Bitshtë Bitmoji i sigurt?

Farë është Bitmoji?

Bitmoji është një aplikacion falas për përdorim – i disponueshëm si për iOS ashtu edhe për pajisjet Android. Megjithëse, versioni falas i aplikacionit ka karakteristika të kufizuara, blerjet brenda aplikacionit ju lejojnë të shkoni në primin dhe të përdorni të gjitha tiparet. Bitmoji mund të arrihet lehtësisht përmes AppStore ose PlayStore. Bitmoji lejon përdoruesit e tij të krijojnë dhe shkëmbejnë emoji dhe avatar të personalizuar. Pas blerjes së saj nga Snapchat, Bitmoji shpejt fitoi popullaritet jo vetëm tek adoleshentët por edhe të rriturit.

Aplikacioni integrohet vetvetiu me aplikacione të tjera biseduese si Messenger për Facebook, WhatsApp, Snapchat dhe iMessage. Duke përdorur tastierën e një pajisjeje, aplikacioni lejon përdoruesit e tij të krijojnë emojis të personalizuar dhe madje edhe versionin vizatimor të vetes. Ju keni dy mundësi për të zgjedhur, ose mund të krijoni një avatar duke përdorur stilin Bitsrips ose Bitmoji. Stili i Bitsrips ofron mundësi të detajuara për personalizimin dhe mund të krijojë avatar të vërtetë-në jetë, nga ana tjetër, Bitmoji është më pak i detajuar, por i preferuar për krijimin e shpejtë.

Bitmoji ndihmon një përdorues të krijojë jo vetëm estetikën e fytyrës siç janë tiparet e avatarit, por gjithashtu lejon përdoruesit të stilojnë avatarët e tyre sipas preferencave të tyre të modës ose sensit të veshjes. Pasi përdoruesit të kenë krijuar avatarët e tyre me porosi, ato bëhen të arritshme përmes tastierës së pajisjes, ashtu si emojisët e integruar dhe mund të përdoren në postë elektronike, tekste dhe aplikacione të mesazheve online.

është-bitmoji-sigurt-icon

A kërkon Bitmoji Qasje të plotë?

Lejet e kërkuara nga aplikacionet janë të bezdisshme. Shpesh mund të pyesni veten pse një aplikacion specifik kërkon qasje në kontaktet ose hyrjen e mikrofonit. Sidoqoftë, ka disa aplikacione që kërkojnë qasje të plotë për të funksionuar. Bitmoji është një nga ato aplikacione. Njerëzit zakonisht shqetësohen më pak për aplikacionet e tastierës si Bitmoji – duke kërkuar qasje të plotë në pajisje. Dhënia e hyrjes në pajisjen tuaj nënkupton zbulimin e të gjitha informacioneve private për një zhvillues të aplikacionit. Kontaktet, mesazhet, postat elektronike, informacionet personale, të dhënat, letrat kredenciale për hyrje dhe informacionet bankare, gjithçka bëhet e arritshme për aplikacionin.

Ne nuk po themi që Bitmoji është një aplikacion me hije ose mund të vjedhë të dhënat tuaja. Ne thjesht po ju informojmë për mundësinë e hyrjes që kërkohet nga aplikacione të tilla dhe ju jepet me kënaqësi. Aplikacionet e tastierës si Bitmoji kërkojnë qasje të plotë sepse ata kanë nevojë për informacion në lidhje me përdoruesit e tij. Duke analizuar informacionin e tij të përdoruesit, aplikacionet e tastierës si Bitmoji mund të vijnë me sugjerime parashikuese të veçorive automatike të kompletuara dhe ekzekutuese. Informacioni i arritur nga aplikacionet i ndihmon ata të rriten dhe të lehtësojnë përvojën e përdoruesit.

Uebfaqja e Bitmoji shpjegon pse aplikacioni kërkon hyrje të plotë në pajisje. Ja çfarë duhet të thonë zhvilluesit e Bitmoji:“Ne kërkojmë leje për hyrje të plotë në mënyrë që të mund të shkarkoni fotografitë tuaja personale të Bitmoji nga serverët tanë”.

Zhvilluesit e Bitmoji gjithashtu sigurojnë që aplikacioni, përkundër qasjes së plotë të pajisjes të dhënë nga përdoruesit e tij, nuk mund të interpretojë të dhënat që futen përmes tastierës. Këto janë fjalët e tyre të sakta:“Tastiera Bitmoji nuk mund të lexojë ose të përdorë çdo gjë që shkruani duke përdorur tastierën tuaj iPhone ose ndonjë tastierë tjetër të palës së tretë”.

Të dhëna që mbledh Bitmoji

Bitmoji nuk ka një politikë të vet të fshehtë. Meqenëse është fituar nga Snapchat, Bitmoji ka të njëjtën politikë privatesie si Snapchat. Bitmoji ka qasje në informacionin themelor demografik të përdoruesit që përfaqëson emrin tuaj, moshën, seksin dhe datën e lindjes, e ndjekur nga numri juaj i telefonit, emaili dhe letrat kredenciale për hyrje.

Bitmoji gjithashtu ka qasje në informacionin tuaj të përdorimit të shërbimit. Ky lloj informacioni lejon një aplikacion të regjistrojë dhe ruajë mënyrën si ndërveproni me një aplikacion dhe modelin e përdorimit. Lessshtë e panevojshme të thuhet se aplikacioni ka qasje në të gjithë përmbajtjen e përbashkët dhe të marrë, detajet e kontakteve dhe informacionet e ruajtura në ruajtjen e pajisjes. Më tej, aplikacioni gjithashtu ka qasje në cookie dhe vendndodhjen e pajisjes tuaj.

Aplikacionet e palëve të treta si Bitmoji shpesh përdorin të dhënat për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. Nuk ka asgjë të keqe me këtë. Informacioni i përdoruesit mund të përdoret për profilizimin që lehtëson reklamat në shënjestër. Ky është një model i fitimit të parave që përdoret shpesh nga aplikacione si Bitmoji ku një aplikacion falas fiton duke treguar reklamat e përdoruesve të tij sipas preferencave të tyre.

Si është e pasigurt Bitmoji?

Siç u shpjegua më parë, Bitmoji kërkon qasje të plotë në pajisjen tuaj. Kjo me siguri do të krijojë disa alarme për përdoruesit që e marrin seriozisht privatësinë dhe sigurinë e tyre. Nuk ka rëndësi se çfarë pretendon Bitmoji në faqen e saj të internetit, duke qenë një aplikacion i tastierës që kërkon hyrje të plotë, Bitmoji teknikisht ka qasje në të dhënat tuaja të tasteve.

Siç u shpjegua më parë, aplikacione të tilla përdorin të dhëna të arrihen për të krijuar përvojën e përdoruesit. Prandaj, ka më shumë të ngjarë që Bitmoji të regjistrojë dhe analizojë të dhënat që kanë të bëjnë me preferencat tuaja brenda aplikacionit, siç është përdorimi i shpeshtë i një emoji të veçantë sesa informacioni juaj privat. Në fund të fundit, është çështje perspektive. Një entuziast i intimitetit preferon të mos përdorë telefonin e tij për të kryer transaksione financiare ose të mbante informacione të ndjeshme pasi pajisja mund të humbiste ose të vidhej lehtë.

Meqenëse Bitmoji ka qasje në identitetin tuaj, shkrimet e thirrjeve, mikrofoni, aparati fotografik dhe ID e pajisjes, entuziastët e intimitetit do të ishin më të zjarrtë në lidhje me një aplikacion tastierash që kërkojnë qasje në ID të përdoruesit, mikrofonin dhe kamerën sesa të shqetësohen për të dhënat e tasteve. Siç u tha më parë, është gjithçka çështje perspektive. Për të qenë i sinqertë, nëse e merrni shumë seriozisht rrugën tuaj të privatësisë, do të pyesnit nëse Bitmoji është i sigurt apo jo duke përdorur aplikacionin në radhë të parë.

A e vlen Bitmoji?

Siç u shpjegua më parë, aplikacionet që kërkojnë leje të tepërta janë më pak të preferuara nga entuziastët e intimitetit. Gjithmonë ekziston një rrezik privatësie i lidhur me përdorimin e aplikacioneve të tastierës së palëve të treta si Bitmoji. Pra, është çështje perspektive. Pavarësisht nëse dëshironi të bëni një tekst me përvojë argëtuese ose të preferoni intimitetin tuaj të paprekur. Ne nuk po e gjykojmë integritetin e zhvilluesve të Bitmoji ose nuk e shpallim atë si një aplikacion të pasigurt. Sidoqoftë, edhe pse zhvilluesit mbrojnë me sukses dhe nuk kanë ndërmend të lëshojnë informacionin e përdoruesit tek personeli i paautorizuar, historia na tregon se rrjedhjet e informacionit janë të pashmangshme.

Bitmoji ka besueshmëri të mjaftueshme për emrin e tij pasi është fituar nga Snap Inc. Megjithëse, Bitmoji nuk duket si një aplikacion me hije, lejet e tepërta ngre ndonjëherë alarmin. Zakonisht shqetësimet e tilla përgjigjen nga politika e privatësisë e një aplikacioni. Një politikë e përkushtuar për privatësinë është një domosdoshmëri pasi lehtëson përdoruesit dhe zgjidh shqetësimet e tyre për privatësinë. Bitmoji nuk ka një politikë të vet të intimitetit dhe politika e Snapchat zbulon disa specifika shumë të pakta në lidhje me aplikacionin.

Dëshironi të rimarrni privatësinë tuaj në internet? Ju mund të dëshironi të kontrolloni udhëzuesit më poshtë:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me