Cila është Adresa ime IP?

000.00.000.00 Vendndodhja e adresës suaj IP: Ofruesi juaj i Shërbimit të Internetit ISP: IMG Cila është IP-ja ime – Një Mjet IP për kërkimin që tregon zonën tuaj / kodin postar, adresën e postës dhe vendin ku jeni të vendosur gjeografikisht. Për të qëndruar të sigurt në internet, duhet fshihni IP-në tuaj.

Mjetet e intimitetit PureVPN

  • Testi i Rrjedhjes në WebRTC
  • Testi i rrjedhjes DNS
  • Test i rrjedhjes IPv6
  • Cila është IP-ja ime

Shko te…..

  • Farë është një adresë IP?
  • Cilat janë adresat IPv4 dhe IPv6?
  • Cilat janë adresat IP dhe Publike?
  • adresat publike të IP mund të zbulojnë shumë për ju
  • Si të ndryshoni Adresën tuaj IP & Vendndodhja me VPN?
  • Merrni adresën IP private me PureVPN

Cila është IP-ja e Shpjeguar (Video):

Farë është një adresë IP?

Një adresë e Protokollit të Internetit, më e njohur si një adresa IP, është një identifikues unik i caktuar për çdo pajisje ose kompjuter. Adresat IP klasifikohen më tej në dy versione. IPv4 përbëhet vetëm nga etiketat numerike, siç janë 204.68.45.80. Adresa IPv6, nga ana tjetër, përbëhet nga një ndërthurje numerike, si dhe hexadecimal siç është 2001: db8: 85a3 :: 8a2e: 370: 7334

Përveç kësaj, dy lloje të ndryshme të IP-ve ju caktohen kur jeni i lidhur me një rrjet: IP publike dhe IP private. Ndër të dy, është adresa publike IP që ju lejon të lidheni me internet dhe të shfletoni lehtë.

Cilat janë adresat IPv4 dhe IPv6?

Ka një arsye pse Interneti ka dy versione të ndryshme të një adrese IP: IPv4 dhe IPv6.

Farë është IPv4?

Shtë versioni më i vjetër dhe i përdorur zakonisht.
Ka një madhësi prej 32 bitësh.
Ka një hapësirë ​​adrese prej 4,294,967,296 (232) kombinime unike.
Isshtë e përbërë nga shifra, duke filluar nga 0 deri në 255.
Isshtë i kufizuar në numër dhe, kështu, së shpejti do të ezaurohet.
Isshtë shkruar si 204.68.45.80

Farë është IPv6?

Ajo u krijua pothuajse tre dekada pas paraardhësit të saj
Ka një madhësi prej 128 bitësh.
Ajo ka një hapësirë ​​të gjerë adresash prej 340 kombinimesh unike të pavendosur.
Shtë i përbërë nga shifra, si dhe heksadecimal.
Do të duheshin miliarda dhe miliarda vjet që një pishinë IPv6 të dalë maksimalisht.
Writtenshtë shkruar si 2001: db8: 85a3: 8a2e: 370: 7334

Cilat janë adresat IP dhe Publike?

Cila është IP-ja ime

Cila është adresa IP private

Adresa IP private përdoren nga rrjetet private për të identifikuar dhe shkëmbyer të dhëna midis pajisjeve (p.sh. printera, tableta, etj.) që janë në të njëjtin rrjet. Computerdo kompjuter ose çdo pajisje tjetër në një rrjet ka një adresë IP unike private që i është caktuar asaj nga ruteri përmes protokollit DHCP. Asgjë jashtë rrjetit lokal nuk mund të identifikojë ose të lidhet me këto pajisje.

Cila është adresa e IP Publike

Adresat publike të IP caktohen nga Ofruesi juaj i Shërbimit të Internetit (ISP). Theshtë IP që ju lejon të lidheni me Internet dhe të kërkoni në internet. Devicedo pajisje në një rrjet lokal ndan të njëjtën adresë IP publike për t’u lidhur në Internet pasi që ruteri vetë ndan të njëjtin IP.

Adresat Publike të IP mund të zbulojnë shumë për ju!

Të dhënat janë malli i ri (tregtia). Ja si e juaja adresa IP publike po i shtohet kësaj tregtie në rritje:

Vendndodhja e adresës IP

Nga vendi dhe shteti juaj deri tek kodi juaj postar dhe rruga, adresa juaj publike publike zbulon gjithçka në lidhje me vendndodhjen tuaj. Ai, në fund të fundit, e vë në rrezik intimitetin tuaj pasi janë informacionet që u japin qasje të lehtë kriminelëve në internet pajisjen tuaj.

Aktivitetet e Internetit

Kërkimet që bëni në internet, faqet e internetit që vizitoni dhe historia e uebit që po ruhet në shfletuesin tuaj, gjithçka ruhet dhe gjurmohet. Në fakt, disa qeveri kërkojnë që ISP-të të regjistrojnë të dhënat.

Sjellja e blerjes

Nuk është vetëm demografia juaj, por reklamuesit po monitorojnë sjelljen, interesin dhe preferencat tuaja personale të blerjes. Ai jo vetëm që e vë në rrezik privatësinë tuaj, por gjithashtu lejon që palët e treta të ndikojnë në mendimin dhe interesin tuaj personal.

Si të ndryshoni Adresën tuaj IP & Vendndodhja me VPN?

Shtë e thjeshtë për të prishur ose ndryshuar IP-në tuaj dhe, kështu, vendndodhjen virtuale. Ajo që ju nevojitet thjesht është një rrjet virtual privat (VPN). Një VPN nuk zëvendëson vetëm IP-në tuaj aktuale me një adresë IP anonime. Ajo gjithashtu drejton trafikun tuaj të internetit përmes një serveri VPN që kodon trafikun (të dhënat) dhe fsheh çdo gjë që bëni në internet. Këtu mund ta gjeni:

Hapi 1 Nisni VPN hapi 2 Lidhu me çdo server hapi 3 Shijoni Shfletimin Privat

Merrni adresën IP private me PureVPN

PureVPN u ofron përdoruesve një përvojë në internet si askush tjetër. Me IP private të rezervuara, përdoruesit mund të lidhen me çdo server PureVPN dhe të fitojnë lidhje të menjëhershme pasi IP-të janë të rezervuara vetëm për përdoruesit e PureVPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me