorur një VPN.
 • Mbroni privatësinë Mbikëqyrja nga palët e treta ose qeveria është bërë një normë. Fshehni të gjitha aktivitetet tuaja në internet me IP të sigurt dhe anonimë.
 • Kriptoni të dhënat Nuk do të dëshironit që të dhënat tuaja të binin në duar të gabuara. Qëndro i mbrojtur nga vjedhja e të dhënave dhe përgjimi me kodimin AES.
 • Përmbajtja e rrjedhës Shtë një fakt i njohur që ISP-të qëllojnë të dhënat për të ruajtur bandën. Anashkaloni ISP duke goditur dhe shijoni përvojën transmetuese HD dhe 4K.
 • Bankar i Sigurt Banka juaj nuk mund gjithmonë t’ju mbrojë nga vjedhjet e identitetit ose mashtrimi. Shijoni transaksione të sigurta me një VPN.

Merrni PureVPN

Përfitimet e përdorimit të një rrjeti virtual virtual

Transmetoni të gjithë përmbajtjen tuaj të preferuar pa pasur frikë nga kufiri i gjerësisë së bandës ose blloqet e vendit.

Asnjëherë mos u shqetësoni për shkeljen e të dhënave me 256-bit sigurinë e kriptimit AES.

Gjithmonë mbani adresën IP dhe vendndodhjen tuaj të fshehur nga sytë e padëshiruar

Lidhuni me rrjetin tuaj të biznesit në një mjedis të sigurt dhe të sigurt.

Mbroni të gjitha pajisjet në shtëpinë tuaj kundër ndërhyrjeve të intimitetit.

Shmangni mbikëqyrjen e qeverisë, si dhe censurimin e Internetit

Një VPN Encrypts Data. Si më përfiton kjo?

Kriptimet ju shpëtojnë juve, familjen dhe biznesin tuaj nga rreziqet që rri në internet.

 • Ju mbron nga shkeljet e të dhënave
 • Ruan integritetin e të dhënave tuaja
 • Ju ndihmon për transaksione të sigurta
 • Siguron të dhënat nëpër pajisje të ndryshme
 • Parandalon humbjen e pronësisë intelektuale
 • Mban intimitetin tuaj të paprekur

Ashtë një legal VPN?

Ju e dini tani çfarë është VPN. Tani ju shqetësoheni nëse një VPN është plotësisht legal për t’u përdorur? VPN u krijua fillimisht për të siguruar aktivitete të sigurta të biznesit në internet. Tani, përdoret gjithashtu nga miliona përdorues për të mbrojtur integritetin e të dhënave të tyre dhe për të shmangur mbikëqyrjen e padëshiruar të palëve të treta. Pra, po është e ligjshme të përdoret.

A do të di ISP-ja ime në lidhje me mua duke përdorur një VPN?

ISP-ja juaj di për gjithçka që bëni në internet. Kjo është arsyeja pse ju duhet një VPN për të ndaluar ISP-në tuaj nga spiunimi i mëtejshëm. Kur lidheni me një VPN, ISP-ja juaj nuk do të jetë në gjendje të tregojë se çfarë po bëni në internet për shkak të kriptimit. E tëra ato do të dinë është se jeni duke përdorur një shërbim VPN.

Wuditja është e ligjshme VPN?

Protokollet VPN

Ne përdorim një shumëllojshmëri protokolesh të fuqishme VPN për të kriptuar trafikun dhe të dhënat që ju dërgoni përmes rrjetit tonë. Protocoldo protokoll ka grupin e vet të mirat dhe të këqijat kur bëhet fjalë për shpejtësinë, sigurinë dhe mbështetjen e pajisjes / OS.

 • PPTP

  Shtë një nga protokollet më të vjetër të VPN sot. PPTP siguron shpejtësi të shpejtë për transmetim, shkarkim dhe shfletim. Në fund të fundit, ajo përdor encryption të ulët.

 • L2TP

  L2TP / IPSec është një protokoll VPN më i besueshëm dhe më i sigurt se paraardhësi i tij, PPTP. Por siguria shtesë rezulton me shpejtësi më të ngadaltë.

 • SSTP

  SSTP jep nivele të larta sigurie si OpenVPN. Mund të hasni në çështje të shpejtësisë, përveç nëse keni një bandë të mjaftueshme.

 • OpenVPN

  OpenVPN është protokolli më i popullarizuar VPN atje. Shtë shumë e sigurt, e shpejtë dhe e pajtueshme me shumicën e platformave.

Proxy vs VPN

Shërbimet e prokurës janë ndërtuar për të fshehur vetëm adresën tuaj IP duke e maskuar atë. Por kjo është gjithçka që bën, asgjë më shumë!

Dije ndryshimin Proxy VPN
Kriptimi i të dhënave
Përputhshmëria me shumë pajisje
hD & Mundësia e transmetimit 4K
Virus & Mbrojtje nga malware
Parandalimi i rrëzimit të ISP
DNS & Mbrojtja e rrjedhjeve IPv6

Cila është më mirë, Tor ose një VPN?

Tor VS VPN

Ju dëshironi siguri dhe anonimatë, apo jo? Një VPN përdor lidhjen pikë-pikë në serverin e Internetit duke përdorur protokollet e sigurisë, kriptimin e AE dhe IP-të anonime. Si rezultat, është në gjendje t’ju siguroj sigurinë e Internetit, anonimitetin, si dhe shpejtësinë.

Tor, nga ana tjetër, i bën aktivitetet tuaja në internet anonime duke kursyer trafikun tuaj përmes një rrjeti relays (kompjuterë), të cilat nuk janë të koduara. Pra, ju mund të jeni në gjendje të shijoni anonimitetin, por me koston e sigurisë dhe shpejtësisë.

Karakteristikat që duhet të kenë një VPN të mirë

Një VPN e mirë është gjithmonë e armatosur me karakteristikat e duhura për të siguruar privatësinë dhe sigurinë e garantuar

Bandwidth

Ju nuk duhet të bëni kompromise në shkarkimin dhe shkarkimin e pakufizuar.

Serverat VPN

Sa më shumë të jetë numri i serverëve, aq më shumë vende mund të keni qasje.

shpejtësi

Do përdorues ka të drejtë të shijojë shpejtësinë optimale të shfletimit dhe transmetimit.

encryption

Asnjëherë mos u zgjidh për asgjë më pak se kriptimi i shkallës ushtarake.

pajtueshmëri

Përputhshmëria universale përkthehet në më shumë pajisje të mbrojtura nga VPN.

24-7 Mbështetje VPN

Gjithmonë duhet të jetë dikush që mund t’ju ndihmojë të mësoni truket.

Mësoni më shumë rreth VPN

 • Farë është Kriptimi
 • anonimitet
 • Vshtë e sigurt VPN?
 • A janë legalë të VPN-ve?
 • Si të merrni një VPN
 • Shfletoni në mënyrë anonime
 • Protokollet VPN
 • Testi i Shpejtësisë së VPN
 • VPN e Sigurt

Farë është një VPN
Pyetjet e bëra më shpesh

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me