A janë legal VPN?


A janë legalë të VPN-ve?

Po pyesni veten "A janë legalë VPN në vendin tim?" Lexoni më tej për të zbuluar!


Rrjetet private virtuale, më shpesh të njohur si VPN, janë të shkëlqyeshëm për ruajtjen e intimitetit dhe shmangien e kufizimeve të vendndodhjes në Internet. Këto mjete të fuqishme jo vetëm që fshehin adresën tuaj të IP por edhe encryptojnë të gjithë trafikun tuaj për t’i bërë aktivitetet tuaja në internet anonime.

Megjithëse VPN sigurojnë një bollëk përfitimesh dhe janë përgjithësisht të ligjshme, një numër vendesh nuk i ndalojnë ato të përdoren. Pra, nëse kërkoni informacione për ligjshmërinë e VPN në vendin tuaj, ju keni ardhur në vendin e duhur.

A janë legalë të VPN-ve

Sidoqoftë, para se të diskutojmë se ku lejohet ose ndalohet saktësisht përdorimi i një VPN, le të përgjigjemi së pari se cila është ndoshta pyetja më e kërkuar në internet, duke pasur parasysh rritjen e mprehtë të përpjekjeve të mbikëqyrjes dhe censurimit …

A janë legalë të VPN-ve?

Po! VPN-të janë të ligjshme në pjesën dërrmuese të vendeve në botë, por përdorimi i tij për çdo lloj aktiviteti të paligjshëm nuk lejohet. Do të thotë që nëse nuk vlen asgjë për një VPN, mund dhe do të ndiqesh penalisht nga ligji.

Pra, ndërsa një VPN mund të ndihmojë në mbrojtjen e identitetit tuaj në internet dhe të dhënave personale nga sytë e çmendur, të përfshiheni në aktivitete të paligjshme si shitja e drogës, përhapja e programeve me qëllim të keq, ose përfshirja në aktivitete joetike si kërcitja, ngacmimi, hakmarrja ose vjedhja e të dhënave me shumë mundësi do t’ju ​​marrin në telashe serioze juridike.

Mjerisht, ka disa vende ku përdorimi i një VPN është i paligjshëm, por kjo ka të bëjë më shumë me ta që duan të mbajnë një vëmendje të ngushtë në aktivitetet në internet të qytetarëve të tyre dhe kontrollojnë se cilat informacione kanë ata të hyjnë në.

Përdorimet legjitime të një VPN

Një koncept i gabuar i zakonshëm kur bëhet fjalë për VPN është se ato janë të nevojshme vetëm nga nerds ose individë të fshehur në bodrumet e tyre dhe të kënaqin në një lloj aktiviteti të paligjshëm. Sidoqoftë, asgjë nuk mund të jetë më larg nga e vërteta. Ashtu si me ndonjë shpikje apo krijim, asgjë nuk është në thelb e keqe. Bëhet fjalë për mënyrën sesi njerëzit e përdorin atë.

Këtu janë disa përdorime të njohura të një VPN:

2. Qasja në faqet e internetit të bllokuara

Duke përdorur një VPN, mund të qaseni në të gjitha faqet e internetit, shërbimet dhe aplikacionet për të shijuar përmbajtjen që dëshironi nga çdo cep i botës. Ai ndryshon adresën tuaj IP në cilindo vend të zgjedhjes suaj, duke ju lejuar të keni qasje në përmbajtjen që dëshironi menjëherë.

4. Gjeni oferta të lira në internet

Nëse jeni duke kërkuar për marrëveshje të lirë në internet, një VPN është shpëtuesi juaj! Thjesht lidheni me serverat VPN në lokacione të ndryshme dhe krahasoni çmimet që po merrni për të kursyer të mëdha në biletat e fluturimit, qiratë e makinave, abonimet e programeve, etj..

 • të gjithë
 • A
 • B
 • C
 • D
 • E
 • F
 • G
 • H
 • unë
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • Q
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • X
 • Y
 • Z

Vendet ku VPN janë të paligjshme

Vendet e mëposhtme janë tërbuar nga përdorimi i VPN-ve dhe kanë krijuar një ndalim të pjesshëm ose të plotë për to:

KOREA VERIORE A është legal VPN në Korenë e Veriut? jo

Koreja e Veriut ka intranetin e vet për qytetarët, ndërsa aksesi i vërtetë në internet është i rezervuar vetëm për zyrtarë të nivelit të lartë. Pra, VPN-të janë të ndaluara në vend, megjithëse të huajt mund të lejohen të përdorin këto mjete.

IRAQ A është legal VPN në Irak? jo

Për qytetarët irakianë, censura në internet është një pjesë e pashmangshme e jetës së tyre. Në një përpjekje për të ndaluar grupin ekstremist militant ISIS dhe për të monitoruar çdo përdorues të Internetit, qeveria ka ndaluar VPNs plotësisht.

BELARUS A është legal VPN në Bjellorusi? jo

Pas gjurmëve të Kinës dhe Rusisë, Bjellorusia ka ndaluar gjithashtu VPN dhe Tor, si pjesë e përpjekjeve të tyre për të parandaluar qytetarët të përdorin mjete anonimizuese për të hyrë në faqet e internetit të listave të zeza.

OMAN A është legal VPN në Oman? jo

Qeveria e Omanit censon në mënyrë aktive internetin, dhe ndërsa VPN nuk janë saktësisht të paligjshme për institucionet publike dhe private, përdorimi i këtyre shërbimeve është i ndaluar për individët.

KINA A është legal VPN në Kinë? jo

Për të mos lejuar që qytetarët të anashkalojnë Firewall-in e Madh, të gjitha VPN të paautorizuara janë ndaluar në Kinë. Në fakt, ofruesit e VPN duhet të licencohen zyrtarisht nga qeveria në mënyrë që të operojnë në vend.

TURKMENISTAN A është VPN legal në Tukrmenistan? jo

Turkmenistani ka vetëm një ISP të kontrolluar nga qeveria që bën mbikëqyrjen dhe bllokimin e një ushtrimi më të lehtë. Përpjekjet për të përdorur VPN dhe proxies për të marrë censurimin e Internetit në vend janë të bllokuara dhe mund të çojnë në pasoja të rënda.

RUSI A është legal VPN në Rusi? jo

Rregulloret e reja të Rusisë kërkojnë nga ofruesit e VPN të regjistrohen pranë autoriteteve dhe të bllokojnë hyrjen në faqet e internetit të listës së zezë. Për më tepër, përdoruesit duhet të paguajnë gjobë të rëndë nëse kapen duke përdorur VPN të sanksionuara jo qeveritare.

EMIRATAT E BASHKUARA T UN BASHKUARA A është legal VPN në Emiratet e Bashkuara Arabe? jo

Një nga vendet e pakta me ligje që kanë të bëjnë me përdorimin e VPN, Emiratet e Bashkuara Arabe miratuan një ligj të ri që thotë që përdoruesit e VPN mund të burgosen dhe gjobiten deri në 500,000 dollarë nëse gjenden të kryejnë një krim. Institucionet, bankat dhe kompanitë, megjithatë, mund të përdorin VPN lirisht.

IRAN A është legal VPN në Iran? jo

Irani ka miratuar një ligj të rreptë në lidhje me përdorimin e VPN që ndalon qytetarët të përdorin VPN të cilat nuk janë të sanksionuara nga qeveria. Mosrespektimi i këtij ligji do të rezultojë me burgim prej 91 ditësh deri në një vit. Zyrtarët e qeverisë iraniane, megjithatë, nuk kanë shumë kujdes për ligjet e tyre të censurës dhe vazhdojnë t’i përdorin këto mjete.

TURQIA A është legal VPN në Turqi? jo

Meqenëse Interneti është censuruar shumë në Turqi, përdorimi i VPN për të hyrë në rrjetet e mediave sociale si Twitter, WhatsApp dhe Facebook është i popullarizuar në mesin e qytetarëve. Sidoqoftë, Tor së bashku me disa ofrues të VPN janë bllokuar në vend për të parandaluar anashkalimin e censurës qeveritare.

Vendi nuk u gjet!

Vendet ku VPN-të janë legale

Vendet e mëposhtme nuk kanë ligje që ndalojnë përdorimin e VPN-ve dhe qytetarët e tyre mund t’i përdorin ato pa pasur nevojë të shqetësohen për ndonjë pasojë ligjore:

AFGHANISTAN A është VPN legal në Afganistan? po

Ndërsa qeveria afgane është e rreptë kur bëhet fjalë për faqe në internet si ato që lidhen me pornografinë, alkoolin, bixhozin, etj. Përdorimi i VPN-ve është akoma i ligjshëm në vend.

SHQIPRI A është legal VPN në Shqipëri? po

Kushtetuta e Shqipërisë mbron të drejtën e qytetarëve të saj për lirinë e fjalës dhe shtypit. Jo vetëm që Interneti është i lirë nga censura e qeverisë, por edhe VPN-të janë plotësisht të ligjshme.

ALGERIA A është legal VPN në Algjeri? po

Në Algjeri, ISP-të u kërkohet të rregullojnë dhe monitorojnë përmbajtjen në internet, dhe megjithëse ka pasur disa incidente të qeverisë që bllokojnë site të caktuara, aktualisht nuk ka ndalime për VPN.

ANDORRA A është legal VPN në Andorra? po

Andorra, një nga vendet më të depërtuara në internet në botë, nuk ka censurë në internet ose mbikëqyrje të qeverisë. Gjithashtu, VPN-të janë të ligjshme për t’u përdorur.

ANGOLA A është legal VPN në Angolë? po

Megjithëse VPN-të janë legale në Angolë, vendi ka bërë tituj për përpjekjen për të kërcënuar lirinë e fjalës dhe qasjen në informacion.

ANTIGUA DHE BARBUDA A është legal VPN në Antigua dhe Barbuda? po

Qytetarët janë në gjendje të shijojnë një qasje të pakontrolluar në internet në Antigua dhe Barbuda. Për më tepër, përdorimi i VPN nuk është i paligjshëm.

ARGENTINA A është legal VPN në Argjentinë? po

Nuk ka ndalime për përdorimin e VPN-ve në Argjentinë, por janë propozuar ligje që mund ta bëjnë censurimin në internet një realitet.

Armenia është VPN legal në Armeni? po

Ka prova të dokumentuara për filtrimin e Internetit në Armeni, dhe media sociale gjithashtu është bllokuar në të kaluarën. Përdorimi i një VPN është i ligjshëm, megjithatë.

ARUBA A është legal VPN në Aruba? po

Qytetarët mund të hyjnë në internet me liri të plotë në Aruba. Plus, përdorimi i VPN-ve gjithashtu është i lejuar.

AUSTRALIA A është VPN Ligjore në Australi? po

Edhe pse bllokimi i faqeve në internet po përdoret në Australi, dhe telcot kërkohet të ruajnë metadatat e klientëve për të paktën dy vjet, VPN-të janë akoma ligjore dhe vazhdojnë të përdoren nga shumë qytetarë.

Austri A është legal VPN në Austri? po

Përdorimi i një VPN është plotësisht i ligjshëm në Austri, dhe kushtetuta e vendit mbron të drejtën e qytetarëve të saj për fjalën e lirë dhe shtypin.

Azerbajxhani është VPN legal në Azerbajxhan? po

Azerbajxhani censuron rëndë internetin, përfshirë mediat opozitare dhe faqet e mediave sociale. Qeveria gjithashtu bllokon aktivistët në internet, por fatmirësisht VPN-të ende nuk janë bërë të paligjshme.

Bahreini A është legal VPN në Bahrein? po

Nuk ka ligje që pengojnë përdorimin e VPN-ve në Bahrein edhe pse qeveria censuron në mënyrë aktive shtypin dhe Internetin.

Bangladeshi A është legal VPN në Bangladesh? po

Qeveria e Bangladeshit ka qenë e njohur që bllokon mediat sociale duke përfshirë WhatsApp dhe Facebook në të kaluarën. Në fakt, ata dikur madje gabimisht ndërpresë plotësisht hyrjen në internet! Përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në Bangladesh, megjithëse.

A është legal legal VPN në Barbados? po

Qytetarët e Barbados mund të hyjnë në internet pa asnjë kufizim. Përdorimi i VPN është gjithashtu plotësisht i ligjshëm.

Belgjika A është legal VPN në Belgjikë? po

Edhe pse ka raportime për censurim të Internetit në Belgjikë, përdorimi i VPN nuk do t’ju ulë për ndonjë problem juridik.

Belize A është legal VPN në Belize? po

Pavarësisht që qeveria vendos disa kufizime në aksesin në Internet dhe bllokon shërbimet e VoIP, përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në Belize.

Benin A është legal VPN në Benin? po

Nuk ka asnjë provë që qeveria të përpiqet të censurojë Internetin, dhe VPN-të aktualisht janë të ligjshme për t’u përdorur në Benin.

Bhutan A është legal VPN në Butan? po

Megjithëse përdorimi i VPN është i ligjshëm në Bhutan, qeveria herë pas here bllokon përmbajtjen që ai konsideron fyese për shtetin.

Bolivia A është legal VPN në Bolivi? po

Ndërsa qeveria Boliviane bën gazetarë censurues dhe madje po bën presion për monitorimin e mediave sociale, përdorimi i VPN-ve është akoma i ligjshëm.

Bosnja dhe Hercegovina A është legal VPN në Bosnjë dhe Hercegovinë? po

Edhe pse qeveria e Bosnjës dhe Hercegovinës ka miratuar një legjislacion që kriminalizon përmbajtjen e mediave sociale, nuk ka raportime për censurim në internet. Gjithashtu, përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm.

Botsvana A është legal VPN në Botsvana? po

Aktualisht, nuk ka censurë të Internetit të mandatuar nga qeveria në Botsvana dhe përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm gjithashtu.

Brazili është VPN legal në Brazil? po

Qeveria braziliane është përpjekur të prezantojë legjislacionin që do t’i jepte asaj fuqi për të kontrolluar dhe censuruar Internetin. Ata gjithashtu ndaluan WhatsApp disa herë në 2016. Sidoqoftë, nuk ka asnjë ligj që ndalon qytetarët të përdorin VPN.

Brunei A është legal VPN në Brunei? po

Ndërsa qeveria monitoron në mënyrë aktive përdorimin e internetit të qytetarëve të saj, VPN-të janë akoma ligjore për t’u përdorur në Brunei.

Bullgaria është e ligjshme VPN në Bullgari? po

Qeveria bullgare monitoron nga afër veprimtarinë në internet të qytetarëve të saj dhe u kërkon ISP-ve që të ofrojnë qasje në të gjithë trafikun e Internetit në kohë reale. Përdorimi i VPN-ve aktualisht është i ligjshëm.

Burkina Faso A është legal VPN në Burkina Faso? po

Në Burkina Faso, depërtimi në internet është shumë i ulët me vetëm 11.2% të popullsisë që përdorin internetin që nga viti 2017. Për më tepër, përdorimi i VPN është krejtësisht i ligjshëm në vend.

Burundi A është legal VPN në Burundi? po

Vetëm një përqindje e vogël e popullsisë përdorin Internetin në Burundi, por ata provojnë censurë. Në vitin 2015, qeveria bllokoi hyrjen në WhatsApp dhe Viber. Përdorimi i VPN-ve, megjithatë, është i ligjshëm.

Kamboxhia A është VPN Ligjore në Kamboxhi? po

Qeveria e Kamboxhias monitoron dhe kontrollon veprimtarinë në internet. Në fakt, ka pasur shumë raste që anëtarët e opozitës po arrestohen për postimet e tyre në Facebook. Sidoqoftë, përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në vend.

Kameruni A është legal VPN në Kamerun? po

Qeveria kamerune ka bllokuar aksesin në internet disa herë në rajone të Anglofonit të vendit, duke prekur rreth 20% të popullsisë së vendit. VPN-të mund të përdoren me ligj, megjithëse.

Kanada është VPN Ligjore në Kanada? po

Ndërsa qeveria kanadeze është thirrur të ndalojë përdorimin e VPN-ve, asnjë iniciativë e tillë nuk ka filluar. Në kohën e këtij shkrimi, përdorimi i VPN-ve është legal në Kanada.

Kepi ​​Verde A është legal VPN në Cape Verde? po

Nuk ka raporte se qeveria që detyron censurimin e përdoruesve të Internetit në Cape Verde. Përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm gjithashtu.

Republika e Afrikës Qendrore A është e ligjshme VPN në Republikën e Afrikës Qendrore? po

Qytetarët e Republikës së Afrikës Qendrore mund të përdorin VPN në mënyrë të ligjshme, megjithëse qeveria është përpjekur të censurojë qytetarët e saj në të kaluarën, kryesisht përmes ndalimit të mesazheve me tekst.

Adad A është VPN legal në adad? po

Ndërsa përdorimi i një VPN është i ligjshëm në adad, qeveria aktivizon censurimin e hyrjes në internet të qytetarëve të saj, veçanërisht gjatë protestave ose zgjedhjeve. Kohët e fundit, ata ndaluan aplikacionet e mesazheve sociale dhe BBC në të gjithë vendin.

Kili A është legal VPN në Kili? po

Përdorimi i VPN është i ligjshëm në Kili, megjithëse qeveria ka monitoruar përdorimin e mediave sociale të qytetarëve të saj në të kaluarën.

Kolumbia A është legal VPN në Kolumbi? po

Kolumbianët janë në gjendje të hyjnë në internet lirshëm pa ndonjë ndërhyrje ose kufizim nga qeveria. Përdorimi i VPN-ve është gjithashtu i ligjshëm. Ndërsa vendi bëri lajme për ndalimin e Bitcoin vitin e kaluar, ajo tani e ka mbështetur ndalimin dhe vendosi të taksojë Bitcoin.

Commonwealth of the Bahamas A është VPN Ligjor në Commonwealth të Bahamas? po

Ndërsa qeveria ka provuar të imponojë censurë në internet në të kaluarën, VPN-të janë të ligjshme për t’u përdorur në Bahamas.

Komoret A është legal VPN në Komorë? po

Qytetarët e Komorëve gëzojnë qasje të pensensuar në internet dhe ende nuk është bërë asnjë veprim nga qeveria për të paligjuar VPN-të.

Republika Demokratike e Kongos A është e ligjshme VPN në Republikën Demokratike të Kongos? po

Edhe pse mbylljet në internet dhe blloqet e mediave sociale janë një dukuri e zakonshme në Republikën Demokratike të Kongos, VPN-të janë akoma ligjore për t’u përdorur në vend.

Republika e Kongos A është e ligjshme VPN në Republikën e Kongos? po

Qeveria e Republikës së Kongos censuron në mënyrë aktive internetin dhe shpesh ka përdorur masën për ta mbyllur plotësisht, veçanërisht në përgjigje të protestave të përhapura. Sidoqoftë, përdorimi i VPN vazhdon të jetë i ligjshëm në vend.

Kosta Rika A është legal VPN në Kosta Rika? po

Përdorimi i VPNS është i ligjshëm në Kosta Rika, megjithëse qeveria ka marrë kritika për ligjin e saj të krimit në internet që kërcënon të drejtën e qytetarëve për lirinë e Internetit.

Côte d’Ivoire A është legal VPN në Côte d’Ivoire? po

Nuk ka raporte të dokumentuara të censurimit të Internetit në Côte d’Ivoire dhe qytetarët mund të përdorin VPNs legalisht.

Kroacia është e ligjshme VPN në Kroaci? po

VPN-të janë të ligjshme për t’u përdorur në Kroaci dhe qytetarët janë në gjendje të hyjnë në internet pa ndërhyrje nga qeveria ose censura.

Kuba A është legal VPN në Kubë? po

Ndërsa qeveria e Kubës është e njohur për censurimin e madh të Internetit, përdorimi i VPN-ve është akoma i lejuar në vend.

Curacao A është legal VPN në Curacao? po

Situata e lirisë së shtypit në Curacao është alarmante pasi gazetarët po kërcënohen të ndalojnë raportimin për disa aktivitete. Për fat të mirë, VPN-të ende nuk janë bërë të paligjshme.

Qiproja është e ligjshme VPN në Qipro? po

Interneti në Qipro nuk i nënshtrohet asnjë kufizimi të qeverisë dhe VPN-të janë plotësisht të ligjshme për t’u përdorur gjithashtu.

Republika Czecheke është VPN Ligjore në Republikën Czecheke? po

Republika Czecheke ka një nga nivelet më të ulëta të censurës në internet, por liria në internet e qytetarëve të saj ra nën kërcënim kur qeveria u përpoq të prezantonte një sistem që do ta bënte identifikimin në Internet të detyrueshëm për çdo përdorues. Përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në vend, megjithatë.

Danimarka A është legal VPN në Danimarkë? po

Për vite me radhë, qeveria e Danimarkës bllokon në mënyrë aktive faqet e internetit. Ata madje kohët e fundit miratuan një ligj të ri që mund të çojë në censurë të konsiderueshme në internet. Përdorimi i VPN, megjithatë, është akoma i ligjshëm në vend.

Xhibuti A është legal VPN në Xhibuti? po

Meqenëse qytetarëve të Xhibuti shërbehen nga një ISP e vetme në pronësi të qeverisë, ata nuk do të gëzojnë qasje të pakufizuar në internet dhe detyrohen të paguajnë çmime të larta. Përdorimi i VPN-ve është krejtësisht i ligjshëm, sidoqoftë.

Dominica A është legal VPN në Dominica? po

Qytetarët janë në gjendje të hyjnë në internet me liri të plotë në Dominica. Përdorimi i VPN-ve është gjithashtu i ligjshëm.

Republika Dominikane A është VPN Ligjore në Republikën Dominikane? po

Qytetarët e Republikës Dominikane nuk i nënshtrohen çdo censure censurimi në internet dhe mund të përdorin VPN në mënyrë legale.

Ekuador A është VPN legal në Ekuador? po

Në vitin 2016, një dokument i zbuluar zbuloi se Shoqata e Ofruesve të Internetit të Ekuador (AEPROVI) bashkëpunoi me qeverinë e Ekuadorit për të bllokuar faqe të caktuara me kërkesën e tyre. Sidoqoftë, përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në vend.

Egjipti është legal VPN në Egjipt? po

Edhe pse Egjipti ka një histori të dokumentuar mirë për shkeljen e të drejtës së shtypit të qytetarëve të saj, përdorimi i VPN ende nuk duhet të bëhet i paligjshëm. Kur bëhet fjalë për censurimin në internet, qeveria e Egjiptit bllokoi thirrjet me zë të bëra mbi Skype, Facebook Messenger, FaceTime, Viber dhe WhatsApp vitin e kaluar.

El Salvador A është VPN legal në El Salvador? po

Ndërsa El Salvador ka qenë në lajme për çështje që lidhen me lirinë e informacionit në vend, përdorimi i VPN-ve është plotësisht i ligjshëm.

Guinea Ekuatoriale A është VPN Ligjore në Guinea Ekuatoriale? po

Perfectlyshtë krejtësisht e ligjshme të përdorni VPN në Guinea Ekuatoriale, megjithëse qeveria ka një reputacion për të kufizuar lirinë e fjalës dhe shtypit të qytetarëve të saj.

Eritrea A është legal VPN në Eritrea? po

Përkundër faktit se vetëm 1% e qytetarëve kanë qasje në Internet në Eritrea, ajo njihet si vendi më i censuruar në botë nga Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve. Në kohën e këtij shkrimi, përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm.

Estonia A është legal VPN në Estoni? po

Estonia është një nga vendet më të lira në botë kur bëhet fjalë për qasjen dhe përdorimin e Internetit. Në fakt, ajo u rendit e para së bashku me Islandën në Indeksin Liria në Net Net 2017. Siç e prisni, qytetarët mund të përdorin VPN në mënyrë legale.

Etiopia A është VPN Ligjore në Etiopi? po

Përdorimi i VPN-ve aktualisht është i lejuar në Etiopi. Sidoqoftë, sa kohë do të qëndrojë në këtë mënyrë është e pasigurt duke marrë parasysh se si qeveria jo vetëm që ndaloi shërbimet e palëve të treta VoIP si Skype, por edhe kriminalizoi përdorimin e tyre!

Fixhi është VPN legal në Fixhi? po

Nuk ka raporte të besueshme për censurimin e vendosur nga qeveria në internet në Fixhi dhe përdorimi i VPN është gjithashtu i ligjshëm.

Finlanda A është legal VPN në Finlandë? po

Ndërsa është e ligjshme të përdorni VPN, ka pasur disa raste të raportuara të censurimit në internet nga qeveria. Për shembull, filtri i pornografisë për fëmijë në Finlandë që ngjalli polemikë pasi njerëzit mendonin se shumë faqe në internet ishin censuruar gabimisht.

Franca është e ligjshme VPN në Francë? po

Qeveria Franceze kohët e fundit miratoi dhe miratoi një projekt-ligj kundër antiterrorit për të zgjeruar fuqitë e mbikëqyrjes policore, dhe bllokoi mbi 2.700 faqe në internet në vitin 2016. Sidoqoftë, përdorimi i VPN-ve është akoma legal në vend..

Gaboni është legal VPN në Gabon? po

Gabon ka bërë lajme për imponimin e një shtetrrethimi 12-orësh në internet dhe bllokimin e përhershëm të faqeve të mediave sociale si Facebook. Përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm.

Gambia A është legal VPN në Gambia? po

A është legal VPN në Gambia? po

Xhorxhia është VPN legal në Gjeorgji? po

Edhe pse qeveria ka parë mbrapa dhe për sa i përket censurimit dhe mbikëqyrjes së Internetit, përdorimi i VPN-ve është legal në Gjeorgji.

Gjermania është e ligjshme VPN në Gjermani? po

Ndërsa Gjermania ka zbatuar një ligj të ri që lejon qeverinë të censurojë median sociale, përdorimi i VPN-ve nuk është i paligjshëm në vend.

Gana A është legal VPN në Ganë? po

Gana njihet gjerësisht si një nga vendet më përparimtare të Afrikës kur bëhet fjalë për demokracinë dhe lirinë, kështu që përdorimi i VPN është plotësisht i ligjshëm. Sidoqoftë, shumë ishin të befasuar me synimin e qeverisë për të mbyllur mediat sociale gjatë zgjedhjeve.

Greqia është e ligjshme VPN në Greqi? po

Ka prova që sugjerojnë se qeveria e Greqisë po përpiqet të censurojë internetin përmes bllokimit të përmbajtjes në shkallë të gjerë. Përdorimi i VPN-ve, megjithatë, është ende i ligjshëm në vend.

Grenada A është legal VPN në Grenada? po

Megjithëse qeveria e Grenada ka miratuar një ligj për të ndëshkuar njerëzit me burgime të gjata ose gjobë të rëndë për përmbajtje fyese në internet, përdorimi i VPN-ve është akoma i ligjshëm.

Guatemala A është legal VPN në Guatemalë? po

Guatemala është e njohur për shkelje rutinore të lirisë së fjalës dhe privatësisë individuale të qytetarëve të saj. Përdorimi i VPN, megjithatë, është plotësisht i ligjshëm.

Guinea A është legal VPN në Guinea? po

Qytetarët e Guinesë marrin qasje të pakufizuar në internet dhe mund të përdorin VPN në mënyrë legale brenda vendit.

Guinea-Bissau A është legal VPN në Guinea-Bissau? po

Përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në Guinea-Bissau dhe nuk ka raporte për ndërhyrje të qeverisë në internet.

Guajana A është legal VPN në Guajana? po

Qeveria e Guajanës as kufizon dhe as censuron internetin. Për më tepër, përdorimi i VPN-ve aktualisht është i ligjshëm.

Haiti A është legal VPN në Haiti? po

Përdorimi i VPN-ve është plotësisht i ligjshëm në Haiti dhe nuk ka raporte të qeverisë që përpiqen të kufizojnë përdorimin e Internetit.

Hondurasi është VPN Ligjor në Honduras? po

Kongresi i Hondurasit aktualisht po debaton për një projekt-ligj që do të cenonte lirinë e shprehjes së qytetarëve të saj. Sidoqoftë, përdorimi i VPN është legal tani.

Hungaria është e ligjshme VPN në Hungari? po

Edhe pse qeveria kohët e fundit miratoi rregulla të reja të mbikqyrjes dhe kriptimit, VPN-të janë akoma ligjore në Hungari.

Islanda A është VPN Ligjore në Islandë? po

Islanda është një nga vendet më të lira në botë kur bëhet fjalë për qasjen dhe përdorimin e Internetit. Pra, nuk do të befasohet që përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në vend.

India është VPN Ligjore në Indi? po

Megjithëse përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në Indi, censura në internet praktikohet selektivisht nga qeveria.

Indonezia A është e ligjshme VPN në Indonezi? po

Qytetarët e Indonezisë gjithashtu përballen me censurë në internet, me uebfaqe si Netflix, Vimeo dhe YouTube të bllokuar nga qeveria. Sidoqoftë, këto mund të arrihen me VPN pasi përdorimi i tyre ende nuk është bërë i paligjshëm.

Irlanda është e ligjshme VPN në Irlandë? po

Ndërsa ekziston një censurë në internet në Irlandë, VPN-të janë plotësisht të ligjshme dhe mund të përdoren nga qytetarët.

Izraeli është legal VPN në Izrael? po

Ndërsa Izraeli kohët e fundit miratoi ligjet e censurës në internet për të trajtuar krimin në internet, përdorimi i VPN-ve është akoma legal në vend.

Italia është e ligjshme VPN në Itali? po

Përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në Itali dhe nuk ka pasur ndonjë raport të qeverisë që ndërhyn në internet.

Xhamajka A është legal VPN në Xhamajka? po

Nuk ka raporte për censurimin e internetit në Xhamajka nga qeveria. Përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm gjithashtu.

Japonia është e ligjshme VPN në Japoni? po

Interneti në Japoni është përgjithësisht i lirë nga censura e qeverisë dhe përdorimi i VPN-ve në vend është gjithashtu i ligjshëm.

Jordan është legal VPN në Jordan? po

Qeveria e Jordanisë imponon ca censurë në internet, veçanërisht kur bëhet fjalë për çështje politike. Sidoqoftë, përdorimi i VPN është akoma i ligjshëm.

Kazakistani është VPN legal në Kazakistan? po

Ndërsa përdorimi i VPN është i ligjshëm në Kazakistan, qeveria bën censurimin aktiv të Internetit. Për shembull, sulmet e fundit të mediave sociale që synuan aktivistët e të drejtave të njeriut.

Kenia A është legal VPN në Kenia? po

Një studim i fundit nga OONI tregoi “pothuajse asnjë shenjë censure në internet” në Kenia. Siç pritej, përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në vend.

Kiribati A është legal VPN në Kiribati? po

Nuk ka raporte për censurimin e internetit në Kiribati nga qeveria. Gjithashtu, qytetarët e Kiribati lejohen të përdorin VPN.

Kosova është e ligjshme VPN në Kosovë? po

Ligji për përgjimin e telekomunikacionit në Kosovë u jep autoriteteve qasje në të gjitha të dhënat e komunikimit, duke ngritur shqetësime për privatësinë për qytetarët e saj. Megjithatë, përkundër kësaj, përdorimi i VPN-ve është akoma i ligjshëm.

Kuvajti A është legal VPN në Kuvajt? po

Qeveria e Kuvajtit censuron në mënyrë aktive internetin, me ligjin e saj të ri për krimin në internet që kufizon fjalën e lirë dhe shënjestron aktivistët në internet. Për fat të mirë, përdorimi i VPN është ende i ligjshëm në vend.

Kirgistani A është legal VPN në Kirgistan? po

Qeveria e Kirgistanit angazhohet në censurë në internet dhe kjo është veçanërisht e vërtetë kur bëhet fjalë për gazetari. Sidoqoftë, nuk ka asnjë ligj që ndalon përdorimin e VPN-ve.

Laos A është legal VPN në Laos? po

Qeveria e Laos censuron rëndë qytetarët e saj dhe përdorimin e tyre të internetit. Për fat të mirë, përdorimi i VPN-ve është akoma i ligjshëm.

Letonia A është legal VPN në Letoni? po

Nuk ka raporte për censurë ose ndërhyrje të qeverisë në internet në Letoni. Përdorimi i VPN-ve është gjithashtu i ligjshëm.

Libani është i ligjshëm VPN në Liban? po

Libani është i njohur për censurën e tij dhe qeveria madje ka provuar edhe një herë ta bëjë përdorimin e VoIP të paligjshëm. Megjithatë, përdorimi i VPN-ve lejohet në vend.

Lesoto A është legal VPN në Lesoto? po

Qytetarët e Lesoto janë në gjendje të përdorin internetin pa censurë qeveritare. Për më tepër, përdorimi i VPN-ve është krejtësisht i ligjshëm.

Liberia është VPN Ligjore në Liberi? po

Ndërsa qytetarët e Liberisë provojnë mbikëqyrje dhe censurë në internet në duart e qeverisë, përdorimi i VPN-ve është akoma legal. Qeveria ka qenë gjithashtu e njohur të censurojë shtypin.

Libia është e ligjshme VPN në Libi? po

Interneti në Libi nuk është i lirë nga ndërhyrjet dhe kufizimet e qeverisë. Fatmirësisht, VPN-të janë akoma ligjore në vend.

Lihtenshtajni A është legal VPN në Lihtenshtajn? po

Lihtenshtajni është i njohur për lirinë e shtypit dhe mungesën e censurës qeveritare në internet. Përdorimi i VPN-ve është gjithashtu i ligjshëm.

Lituania është e ligjshme VPN në Lituani? po

Qytetarët e Lituanisë në përgjithësi gëzojnë qasje të pakufizuar në internet dhe mund të përdorin VPN gjithashtu edhe me ligj.

Luksemburgu A është legal legal VPN në Luksemburg? po

Nuk ka raporte të besueshme të qeverisë së Luksemburgut që censuron internetin. Përdorimi i VPN-ve është gjithashtu i ligjshëm.

Maqedonia është e ligjshme VPN në Maqedoni? po

Qytetarët e Maqedonisë janë në gjendje të përdorin internetin pa censurë qeveritare. Për më tepër, përdorimi i VPN-ve lejohet në vend.

Madagaskari A është VPN legal në Madagaskar? po

Megjithëse censura e mediave është e përhapur në Madagaskar, qeveria ende nuk ka vendosur ndonjë kufizim në përdorimin e Internetit. Përdorimi i VPN-ve është plotësisht i ligjshëm.

MALAWI A është legal VPN në Malavi? po

Nuk ka raporte që qeveria të ndërhyjë në hyrjen në internet të qytetarëve ose të vendosë censurë në internet. Përdorimi i VPN është gjithashtu i ligjshëm në Malawi.

MALAYSIA A është legal VPN në Malajzi? po

Malajzia ka pasur probleme me censurimin e Internetit në të kaluarën dhe ligji i saj i fundit për lajme kundër rreme ngre shqetësime rreth censurimit të mediave. Përdorimi i VPN-ve është akoma legal, sidoqoftë.

MALDIVES A është VPN legal në Maldive? po

Qeveria e Maldiveve shpesh bllokon faqet e internetit që konsiderohen pornografike ose antislamike, por përdorimi i VPN-ve nuk është bërë akoma i paligjshëm.

MALI A është legal VPN në Mali? po

Nuk ka raporte që qeveria të ndërhyjë në përdorimin e qytetarëve të saj në internet, dhe përdorimi i VPN-ve është gjithashtu legal në Mali.

MALTA A është legal VPN në Maltë? po

Ndërsa qytetarët e Maltës mund të përdorin ligjërisht VPN, ekzistojnë disa shqetësime në lidhje me censurimin e Internetit. Shumë pretendojnë se ligjet e reja të mediave përbëjnë një kërcënim serioz për liritë e Internetit, ndërsa qeveria Maltese e mohon këtë duke thënë se nuk janë të interesuar të censurojnë Internetin.

Ishujt Marshall A është VPN Legal në Ishujt Marshall? po

Nuk ka raporte që qeveria të përpiqet të kufizojë hyrjen e qytetarëve të saj në internet, dhe përdorimi i VPN-ve është gjithashtu i ligjshëm në Ishujt Marshall.

MAURITANIA A është legal VPN në Mauritania? po

Megjithëse përdorimi i VPN-ve është i lejuar me ligj, Mauritania ka një të kaluar të lidhur me censurimin e Internetit. Ka pasur raporte që qeveria shkel të drejtat dixhitale dhe shtypi vetë-censuron mbulimin e saj të çështjeve për shkak të frikës nga ligjet e reja të vendit për krimin në internet.

MAURITIUS A është VPN legal në Mauritius? po

Mauritius herë pas here imponon kufizime në internet, përfshirë filtrimin e përmbajtjes. Sidoqoftë, nuk ka ndonjë raport të qeverisë që censuron në mënyrë aktive internetin, dhe përdorimi i VPN është i ligjshëm gjithashtu në vend.

MEXICO A është legal VPN në Meksikë? po

Qytetarët e Meksikës, në përgjithësi, kanë qasje të pakufizuar në internet dhe mund të përdorin VPN gjithashtu edhe legalisht. Sidoqoftë, situata mund të ndryshojë pasi raportet e qeverisë duke përdorur softuer mbikëqyrje për të spiunuar aktivistë të shquar dhe gazetarë së fundmi janë shfaqur.

MIKRONESIA A është legal VPN në Mikronezi? po

Nuk ka raporte të dokumentuara të qeverisë që përpiqen të ndërhyjnë në përdorimin e internetit të qytetarëve të saj, dhe përdorimi i VPN-ve është gjithashtu legal..

MOLDOVA A është legal VPN në Moldavi? po

Në vitin 2016, një ligj i miratuar nga qeveria mori kritika nga disa media dhe organizata që pretenduan se do të çojë në shkelje të intimitetit dhe censurim të rëndë. Përdorimi i VPN-ve është akoma i ligjshëm në Moldavi, megjithatë.

MONACO A është legal VPN në Monako? po

Nuk ka raporte të besueshme të qeverisë Monako që censurojnë përdorimin e qytetarëve të saj të Internetit. Gjithashtu, VPN-të janë plotësisht të ligjshme.

MONGOLIA A është legal VPN në Mongoli? po

Qeveria e Mongolisë censuron në mënyrë aktive qytetarët e saj përdorimin e Internetit dhe madje ka ndaluar një listë me 774 fjalë dhe fraza në internet. Pavarësisht, përdorimi i VPN-ve është akoma i ligjshëm në Mongoli.

MONTENEGRO A është VPN legal në Mal të Zi? po

Ka pasur raporte për kufizimet e internetit që po vendosen ndaj qytetarëve të Malit të Zi. Kohët e fundit, qeveria bllokoi aplikacionet e mesazheve si WhatsApp dhe Viber në ditën e zgjedhjeve. Edhe kështu, VPN-të janë të ligjshme për t’u përdorur në vend.

MOROCCO A është legal VPN në Marok? po

Ndërsa VPN-të janë të ligjshme në Marok, vendi ka qenë në lajme për ndalimin e Skype, Viber dhe aplikacione të ngjashme të komunikimit VoIP. Për më tepër, gazetarët vetë-censurojnë raportimin e tyre për çështje të ndjeshme, pasi shteti ndëshkon raporte të fryra dhe hetuese.

MOZAMBIQUE A është VPN legal në Mozambik? po

Me qeverinë e Mozambikut të spiunojë aktivitetet e qytetarëve të saj në internet, përdorimi i VPN është zgjidhja e vetme, dhe për fat të mirë, ato ende nuk janë bërë të paligjshme në vend.

MYANMAR A është VPN legal në Myanmar? po

Myanmar ka një histori kur bëhet fjalë për censurimin e internetit, megjithëse qeveria po bëhet më pak kufizuese kur bëhet fjalë për të drejtat e qytetarëve të saj. Përdorimi i VPN-ve është gjithashtu i ligjshëm.

NAMIBIA A është legal VPN në Namibi? po

Qytetarëve të Namibisë u lejohet të përdorin VPN dhe të gëzojnë qasje në internet pa ndonjë kufizim të vendosur nga qeveria.

NAURU A është legal VPN në Nauru? po

Nauru ka vendosur kufizime në internet në të kaluarën, përfshirë ndalimin e faqeve të mediave sociale si Facebook. Përdorimi i VPN-ve, megjithatë, është ende i ligjshëm në vend.

NEPAL A është VPN legal në Nepal? po

Ndërsa Nepal nuk monitoron në mënyrë aktive veprimtarinë e Internetit, qeveria e ka bërë të qartë qëllimin e saj për të censuruar aktivitetet e qytetarëve të saj në internet. Për fat të mirë, përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm.

HETELANë A është VPN legal në Hollandë? po

Nuk ka raporte të besueshme të qeverisë së Hollandës që përpiqen të vendosin kufizime në internet. Për më tepër, përdorimi i VPN-ve është legal këtu.

ZEALAND I RI A është VPN legal në Zelandën e Re? po

Ndërsa qeveria e Zelandës së Re është e njohur për të monitoruar aktivitetet e qytetarëve të saj në internet, nuk ka asnjë provë të besueshme të censurimit në internet. Përdorimi i VPN është gjithashtu i ligjshëm në vend.

NIKARAGUA A është legal VPN në Nikaragua? po

Qeveria e Nikaragua nuk kufizon ose monitoron aktivitetet në internet të qytetarëve të saj dhe lejon përdorimin e VPN-ve.

NIGER A është legal VPN në Niger? po

A e dini se vetëm 2% e popullsisë së përgjithshme përdor internetin në Niger? Dhe për fat të mirë, ata janë në gjendje ta bëjnë këtë pa asnjë kufizim dhe censurë. Përdorimi i VPN-ve është gjithashtu legal këtu.

NIGERIA A është legal VPN në Nigeri? po

Ndërsa qeveria e Nigerisë ka një qëndrim të diskutueshëm për lirinë e shprehjes, veçanërisht kur bëhet fjalë për mediat sociale, përdorimi i VPN-ve është akoma i ligjshëm në vend.

Norvegji A është VPN legal në Norvegji? po

Norvegjia, me një nga nivelet më të larta të depërtimit në internet në botë, u jep qytetarëve të saj lirinë për të hyrë në internet pa asnjë kufizim dhe censurë. Përdorimi i VPN-ve është gjithashtu i ligjshëm.

PAKISTAN A është VPN legal në Pakistan? po

Qeveria e Pakistanit ka bllokuar një numër faqesh kryesore si YouTube, Twitter dhe Facebook në të kaluarën. Ata gjithashtu përdorin filtrimin e internetit në mënyrë që të bllokojnë përdoruesit nga hyrja në disa site dhe përmbajtje të caktuara. Përdorimi i VPN-ve nuk është akoma i jashtëligjshëm, sidoqoftë.

PALAU A është legal VPN në Palau? po

Nuk ka raporte të besueshme të qeverisë Palau që censurojnë internetin dhe qytetarët lejohen me ligj të përdorin VPN gjithashtu.

PALESTINE A është VPN legal në shtetin e Palestinës? po

Qeveria e Palestinës censuron në mënyrë aktive internetin dhe median. Shumë faqe në internet janë mbyllur gjithashtu për arsye politike. Sidoqoftë, përdorimi i VPN-ve është akoma legal këtu.

PANAMA A është legal VPN në Panama? po

Qeveria e Panamasë nuk i censuron qytetarët e saj hyrje në internet dhe gjithashtu u lejon atyre të përdorin VPN në mënyrë legale.

PAPUA GUINEA E RE A është VPN legal në Papua Guinea e Re? po

Nuk ka raporte që sugjerojnë që Papua Guinea e Re kufizon hyrjen e qytetarëve të saj në Internet, megjithëse ligji i ri i krimit në internet i vendit ka ngritur shqetësime për rritjen e censurës. Pavarësisht, përdorimi i VPN-ve është akoma legal.

PARAGUAY A është VPN legal në Paraguai? po

Qytetarët e Paraguait janë në gjendje të gëzojnë qasje të pensensuar në internet. Përdorimi i VPN-ve është gjithashtu plotësisht e ligjshme këtu.

PERU A është legal VPN në Peru? po

Nuk ka raporte të dokumentuara të qeverisë së Perusë që përpiqen të kufizojnë aktivitetet e qytetarëve të saj në internet, dhe përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm gjithashtu.

PHILIPPINES A është VPN legal në Filipine? po

Kohët e fundit, liria e Internetit është përmirësuar në Filipine pasi asnjë përpjekje nuk është bërë nga qeveria për të kufizuar hyrjen e qytetarëve të saj në Internet. VPN-të janë gjithashtu të ligjshme për t’u përdorur në vend.

POLANDI A është legal VPN në Poloni? po

Ndërsa qeveria e Polonisë kohët e fundit miratoi një ligj të ri për të rritur mbikëqyrjen e qeverisë përkundër shqetësimeve të intimitetit, VPN-të janë akoma ligjore në vend.

PORTUGAL A është VPN legal në Portugali? po

Nuk ka raporte të qeverisë Portugeze që censurojnë në mënyrë aktive internetin dhe përdorimi i VPN-ve është gjithashtu legal këtu.

KATAR A është legal VPN në Katar? po

Ndërsa VPN-të janë të ligjshme për t’u përdorur në Katar, qytetarët duhet të përballen me censurim. Qeveria udhëzon ISP-të që të bllokojnë disa faqe në internet me përmbajtje që konsiderohen pornografike ose antislamike, megjithëse faqet e internetit të padëmshme gjithashtu janë në shënjestër pa ndonjë sqarim.

ROMANIA A është legal VPN në Rumani? po

Qeveria Rumune vuri në fuqi legjislacionin e saj të ri të lojërave të fatit në 2015, e cila nga atëherë ka intensifikuar shqetësimet rreth censurës. Sidoqoftë, përdorimi i VPN-ve do të ndalohet ende në vend.

RWANDA A është legal VPN në Ruanda? ju

Ka prova që sugjerojnë se qeveria Ruandës spiunon aktivisht qytetarët e saj dhe bllokon faqet e internetit të lajmeve. Përdorimi i VPN është i ligjshëm edhe këtu.

SHITJET E SHENJTS DHE NEVIS Is A është VPN Ligjore në Saint Kitts dhe Nevis? po

Qytetarët e Saint Kitts dhe Nevis gëzojnë qasje të pakufizuar në internet dhe me ligj u lejohet të përdorin VPN.

SAINT LUCIA A është legal VPN në Shën Lucia? po

Nuk ka raporte të qeverisë së Saint Lucia që vendos kufizime në qasjen e qytetarëve të saj në Internet. Përdorimi i VPN-ve është gjithashtu legal këtu.

SHENJT V VINCENT DHE GRENADINES A është VPN legal në Shën Vincent dhe Grenadinet? po

Shën Vincent dhe Grenadines kohët e fundit kaluan një projekt-ligj për krimin në internet që lejon dënime me burg deri në dy vjet për shpifje në internet, duke paraqitur një kërcënim serioz për debatin publik dhe rrjedhën e lirë të informacionit dhe lajmeve. Përdorimi i VPN-ve është akoma legal, sidoqoftë

SAMOA A është legal VPN në Samoa? po

Nuk ka raporte të dokumentuara të qeverisë Samoane që vendos kufizime në përdorimin e qytetarëve të saj në internet. Gjithashtu, përdorimi i VPN-ve në vend është plotësisht i ligjshëm.

SAN MARINO A është legal VPN në San Marino? po

Qytetarët e San Marino kanë mundësi të hyjnë në internet pa iu nënshtruar censurës së imponuar nga qeveria. Përdorimi i VPN është gjithashtu i ligjshëm këtu.

SAO TOME DHE PRINCIPE A është legal VPN në Sao Tome dhe Principe? po

Qeveria e Sao Tome dhe Principe nuk ndërhyn me Internetin në vend dhe lejon përdorimin e VPN-ve.

SAUDI ARABIA A është VPN legal në Arabinë Saudite? po

I njohur për censurimin e aktiviteteve në internet të qytetarëve të saj, Arabia Saudite ka bllokuar mbi 5.5 milion faqe në internet dhe lidhje të brendshme që nga fillimi i vitit 2008. Suruditërisht, përdorimi i VPN ende nuk duhet të bëhet i paligjshëm në vend.

SENEGAL A është VPN legal në Senegal? po

Jo vetëm që liria e shtypit cenohet në mënyrë rutinore në Senegal, por edhe ligjet lejojnë që qeveria të rrisë censurën nëse dëshirojnë të.

SERBIA A është legal VPN në Serbi? po

Edhe pse përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në Serbi, qeveria shkel në mënyrë rutinore lirinë e fjalës së qytetarëve të saj në internet.

SEYCHELLES A është legal VPN në Seychelles? po

Qeveria e Seychelles përpiqet në mënyrë aktive të kufizojë hyrjen e qytetarëve të saj në internet, veçanërisht kur bëhet fjalë për heshtjen e aktivistëve të opozitës. Përdorimi i VPN-ve është akoma i ligjshëm këtu, megjithatë.

SIERRA LEONE A është legal VPN në Sierra Leone? po

Qytetarët e Sierra Leone mund të përdorin internetin pa ndonjë kufizim ose censurë. Përdorimi i VPN është gjithashtu i ligjshëm në vend.

SINGAPORE A është legal VPN në Singapor? po

Qeveria e Singaporit është e njohur për censurimin në mënyrë aktive të përdorimit të qytetarëve të saj të Internetit. Jo vetëm që synojnë aktivistët e qeverisë, por mbyllin edhe faqet e internetit politike. Pavarësisht, përdorimi i VPN-ve është akoma legal.

SINT MAARTEN A është VPN legal në Sint Maarten? po

Qytetarët e Sint Maarten gëzojnë qasje të pakufizuar në internet dhe me ligj u lejohet të përdorin VPN.

SLOVAKIA A është legal VPN në Sllovaki? po

Qytetarët e Sllovakisë nuk kanë pse të shqetësohen për censurimin dhe kufizimet e qeverisë. Për më tepër, përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në vend.

SLOVENIA A është legal VPN në Slloveni? po

VPN-të janë plotësisht të ligjshme në Slloveni dhe qeveria nuk e censuron përdorimin e qytetarëve të saj në internet.

Ishujt SOLOMON A është legal VPN në Ishujt Solomon? po

Nuk ka raporte të besueshme të qeverisë që vendosin kufizime në përdorimin e qytetarëve të saj të Internetit. Përdorimi i VPN është gjithashtu i ligjshëm në Ishujt Solomon.

SOMALI A është legal VPN në Somali? po

Somali është i njohur për censurimin aktiv të Internetit, me qeverinë që bllokon hyrjen në faqet e lajmeve. Përdorimi i VPN-ve, megjithatë, është ende i ligjshëm në vend.

Afrika e Jugut A është legal VPN në Afrikën e Jugut? po

Ndërsa qeveria e Afrikës së Jugut nuk ka aq kufizime në internet sa disa vende të tjera në këtë listë, “Bill Censura e Internetit” është kritikuar gjerësisht. Përdorimi i VPN-ve është gjithashtu i ligjshëm në vend.

Koreja Jugore A është legal VPN në Korenë e Jugut? po

Edhe pse Koreja e Jugut është e njohur për censurimin dhe monitorimin e internetit, qytetarëve të saj u lejohet ligjërisht të përdorin VPN.

SUDANI Jugor A është legal VPN në Sudanin e Jugut? po

Qytetarët e Sudanit të Jugut përjetojnë censurë në internet, me qeverinë bllokimin e disa faqeve të internetit të lajmeve. Megjithatë, përdorimi i VPN-ve është plotësisht legal këtu.

SPANJI A është legal VPN në Spanjë? po

Interneti në Spanjë është përgjithësisht i lirë nga çdo lloj kufizimi, megjithëse vendi bëri lajme për bllokimin e faqeve të pavarësisë Katalanase. Gjithashtu, përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në vend.

SRI LANKA A është legal VPN në Sri Lanka? po

Qeveria e Sri Lanka ka censuruar përdorimin e qytetarëve të saj të Internetit në të kaluarën. Në fakt, ata madje kanë bllokuar hyrjen në disa faqe të internetit. Sidoqoftë, përdorimi i VPN-ve është akoma i ligjshëm.

SUDAN A është legal VPN në Sudan? po

Ndërsa qytetarët e Sudanit i nënshtrohen llojeve të ndryshme të censurimit të Internetit, përdorimi i VPN është akoma i ligjshëm në vend.

SURINAME A është legal VPN në Suriname? po

Qeveria e Suriname nuk censuron përdorimin e qytetarëve të saj në Internet. Për më tepër, përdorimi i VPN-ve është legal këtu.

SWAZILAND A është legal VPN në Swaziland? po

Përdorimi i VPN është plotësisht i ligjshëm në Swaziland dhe qytetarët e tij janë në gjendje të përdorin internetin pa ndonjë censurë.

SWEDEN A është legal VPN në Suedi? po

Qytetarët e Suedisë marrin qasje të pakufizuar në internet dhe mund të përdorin legalisht VPN në vend.

SWITZERLAND A është VPN legal në Zvicër? po

Vitet e fundit, Interneti në Zvicër është bërë gjithnjë e më kufizues. Vetëm kohët e fundit, një projektligj që propozonte censurimin e internetit për të mbrojtur lojërat e fatit të brendshëm u miratua në parlament. VPN-të janë akoma ligjore këtu, sidoqoftë.

Siria A është legal VPN në Siri? po

Qytetarët e Sirisë përjetojnë censurë dhe monitorim në internet. Incidentet e shkeljeve të të drejtave të njeriut gjithashtu janë në rritje. Sidoqoftë, VPN-të janë akoma ligjore në vend.

TAIWAN A është VPN legal në Tajvan? po

Megjithëse Tajvani nuk e kufizon përdorimin e qytetarëve të tij në internet, ai është përpjekur ta bëjë këtë në të kaluarën duke propozuar një Ligj të Listës së Zezë në Internet i cili takoi rezistencë të fortë. Përdorimi i VPN-ve është akoma legal, sidoqoftë.

TAJIKISTAN A është VPN Ligjor në Taxhikistan? po

Taxhikistani është i njohur për censurimin e tij në internet dhe ligjërisht lejon qytetarët e tij të përdorin VPN. Sidoqoftë, idea e krijimit të një porte të dhënash të kontrolluar nga qeveria ka ngritur shqetësime për lirinë e fjalës dhe privatësinë në vend.

TANZANIA A është legal VPN në Tanzani? po

Tanzania censuron në mënyrë aktive internetin dhe situata vetëm se po keqësohet me kohën. VPN-të janë të ligjshme për t’u përdorur këtu.

THAILAND A është VPN legal në Tajlandë? po

Ka pasur raporte për arrestime të blogerëve dhe ISP që bllokojnë faqet e internetit në Tajlandë. Sidoqoftë, përdorimi i VPN-ve është i ligjshëm në vend.

TIMOR-LESTE A është legal VPN në Timor-Leste? po

Qytetarët e Timor-Leste gëzojnë qasje të pensensuar në internet dhe lejohen ligjërisht të përdorin VPN.

TOGO A është legal VPN në Togo? po

Qeveria e Togo nuk imponon censurë përdorimin e qytetarëve të saj të Internetit. Për më tepër, VPN-të janë plotësisht të ligjshme në vend.

TONGO A është legal VPN në Tonga? po

Edhe pse qeveria e Tonga miratoi ligje në vitin 2015 që lejojnë atë të kontrollojë hyrjen në internet në vend, VPN-të janë akoma ligjore për t’u përdorur këtu.

TRINIDAD DHE TOBAGO A është legal VPN në Trinidad dhe Tobago? po

Qytetarët e Trinidad dhe Tobago marrin qasje të pakufizuar në internet dhe lejohen ligjërisht të përdorin VPN në vend.

TUNISIA A është legal VPN në Tunizi? po

Ndërsa Tunizia ka ndërmarrë hapa drastikë për të kthyer mbrapa censurën në internet dhe për të promovuar aksesin në internet, korniza ligjore e vendit paraqet një kërcënim të rëndësishëm për lirinë e Internetit. Sidoqoftë, përdorimi i VPN-ve është legal këtu.

TUVALU A është legal VPN në Tuvalu? po

Qytetarët e Tuvalu marrin qasje të pakufizuar në internet dhe u lejohet ligjërisht të përdorin VPN në vend.

UGANDA A është legal VPN në Uganda? po

Qeveria e Ugandës censuron në mënyrë aktive përdorimin e qytetarëve të saj të Internetit dhe madje bllokon faqet e mediave sociale gjatë zgjedhjeve. Sidoqoftë, përdorimi i VPN-ve është legal këtu.

UKRAINE A është legal VPN në Ukrainë? po

Ndërsa Ukraina ka bërë lajme për bllokimin e faqeve të internetit të njohura të Rusisë në Internet, përdorimi i VPN-të ende nuk është bërë i paligjshëm.

KINGDOMI I BASHKUAR është VPN Ligjor në Mbretërinë e Bashkuar?

Me hyrjen në fuqi të Aktit të Fuqive Hetuese, aktivitetet e Internetit të qytetarëve në Mbretërinë e Bashkuar mund të monitorohen nga qeveria. Mbretëria e Bashkuar gjithashtu bëri lajme në të kaluarën kur transportuesit celular bllokuan disa VPN. Përdorimi i VPN-ve, megjithatë, mbetet i ligjshëm në vend.

SHTETET E BASHKUARA T AM AMERIKA A është legal VPN në Shtetet e Bashkuara të Amerikës? po

Megjithëse qeveria nuk censon aktivisht aktivitetet e qytetarëve të saj në internet, shfuqizimi i kohëve të fundit i rregullave të intimitetit të brezit të gjerë do të thotë që ISP-të lejohen të monitorojnë përdoruesit e saj. Për fat të mirë, nuk ka asnjë ligj që ndalon përdorimin e VPN-ve.

URUGUAY A është legal VPN në Uruguaj? po

Nuk ka raporte që qeveria e Uruguajit të imponojë censurë në internet. Për më tepër, VPN-të janë plotësisht të ligjshme në vend.

UZBEKISTAN A është VPN legal në Uzbekistan? po

Qeveria e Uzbekistanit censuron në mënyrë rutinore veprimtarinë e qytetarëve të saj në internet dhe ka bllokuar faqet e internetit të Skype, WhatsApp dhe lajmeve në të kaluarën. Përdorimi i VPN-ve, megjithatë, është ende i ligjshëm në vend.

VANUATU A është legal VPN në Vanuatu? po

Qytetarët e Vanuatu janë në gjendje të gëzojnë qasje të pakufizuar në internet dhe lejohen ligjërisht të përdorin VPN në vend.

VITIKANI QYTET A është VPN legal në qytetin e Vatikanit? po

Nuk ka raporte që Qyteti Vatikan të imponojë censurë në internet. Për më tepër, përdorimi i VPN-ve është legal këtu.

VENEZUELA A është VPN Ligjore në Venezuelë? po

Venezuela është e njohur për bllokimin në mënyrë rutinore të faqeve të mediave sociale si WhatsApp dhe Facebook. Qeveria lejon me ligj që qytetarët të përdorin VPN gjithashtu.

VIETNAM A është VPN legal në Vietnam? po

Qytetarët e Vietnamit përjetojnë censurë në internet, me miratimin e Dekretit të diskutueshëm të Internetit që ndalon faqet e mediave sociale dhe bloget për të diskutuar çështjet aktuale. Megjithatë, përdorimi i VPN-ve mbetet i ligjshëm në vend.

JEMEN A është legal VPN në Jemen? po

Ka pasur përpjekje nga Militia Houthi për të zbatuar një ndalim të plotë të përdorimit të Internetit, megjithëse përdorimi i VPN-ve ende nuk duhet të bëhet i paligjshëm.

ZAMBIA A është legal VPN në Zambia? po

Censura e Internetit ka qenë gjithmonë një çështje në Zambia, me qeverinë që ndalon faqet e internetit për arsye politike. Përdorimi i VPN-ve, sidoqoftë, është plotësisht legal këtu.

ZIMBABWE A është VPN legal në Zimbabve? po

Zimbabve është i njohur për censurimin në mënyrë aktive të përdorimit të qytetarëve të saj të Internetit, dhe madje ka ndaluar aplikacione sociale si WhatsApp, veçanërisht gjatë protestave. Sidoqoftë, përdorimi i VPN-ve mbetet i ligjshëm në vend.

Vendi nuk u gjet!

FJALA PRFUNDIMTARE

Informacioni i dhënë më lart nuk përbën këshilla juridike dhe është vetëm për qëllime edukative. Responsibilityshtë përgjegjësia juaj si një qytetar i mirë të jeni të vetëdijshëm për të gjitha ligjet dhe rregulloret në fuqi të vendit tuaj. Prandaj, sigurohuni që gjithmonë të konsultoheni me një profesionist juridik të licencuar dhe të kualifikuar nëse keni nevojë për ndihmë ose këshilla.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map