Farë është e drejtë për privatësinë?

Kushtetuta e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ofron disa të drejta themelore. Këto të drejta, kur iu mohohen një individi, shkelin mbrojtjen e barabartë. Nëse një njësi ekonomike shkel të drejtën e intimitetit, ajo duhet të tregojë se veprimet e saj ishin të nevojshme për të mbrojtur një interes imponues.

E drejta e intimitetit është një element i traditave të ndryshme ligjore për të përmbajtur veprimet qeveritare dhe private që kërcënojnë privatësinë e individëve. Mbi 150 kushtetuta kombëtare përmendin të drejtën e privatësisë.

Në epokën dixhitale, të dhënat luajnë një rol të madh në jetën tonë të përditshme. Isshtë e pranishme në shumë mënyra të ndryshme siç janë, kur ne jemi duke bërë blerje në internet, duke ndarë skedarë me të tjerët, azhurnuar burimet tona sociale, dhe shumë më tepër. Në vitin 2013, Edward Snowden hapi një regjim të gjerë të programeve të mbikëqyrjes masive të qeverisë duke hapur një bisedë globale e cila ende po shpaloset sot.

Midis shumë të drejtave të tjera që u janë dhënë individëve, e drejta e parë është e drejta e privatësisë. Prandaj, ndryshimi i nëntë dhe amandamenti i katërmbëdhjetë saktësisht vërejnë se të drejtat, nëse nuk përmenden qartë në Kushtetutë, nuk do të thotë që njerëzit nuk i kanë ato. Prandaj, gjykatat në Sh.B.A kanë ndjekur atë arsyetim.

Të drejtat e intimitetit konsiderohen të drejta themelore. Disa të drejta themelore mbrohen sipas Kushtetutës. Prandaj, nëse u jepen disa njerëzve, por jo të tjerëve, atëherë është një shkelje e Kushtetutës.

e drejta e intimitetit

Pse është e rëndësishme për privatësinë e rëndësishme?

E drejta e privatësisë është një e drejtë themelore e secilit individ pa marrë parasysh se kush janë ose nga vijnë. Pa intimitet, nuk ka siguri, dhe kur nuk ka siguri, ne të gjithë jetojmë në një botë me kaos dhe kërcënim të vazhdueshëm.

Privatësia është shumë më tepër sesa që komentuesit dhe gjykata përjashtojnë. Intimiteti vendos një kufi mbi fuqinë, u jep respekt të tjerëve përreth jush, mban kufijtë e duhur shoqërorë, jep lirinë e mendimit dhe të fjalës, dhe më e rëndësishmja, një besim që po, ju jeni i sigurt.

E drejta kushtetuese për privatësinë

Të drejtat e intimitetit lidhen natyrshëm me teknologjinë e informacionit pasi jetojmë në një epokë ku proceset janë zhvendosur në internet. Ish-drejtori i asociuar i Gjykatës Supreme, Louis Brandeis, shkruan,

"Zbulimi dhe shpikja kanë bërë të mundur që Qeveria, përmes mjeteve shumë më të efektshme se sa të shtrihet në raft, të sigurojë një zbulim në gjykatë për atë që pëshpëritet në dollap."

Ndërsa Kushtetuta e Sh.B.A nuk përfshin në mënyrë të qartë të drejtën e privatësisë, Gjykata Supreme ka konstatuar se Kushtetuta indirekt jep një të drejtë të intimitetit ndaj ndërhyrjeve qeveritare nga Amandamenti i Parë, Ndryshimi i Tretë, Ndryshimi i Katërt dhe Ndryshimi i Pestë.

E drejta e intimitetit është aluduar në Ndryshimin e Katërt të Kushtetutës së SHBA, i cili përcakton,

E drejta e njerëzve për të qenë të sigurt në personat e tyre, shtëpitë, letrat dhe efektet, kundër kërkimeve dhe konfiskimeve të paarsyeshme, nuk do të cenohet, dhe asnjë Urdhëresë nuk do të lëshojë, por me një shkak të mundshëm, të mbështetur nga Betimi ose Pohimi, dhe veçanërisht duke përshkruar vendin që do të kontrollohet dhe personat ose gjërat që duhet të kapen

Amend Ndryshimi i katërt në Kushtetutën e SH.B.A. Drejta e Intimitetit – Wikipedia

Mbrojtja e të dhënave personale

Akti i Mbrojtjes së të Dhënave Personale, i miratuar në Mbretërinë e Bashkuar në 2018 është zbatimi i Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (UKR) dhe një hap drejt kontrollit se si përdoren informacionet tuaja personale nga organizatat, bizneset ose qeveria.

Ndërsa është një hap i rëndësishëm drejt mbrojtjes së intimitetit tuaj në internet, është thelbësore të kuptoni se si një përdorues, është përgjegjësia juaj të siguroheni për atë që ngarkoni në internet. Nëse vazhdoni të azhurnoni detajet kryesore të jetës tuaj të përditshme në internet, koncepti i intimitetit rregullon pa diskutim.

Intimiteti Online dhe GDPR

Intimiteti në internet dhe GDPR kanë shumë të përbashkëta. Pa privatësinë në internet, GDPR nuk do të arrinte objektivin e saj. Si një entitet që është përgjegjës për mbledhjen dhe përdorimin e të dhënave personale të përdoruesve, ekzistojnë rregulla të rrepta të quajtura “parime të mbrojtjes së të dhënave” që duhet të ndiqen:

 • Të dhënat duhet të përdoren në mënyrë të drejtë, legale dhe transparente
 • Të dhënat duhet të përdoren për të shprehura, shprehin qëllimet
 • Të dhënat duhet të përdoren vetëm për qëllimin e tij të synuar
 • Të dhënat duhet të jenë të sakta dhe të azhurnuara
 • Më e rëndësishmja, të dhënat duhet të trajtohen në atë mënyrë që të sigurojnë sigurinë e duhur, përfshirë mbrojtjen kundër përpunimit, qasjes, humbjes, shkatërrimit ose dëmtimit të paligjshëm ose të paautorizuar.

Ligji civil i mbrojtjes së privatësisë

Në Shtetet e Bashkuara, nuk ka asnjë legjislacion të vetëm themelor të intimitetit. Përkundrazi, SH.B.A. ndjek një qasje të një shteti nga shteti drejt privatësisë së të dhënave. Në të vërtetë, Sh.B.A varet nga një “kombinim i legjislacionit, rregullimit dhe vetë-rregullimit” sesa ndërhyrjes së qeverisë vetëm.

Në Shtetet e Bashkuara, ligjet më të spikatura kombëtare përfshijnë Aktin e Intimitetit 1974, Aktin për Mbrojtjen e Intimitetit 1980, Aktin për Mbrojtjen e Intimitetit të Fëmijëve, Aktin e Intimitetit të Komunikimeve Elektronike dhe Aktin e Ndarjes dhe Mbrojtjes së Inteligjencës në internet..

E drejta e publicitetit

“E drejta e publicitetit” është një formë e së drejtës së pronësisë intelektuale që mbron nga keqpërdorimi / mashtrimi i emrit, ngjashmërisë dhe ndoshta përshtypjeve të tjera të identitetit personal për përfitime personale..

Në Shtetet e Bashkuara, për fat të keq, e drejta e publicitetit ende nuk është njohur në nivelin federal nga një vendim ose praktikë gjyqësore. Sidoqoftë, e drejta e publicitetit është njohur me rregullore dhe / ose praktikë gjyqësore në shumicën e 50 shteteve individuale.

E drejta e publicitetit mund të shtrihet në disa tipare personale siç janë emri, pseudonimet, pseudonimet, zëri, nënshkrimi, ngjashmëria, fotografia ose tregues të tjerë të identitetit ose personalitetit. Sidoqoftë, ekziston një mospërputhje midis shteteve për çështjet e mëposhtme:

 1. Nëse e drejta mbijeton pas vdekjes dhe nëse po, për sa kohë.
 2. Pavarësisht nëse e drejta e publicitetit është e trashëgueshme (e trashëgueshme) dhe e caktueshme.

Amend Ndryshimi i katërt në Kushtetutën e SH.B.A. Drejta e Intimitetit – Wikipedia

Ndërsa e drejta e publicitetit nuk ushtrohet plotësisht, është e rëndësishme të kuptoni që privatësia është në duart tuaja. Sa më shumë të shfaqësh, aq më pak private bëhesh.

Produkte

 • Windows VPN
 • Mac VPN
 • Android VPN
 • iOS VPN
 • Zgjatja e Chrome
 • Zgjatje Firefox
 • Ruter VPN
 • Shtesa Kodi
 • Android TV VPN
 • Firestick TV VPN
 • Applet DDWRT
 • VPN Për Linux
 • Përkushtuar IP VPN
 • Lojëra VPN
 • Forcimi i portit
 • VPN e biznesit

Tools

 • Cila është IP-ja ime
 • Testi i rrjedhjes DNS
 • Test i rrjedhjes IPv6
 • Testi i Rrjedhjes në WebRTC

Mëso më shumë

 • Pse PureVPN
 • Wifi VPN
 • Farë është VPN
 • VPN e Sigurt
 • VPN anonime

Me e vizituara

 • Bleni VPN
 • USA VPN
 • VPN në Mbretërinë e Bashkuar
 • OpenVPN
 • Disney Plus VPN
 • Marrëveshjet e VPN
 • Netflix VPN
 • Shkarkoni VPN

Rreth PureVPN

 • Rreth Nesh
 • Salla e Shtypit
 • Shqyrtime PureVPN
 • Blog
 • Zbritja e studentëve
 • Asnjë Log çertifikuar

Ndihmë

 • Qendra e Mbështetjes
 • Na dërgoni me email

partnerët

 • Referoj një shoku
 • Programi i Filialit VPN
 • Bëhuni shitës
 • Zhvilluesit (API)
 • Programi i dhuratave të gabuara

Gjuhe: anglisht

 • français
 • anglisht
 • turk
 • عربى
 • Deutsch
 • Italiano
 • Nederlandse
 • ไทย
 • Português
 • Svenska
 • Dansk
 • Español
 • rusisht
 • korean
 • polonisht
 • finlandez

Lidhu me ne

Statusi i mbrojtjes së DMCA.com © 2007 – 2020 PureVPN Të gjitha të drejtat e rezervuara Regjistrimi i Kompanisë Nr: 1544568

 • Politika e privatësisë
 • Politika e rimbursimit
 • Politika e Filialit
 • Kushtet e përdorimit
 • sitemap
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me