A është i sigurt Wifi ime? Si të siguroni Rrjetin Home WiFi në hapa të thjeshtë?

Këtu keni një listë themelore kontrolli që duhet të ndiqni për të siguruar rrjetin tuaj pa tel:

 • Gjithmonë ndryshoni në mënyrë periodike emrin e rrjetit tuaj shtëpiak (SSID).
 • Gjithmonë krijoni një fjalëkalim unik dhe të fortë dhe azhurnoni atë shpesh.
 • Gjithmonë përdorni dhe aktivizoni Encryption më të fortë të Rrjetit.
 • Filtroni adresën MAC në rrjetin tuaj.
 • Asnjëherë mos i ndani kredencialet e rrjetit tuaj me mysafirët tuaj.
 • Kufizoni gamën tuaj të sinjalit pa tel.
 • Fikni Wifi-in tuaj kur nuk jeni në shtëpi.
 • Mbani të azhurnuar firmware-un e routerit tuaj.
 • Përdorni produkte të sigurisë së Rrjetit siç është një VPN për siguri maksimale.

Për më shumë informacion, lexoni udhëzuesin e hollësishëm më poshtë se si të siguroni wifi-në tuaj.

Lidhja Wi-Fi e siguruar me kodimin e klasës ushtarake të PureVPN.

Si funksionon siguria e Wi Fi?

WiFi është pika e hyrjes më e kërkuar që kriminelët kibernetikë përdorin për të depërtuar në lidhjen tuaj Wi-Fi për të fituar të dhëna si një fjalëkalim (Shmangni përdorimin e çdo informacioni personal (p.sh., emrin e një kafshë shtëpiake) për fjalëkalimin) përmes ruterit tuaj. Whatfarë është ironike është se hakerat arrijnë ta bëjnë këtë pa hedhur asnjë hap brenda shtëpisë tuaj për të marrë fjalëkalimin tuaj dhe të hakmojnë ruterin tuaj pa qenë fizikisht atje.

Ndërsa teknologjia përparon, varësia jonë nga rrjeti i sigurt Wi-Fi i sigurt përmes një ruteri ose ndonjë pajisjeje rritet. Një lidhje e sigurt Wi-Fi funksionon duke kriptuar aktivitetet tuaja të internetit me kodimin AES 256-bit. Pasi të lidheni me rrjetin me rrjetin VPN të instaluar në ruterin tuaj ose ndonjë pajisje, komunikimet tuaja në internet si fjalëkalimi po udhëtojnë përpara dhe me radhë përmes kalimit të sigurt të Wi-Fi wireless të rrjetit.

Sa e pasigurt është Rrjeti Wireless WiFi Publik?

Shkalla e mbulimit publik të rrjetit pa tel Wi-Fi përmes një ruteri ose ndonjë pajisjeje dhe lehtësia e tij, të dy vijnë me një çmim. Të njëjtat arsye pse pikat e pasigurta të rrjetit pa tel Wi-Fi përmes një ruteri ose ndonjë pajisjeje janë të dëshirueshme për përdoruesit është ajo që tërheq hakerat, pasi një rrjet publik pa tel Wi-Fi nuk kërkon ndonjë autentifikim ose fjalëkalim që krijon një mundësi për hakerin të marrë hyrje e pakufizuar në pajisjet tuaja.

Rreziku më i madh që lidhet me një trafik publik të rrjetit pa tel Wi-Fi është aftësia e hakerit për tu pozicionuar midis jush dhe pikës së hyrjes në internet si ruterët pa tel. Pasi rrjeti të komprometohet, në vend që të flisni drejtpërdrejt me ruterin hotspot (p.sh.), ju po dërgoni qasje në informacionin e rrjetit tuaj wireless si emrin e rrjetit, adresat e makinës, fjalëkalimin wifi, fjalëkalimin parazgjedhor, cilësimet e routerit, modelin e ruterit, mysafirin e ruterit rrjeti, dhe rrjeti shtëpiak, adresa IP, te hakeri, i cili më pas e transmeton atë.

E di se për çfarë po regjistrohesh

Do të thotë që ju duhet të njiheni me Kushtet dhe rregullat. Në përgjithësi, kur lidheni me rrjetin Rrjeti Publik Wi-Fi sjell T&Faqja Cs para se t’ju lejojë hyrjen në rrjetet pa tel të internetit, dhe është përgjegjësia juaj të siguroheni që të lexoni për sigurinë tuaj dhe çfarë lloj të dhënash ata do të mbledhin në lidhje me Informacionin tuaj Personal nga sesioni i rrjetit tuaj të internetit para se të hyrni në të, dhe atë që po bëjnë me të.

Ndërsa është e paqartë nëse pëlqimi mund të përdoret për të keqen rreth kushteve dhe kushteve – ato ndihmojnë në mbrojtjen e ofruesit të rrjetit Wi-Fi gjithashtu — por jo thjesht klikoni verbërisht në çfarëdo ekranet që shfaqen kur jeni në . Gjithmonë kërkoni emrin e rrjetit pa marrë parasysh se në cilën lidhje Wi-Fi keni qasje me një protokoll të quajtur WPA2 ose Wireless Qasja e mbrojtur2, WPA2 është më i fuqishmi në përdorim tani për ruterin pa tel. Dhe nëse ata ju kërkojnë të instaloni ndonjë program shtesë ose shfletues të shfletuesit ose të kërkoni qasje në telefonin tuaj, sigurohuni që të ktheheni shpejt për sigurinë tuaj dhe të përdorni çdo rrjet tjetër të sigurt i cili siguron wi-fi të mbrojtur.

Në qoftë se nuk përdorni një VPN

Rrjeti Wi-Fi është natyrë delikate. Qëllimi i tyre nuk është thjesht të transmetojnë rrjetin e internetit në sinjale radio, por të lehtësojnë komunikimin midis pajisjeve ruter të lidhur me rrjetin wifi. Rrjedha e jashtëzakonshme e të dhënave (adresa mac, rrjeti WiFi, cilësimet e ruterit, adresa IP, rrjeti shtëpiak, rrjeti i miqve, emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi) i bën ata një objektiv të nxehtë nëse nuk përdorni një VPN në ruterat tuaj wireless, rrjetin shtëpiak, ruterin etj. Sigurohuni që të siguroni mbrojtje për adresat mac, rrjetet wi-fi, rrjetin shtëpiak, adresën ip, cilësimet e ruterit, adresën e pajisjeve mac, sigurinë e rrjetit të ruterit për t’u siguruar që të rrisni sigurinë tuaj wifi në rrjetet tuaja WiFi ose rrjetin wifi..

WiFi VPN

Një VPN që është konfiguruar në një ruter do të sigurojë sigurinë e lidhjes wi-fi për të gjitha ato pajisje (adresa e ruterit dhe pajisjes etj.) Që janë të lidhur me ruterin. Nëse një VPN është konfiguruar në një pajisje, ai vetëm do të arrijë të sigurojë sigurinë e pajisjes dhe jo të tjerët që janë duke përdorur Wi-Fi për të hyrë në rrjetin e internetit. Ju mund të përdorni aplikacionin në vend të ndërfaqes së shfletuesit të internetit për të konfiguruar fjalëkalimin e parazgjedhur gjithashtu për rrjetet tuaj wifi ose rrjetin wifi..

Wi-Fi i Sigurt i PureVPN është për të gjithë

PureVPN vjen i pajisur me protokolle moderne të sigurisë që mbajnë lidhjen tuaj Wi-Fi të sigurt nga të gjitha kërcënimet e jashtme për të siguruar rrjetin tuaj pa tel. PureVPN siguron 256-bit siguri të kriptimit të shkallës ushtarake që mund të mbrojë rrjetin tuaj të ruterit pa tel nga të gjitha llojet e hakerave, kriminelëve në internet, madje edhe agjencitë e mëdha të mbikëqyrjes për të mbrojtur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj, adresën Mac, sigurinë e rrjetit të ruterit, etj..

PureVPN gjithashtu mund ta mbajë vendndodhjen tuaj aktuale anonime në internet, duke e bërë të pamundur për këdo që t’ju gjurmojë duke përdorur ruterin tuaj. PureVPN është gjithashtu një alternativë më e mirë për të hyrë në tiparet e menaxhimit në distancë të ruterit që ekspozojnë ndërfaqen e tij të bazuar në shfletuesin në internet.

Si mund t’ju ​​sjellë dobi PureVPN?

Ju do të pyesnit, a është e sigurt wifi? Përgjigja është, Po. Ndër dhjetëra përfitime që lidhen me lidhjen në internet me një VPN, PureVPN siguron siguri të jashtëzakonshme në internet në mënyrë që identiteti juaj i vërtetë dhe të dhënat tuaja të sigurohen kundër gjurmuesve, agjencive të marketingut, kriminelëve në internet dhe grupeve të mbikëqyrjes.

• Kriptimi AES 256-bit– Megjithëse një standard encrypting i një dekade, ai është më i famshmi në mesin e komunitetit VPN pasi ofron konfidencialitet të lartë të të dhënave tuaja.

• Ndarja e tunelit– Ndani kërkesat tuaja në lidhje me internetin midis serverit VPN dhe internetit përmes Split Tunneling dhe sigurohuni që të jeni të sigurt për privatësinë tuaj në internet.

• Qasje e Sigurt në Remote – Ju mund të përdorni nga distanca pajisjen tuaj duke u lidhur me një rrjet Wi-Fi nga çdo cep i botës për sa kohë që jeni i sigurt në lidhje me rrjetin VPN.

• Mbrojtje kundër nuhatjes së paketave – Hakerët mbjellin malware për të lexuar komunikimet tuaja në internet. Wi-Fi i Sigurt i PureVPN ju mban të mbrojtur kundër malware dhe spyware në çdo kohë.

• Internet Kill Switch– Switch Kill Internet i PureVPN është një buton i sigurt-dështon i cili siguron që privatësia juaj në internet të mbetet e paprekur gjatë gjithë kohës në rast se lidhja VPN bie.

PureVPN Karakteristika ekskluzive

ikonë

Sigurohuni WiFi

Përdoruesit Android mund të lidhen me çdo Wi-Fi me besim dhe paqe të plotë

ikonë

Ndarja e tunelit

Merrni lirinë për të shpërndarë trafikun tuaj të Internetit ashtu siç dëshironi midis PureVPN dhe ISP tuaj

ikonë

Zona VPN

Shndërroni pajisjen tuaj të windows në një pikë të nxehtë për të siguruar të gjitha pajisjet e lidhura

ikonë

Konfigurimi i ruterit

PureVPN është i pajtueshëm me një gamë të gjerë ruterash për të siguruar rrjetin tuaj të shtëpisë ose zyrës

ikonë

Kaloni në internet Vrasësin

Përdorni funksionin tonë të paqëndrueshëm të IKS për të siguruar identitetin tuaj të vërtetë në internet mbetet sekret

ikonë

Kriptimi 256-bit

PureVPN përdor kriptimin e klasës ushtarake AES 256-bit për të siguruar trafikun e rrjetit tuaj Wi-Fi

ikonë

Mbrojtja e rrjedhjeve

Përdorni shërbimin tonë për të qëndruar i mbrojtur kundër rrjedhjeve IPv6, WebRTC dhe DNS në çdo kohë

ikonë

Shfletimi Anonim

Fshehni adresën tuaj të vërtetë IP me PureVPN dhe shijoni shfletimin në internet anonim

Mësoni më shumë rreth Karakteristikave të PureVPN

 • Ndarja e tunelit
 • Kriptimi i AES
 • Kaloni në internet Vrasësin
 • Ndarja e skedarëve të sigurt P2P
 • Mbrojtja e rrjedhjeve IPv6
 • iOS në kërkesë
 • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me