Lastshtë e fundit e sigurt?

Me rritjen e llogarive tona në internet, të kujtosh emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin për secilën prej tyre është bërë një sfidë dhe dalja nga llogaritë tuaja shpesh sepse thjesht keni humbur fjalëkalimin tuaj.

A nuk guxoni të mendoni të përdorni përsëri të njëjtin fjalëkalim, sepse sipas një studimi të cituar shpesh nga Microsoft Research, përdoruesi mesatar ka 6.5 fjalëkalime, secila prej të cilave ndahet në 3.9 site të ndryshme? Do përdorues ka rreth 25 llogari që kërkojnë fjalëkalime dhe shtypin mesatarisht 8 fjalëkalime në ditë.

Me një llogari për Facebook në një llogari për portalin e kolegjeve tuaja, mund të jetë një provë më vete për të kujtuar vetëm letrat kredenciale. Kjo është arsyeja pse dikush diku përfundoi me idenë e shkëlqyer të zhvillimit të një menaxheri fjalëkalimi!

Në thelb, një Menaxher Fjalëkalimi vepron si një organizator që ruan me siguri fjalëkalimet tuaja në çdo llogari në internet, kështu që nuk do të keni nevojë të gërvishtni vazhdimisht kokën tuaj, duke provuar të rikujtoni një fjalëkalim. Një menaxher i tillë i fjalëkalimeve është LastPass, një shërbim i koduar i lavdëruar globalisht.

është i sigurt i fundit

Farë është LastPass dhe kush e zotëron atë?

LastPass fillimisht u lëshua në 22 gusht 2008. Që nga tetori 2015, LastPass është fituar nga LogMeIn Inc për 110 milion dollarë.

LastPass është një menaxher i fjalëkalimeve dhe gjenerator i fjalëkalimeve që bllokon fjalëkalimet dhe informacionin personal në një kasafortë të sigurt.

Nga kasaforta juaj e LastPass, ju mund të ruani fjalëkalime dhe hyrje, të krijoni profile për blerje në internet, të gjeneroni fjalëkalime të forta, të gjurmoni informacione personale në shënime dhe më shumë.

Me LastPass, ju shmangni mbylljen e llogarive tuaja në internet ose luftoni me rivendosjet frustruese të fjalëkalimit.

LastPass gjithashtu ofron një version premium që ofron përfitime shtesë, siç janë ndarja e pakufizuar e fjalëkalimeve, artikujve dhe shënimeve, 1 GB ruajtje e skedarëve të koduar, vërtetim shumë-faktor premium, mbështetje për përparësi të teknologjisë dhe vërtetim të gjurmëve të gishtave.

Fjalëkalimi master

Kërkohet një fjalëkalim i fortë master për të vendosur një llogari të re LastPass. Theshtë fjalëkalimi që është i koduar, në rast se LastPass është hackuar kështu që fjalëkalimi juaj master nuk do të ishte aty në bazën e të dhënave.

Vetëm mbani mend fjalëkalimin tuaj të masterit LastPass dhe LastPass do të automatizojë shfletuesit e uebit dhe hyrjet e aplikacioneve për ju.

Si është e sigurt LastPass?

LastPass funksionon nën modelin e sigurisë së njohurive me zero, ku të gjitha të dhënat e ndjeshme të ruajtura në LastPass janë të koduara në nivelin e pajisjes me shifrimin AES-256 bit përpara se të sinkronizohet me Transport Layer Security (protokoll kriptografik që synon të sigurojë sigurinë e komunikimit përmes një rrjeti kompjuterik ) për ta mbrojtur atë nga sulmet njeri-në-mes.

Përmirësimi i shpeshtë i sistemeve

Për më tepër, LastPass përdor praktikat më të mira të sigurisë në industri për të siguruar infrastrukturën e tyre duke azhurnuar shpesh sistemet e tyre, si dhe duke përdorur qendrat e tepërta të të dhënave për të zvogëluar rrezikun e joproduktive ose një pikë-dështimi. Raportohet se, LastPass është testuar në treg nga mbi 43,000 ndërmarrje, përfshirë Fortune 500 dhe ndërmarrjet kryesore të teknologjisë.

Kriptimi dhe deshifrimi i të dhënave

Kriptimi dhe deshifrimi funksionon pa probleme duke verifikuar çelësin. Pasi të verifikohet çelësi do të thotë që e keni futur me sukses fjalëkalimin e saktë, atëherë vetëm do të keni mundësi të shikoni fjalëkalimet tuaja të ruajtura në LastPass.

Auditime të rregullta dhe teste të depërtimit

I përkasin një shërbimi të sigurimit, nuk është e thënë që masat e sigurisë janë thelbësore për një rutinë të përditshme në LastPass. Ashtu si PureVPN, LastPass gjithashtu kryen të paktën një provë vjetore për të ndihmuar në forcimin dhe vërtetimin e sigurisë së produktit të tyre siç verifikohet nga shërbimet e ekzaminimit të sigurisë.

Pjesëmarrja në programet e bujarisë së gabimeve

LastPass gjithashtu merr pjesë në programe të mirave të gabuara në BugCrowd, ku studiuesit e kapelave të bardha zbulojnë saktë defektet në mënyrë që kompanitë të mund të përmirësojnë produktin e tyre dhe ta forcojnë më tej atë kundër hakerave dhe kriminelëve kibernetikë. Kjo më tej e forcon premtimin e tyre në ruajtjen e fjalëkalimeve të përdoruesve ashtu siç duhet të jenë.

Hfarë ndodh nëse LastPass bëhet hacked?

Theshtë mosha e hakerave dhe thuhej se pothuajse gjithçka në internet është e dobët, le të shohim se si trajton LastPass me sigurinë e tij.Si menaxher fjalëkalimi, siguria është përparësia jonë kryesore. Ne përpiqemi të sigurojmë që informacioni më i ndjeshëm i klientit tonë të ruhet privat dhe i sigurt, me çdo kusht. Si një kompani softuerësh, gabimet dhe çështjet lindin natyrshëm dhe përderisa ato janë të pakëndshme dhe shqetësuese, ato janë pjesë e procesit natyror që e bëjnë LastPass aq të sigurt sa është.

Sipas LastPass, ata kanë përjetuar vetëm një incident të vetëm të sigurisë në historinë e tyre 10-vjeçare, e cila daton në vitin 2015. Për fat të mirë, asnjë të dhënë e fshehtë e koduar nuk u rrezikua.

Testet e LastPass shpesh janë infrastrukturë dhe madje edhe në testet më ekstreme, sistemet e tyre dukshëm i kanë rezistuar dhe mbrojtur kasafortën e koduar që pret të dhëna të ndërlikuara të përdoruesve të saj. Kjo forcon më tej besimin tonë në rrjetin e pamend që ata kanë zhvilluar.

Nëse LastPass vuan nga një hack, hakerat nuk do të marrin asgjë tjetër përveç informacionit gibberish. Kjo është për shkak se ata përdorin encryption AES-256 bit i cili kodon të dhënat tuaja në një nivel që e bën atë të mos përdoret për ndonjë person tjetër përveç marrësit aktual me një çelës të vlefshëm të deshifrimit.

Tani disa protokolle sigurie janë gjithashtu të nevojshme që ju t’i merrni parasysh në mënyrë që të mbani të dhënat tuaja të sigurta.

Ti mundesh:

  • Praktika më e mirë është të krijoni një fjalëkalim të ri dhe të fortë për çdo llogari që bëni.
  • Asnjëherë mos mbeteni i loguar nëse përdorni një shtesë të shfletuesit sepse ka më shumë shanse që pajisja juaj të vidhet dhe hakeri të mund të përdorë të gjitha fjalëkalimet tuaja me lehtësi.
  • Mbajeni të azhurnuar Software-in dhe Antivirus-in tuaj.
  • E fundit, por jo më pak e mbrojtur veten nga hakerat me PureVPN.

Dëshironi të rimarrni privatësinë tuaj në internet? Ju mund të dëshironi të kontrolloni udhëzuesit më poshtë:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me